Mester Eirik blir holdepunktet

Foto: hesteguiden.com

Eirik Høitomt tok fire seire på Bjerke onsdag. På Jarlsberg fredag kjører han en flott treåring som blir vår banker.

Art Kjarvald heter hesten som trenes av Jan-Ivar Johansen. 3-åringen gjorde et flott inntrykk i debuten på Momarken for fjorten dager siden og har helt sikkert mer inne. 3Art Kjarvald blir dagens i særklasse største favoritt, men V5-rebusen er vanskelig på Jarlsberg i kveld. Eirik Høitomt er en mester på disse kaldblodshestene og selv om den urutinerte Mørtvedt Jerkeld-sønnen blir blytung favoritt, så blir altså hesten vår banker. Motstanderne holder lav klasse og det lukter tidlig tetkjenning for Art'en.

Klikk her for å se våre V5-forslag

V5-2:
Er et løp for fremtidens kusker, altså et ungdomsløp. Variabelt nivå på hestemateriellet i dette løpet, og vi spiller noenlunde jevnt mellom hestene 1 Imperial Broline (fint sport, men har aldri vunnet), 2 Victorias Queen (flott form, får tet?), 6 Tichy's Tale (sjokkvant sist, har kapasitet), 9 Ocean's Crown (fint smygspor, formen for oppadgående) og 11 M. Monroe (beste kusken og beste hesten?).

Øk vinnersjansene dine med systemspill

V5-3:
Vi trår til med en frekkis og setter 7 Lady Amber først. Hoppa er som et lyn bak bilen og gjorde en oppsiktsvekkende god figur i V75'en sist etter nesten to års pause. Står 20 meter bedre inne i dette løpet enn favoritten 4 Okapi Garbo og er garantert forbedret med løp i kroppen. 2 Sizzling gjør en svært spennende årsdebut. Var regnet som en av landets beste 3-års hopper på forsommeren i fjor, men innfridde ikke forventningene utover sommeren og høsten. 4 Okapi Garbo vant overbevisende i V75 sist, men doblet grunnlaget sitt og står altså 20 meter tøffere inne i dette løpet kontra både 6 Celina de Mill og 7 Lady Amber. Det lukter heldekk av dette løpet, da det er mange gode og formsterke hester på farten.

Her finner du våre tips til fredagens løp på Biri

V5-4:
Huff. Sprintløp for kaldblodshester der mange av hestene har dårlig vinnerskalle. Vi prøver 10 Bokli Oda som vårt førstevalg. Kraftig forbedret igjen sist, og hoppa er travsikker, rask og lettplassert. 5 Rigel Stjernen stod opp fra de døde igjen sist sammen med Eirik Høitomt, men dette er en ordentlig luring av en gamp, og i kveld kan det være natta igjen. 3 Jotun er tøff, men må trolig gjøre mye av grovjobben selv og det samme gjelder 11 Tuxi Titan.

Annonse: Øivind Grøstad med tips til Biri, Jarlsberg og dobbel V75 på Solvalla

V5-5:
Det var stilt svært høye forventninger til 3 Riccione Ås, foreløpig er de forventningene ikke mer enn delvis innfridd. Vallaken til Kramer Stenberg har vært stor favoritt ved flere anledninger, men kommet feil på det hver gang. Sist på Bjerke synes vi hesten gjorde sitt hittil beste løp her til lands. Måtte åpne steintøft første tusen, og holdt stilen flott til mål. Det ligger an til tidlig tetkjenning i kveld, og sprint er trolig en klar fordel. Slipper Stenberg-traveren for mye press i front, tror vi vinneren er nevnt. 6 Strong Knight vant Jarlsberg Grand Prix 2009 (300.000 i førstepremie) til formidable 109 ganger pengene. Har vist gryende storform i årets to første starter, men kan havne hvor som helst fra spor seks. 1 Riverside News kan få alt sydd opp fra innerfilen og både 4 Kastor Håbegård, 8 H.P Speranza og 11 I Pitstop holder toppform, mens Frode Hamre (uvanlig nok) er optimist med 5 Ceasar Endurance.