Merk deg navnet Don Clerk!

Don Clerk og Magnus Jakobsson er vår banker på Axevalla i kveld. Foto: hesteguiden.com
Don Clerk og Magnus Jakobsson er vår banker på Axevalla i kveld. Foto: hesteguiden.com

Vi legger alle innsatsene på en norskfødt hest i V64 på Axevalla i kveld. 3 Don Clerk (V64-1) kan fort være en Derby-finalist på Bjerke om et lite halvår.

Undertegnede er så smått kommet inn i en liten bankerstim på svensketipsene. Torsdag innfridde Al Dente i Örebro, mens  Kay Adams fulgte opp på Solvalla fredag. I går var det Stay the Night som innfridde, mens Time Machine som ventet hadde full kontroll under lunsjtravet i Rättvik i formiddag. Nå blir det opp til Don Clerk å sørge for fem strake.

Klikk her for å se Nettavisens andelslag på Eksperten.

3 Don Clerk (V64-1) vant tre løp på fire starter som 3-åring i fjor, og ga for alvor beskjed om at han er klar for større oppgaver i årsdebuten. Han fikk en småstri konkurrent på utsiden, men var likevel overlegen i sluttfasen. Sluttiden var meget sterke 14.3a over full distanse. Det er det ikke mange norskfødte 4-åringer som viser opp i årsdebuten! Fra et meget fordelaktig spor tror jeg han legger på til sin femte strake seier.

Husk at du beholder hele gevinsten om du leverer et av forslagene i boksen under.   


V64-4 er et stayerløp der jeg velger å stå på to hester. 11 Global Mazerine overtok teten etter 800 meter sist, og hadde siden grei kontroll. Et lite usikkerhetsmoment knytter det seg til at hesten har hatt et sykdomsopphold etter den siste starten, men jeg tror ikke Goop hadde sendt ut hesten før han var løpsklar. Vi garderer med en årsdebutant. 13 Yamani Hornline er nemlig ingen kastekjepp. Hesten var solid da han vant for Kenneth Haugstad på Halmstad i sin tredje siste start, og var også solid treer på Solvalla gangen etter. Nå har han fått et halvt års vintertrening av Flemming Jensen, og vi streker på alle forslag.

Husk at du beholder hele gevinsten om du leverer et av forslagene i boksen under.


Flemming Jensen har også en fin vinnersjanse i V64-6. Årsdebutanten 8 Ricardo Mols var helt nede på 12.0a som vinner 1. juledag i fjor - ingen dagligdags vinnertid på den tiden av året. Om hesten trosser åttendesporet i årsdebuten er det snakk om hestens niende strake seier.