*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Mette skal gi oss seks rette

Foto: Hesteguiden.com

I kveld stoler vi for en gangs skyld på damene. Sjekk våre V65-tips.

08.06.11 13:44

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er selvsagt ikke det beste sporet 7 Luciano har i den fjerde avdelingen i kveld, men Varenne-sønnen er såpass kjapp i vei at vi tror han sitter i en fremskutt posisjon direkte. Etter å ha gått flere fine løp i våres synes vi at 6-åringen har vært fryktelig god i de to siste startene, og ved denne anledningen er ikke Holm-traveren i nærheten av å støte på hester som Anthony Boko & Co.

Tapte for denne i den siste starten ved andreplassen på flotte 13.3 over en sprint (knakende god til sølv på 15.3 full vei forut for den starten), og uansett posisjon underveis tror vi favoritten legger dagens konkurrenter bak seg til slutt. Dagens kusk Mette Fløttum har kjørt hesten to ganger tidligere, og det har endt med sølv og seier. Triumfen kom på nettopp dagens arena 9. mars i år i fra et tilsvarende spor, og ved den anledningen var hesten godt klar av de øvrige til slutt.

Ved siden av sporet kan det faktum at hesten har fått veldig tette starter nå på slutten trekke litt ned, men vi satser på at tyskeren takler den biten også (har jo i grunnen bare sett bedre å bedre ut i det siste). Vi satser således på at årets andre triumf kommer ved denne anledningen, og garderer følgelig ikke. (vant hele seks løp i fjor, så noen antivinner er ikke dette snakk om).

Vår rangering: A: 7 B: 1-9-4 C: 12-10-8-6-2-3-5-11

Kjøp en andelskupong og øk dine vinnersjanser betydelig

V65-1, 2140 meter voltestart
Et lavgrunnlagsløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og etter at favoritten 14 Movie Q.C. har blitt strøket pådrar 2 Victory Line seg et fryktelig tungt favorittstempel. Alt spillet var jo myntet på disse to, og nå vet ikke spillerne riktig hvem de skal krysse av for ved siden av Anderssen-traveren (og da ender de opp med å banke, i et ellers litt uoversiktlig løp). Blir således vel hardt betrodd, og da synes vi det ser litt spennende å gardere litt på våre tre største spilleforslag (det er jo nærmest ikke bonger igjen ved favorittfall i dette løpet).

Selvsagt skal den flotte 4-åringen regnes med solide vinnersjanser på ny, og etter å ha avsluttet i underkant av 16.0 siste tusen i seiersløpet på 18.6 full vei i den siste starten blir trolig Victory Abroad-sønnen alt annet enn lett å fange fra spiss også ved denne anledningen (tapte dog lett fra tet i debuten, så uslåelig er han ikke). Spillerne skal dog være klar over at denne starten er den tredje på knappe to uker, og det synes vi er vel tøft for en urutinert unghest (trenger gjerne litt mer tid på å hente seg inn igjen kontra de eldre rutinerte).

En del spill faller da også ned på 3 Ugh Ugh p.g.a. strykningen, men vi er litt usikre på hvor god denne 4-åringen er. Vant fra tet etter å ha fått kjøre veldig sakte første 1500 ved triumfen på enkle 21.6 full vei i debuten, før han hoppet seg vekk i tet i den siste starten midtveis (ble etter sigende sårbeint uten sko). Skal kunne rundt 17.0 full vei i følge trener Olav Mikkelborg, og da skal han i så fall være tidlig aktuell.

Litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg står 12 Olucca Pelle, men med litt flyt på veien tror vi 5-årshoppa dukker opp i fremste rekke til slutt (spenstig 4-prosenter dette). Avsluttet strålende via sporene til slutt ved andreplassen på 17.6 over en sprint i Skien i den siste starten fra køen, og Earthquake-datteren virker til å være i rivende utvikling.

Positiv til sølv på 17.4 full vei i den siste starten var 5 Cashmaker, og det er litt spennende når fighteren Cato Antonsen setter seg opp bak 4-åringen ved denne anledningen. Varierende prestasjoner har 4 Zorgwijk Kabota levert i sine tre siste starter, men ved favorittfall bør Cantab Hall-sønnen være tidlig aktuell.

Vår rangering: A: 2 B: 12-3-5-4 C: 6-11-7-8-9-10-13-1

Annonse: Øivind Grøstad så en hest som nesten lettet fra bakken sist. I kveld skal den spilles i V65-2 på Bjerke

V65-2, 2100 meter auto
Et løp for varmblodshester i den høyeste klassen venter oss i den andre avdelingen, og vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte. Etter å ha vært matchet i tøffe lag nå på slutten synes vi dagens oppgave ligner en skreddersydd en for 6 Makarov (og formen er sterkt stigende der i gården), og normalt skal fjorårets Derby-vinner ha et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 30.000 kroner.

Helt grei innsats uten å få premie på raske 13.5 full vei i Europa-matchen i den siste starten hvor gode Joke Face var en vinner, og vi tror champion Eirik Høitomt sitter i føringen ut av den første svingen bak Eggen-traveren (og da skal det i så fall dreie seg om en solid vinnersjanse).

Noen kløpper fra start er nemlig ikke 5 Fraternity Party (så langt vi har kunne se i de løpene vi har sjekket har han ikke løst all verden fra start i hvert fall), og Andover Hall-sønnen til Erik Bergløf må trolig avgjøre løpet til sin fordel via den tunge veien utvendig slik vi ser det. Fikk sjette på 13.8 full vei i en V75-finale på Solvalla i den siste starten, uten å riktig få sjansen til slutt (men veldig mye spart tror vi ikke det var).

Det blir gjerne slik med denne typen hester i denne klassen i Sverige (som ikke er gode nok til å runde de via sporene til slutt) at de da ofte sitter litt fast til slutt etter innvendig reiser (når de ikke er noen katapulter fra start), men mot ikke alt for skarp motstand ved denne anledningen, bør 7-åringen være seiersaktuell.

Veldig positiv til seier på fine 14.4 full vei var 2 Pretty Photo nå på lørdag, men denne starten kommer lovlig tett på den foregående. Avsluttet i underkant av 13.0 siste tusen ved den anledningen, men klassen til Makarov har vel aldri 5-årshoppa holdt (og da står vi over denne gangen). Dog aktuell for de som garderer utover våre to utvalgte, og en hest som 4 The Seeker er heller ikke helt borte på en god dag.

Vår rangering: A: 6 B: 5-2-4 C: 1-7-8 D: 3

V65-3, 2140 meter voltestart
Et fryktelig ruglete kaldblodsløp støter vi på i den tredje avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Positiv til tredje på 31.4 full vei var 2 Joran i den siste starten, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt. En naturlig favoritt skal det være snakk om mot ikke alt for skarpt motstand, men Moe Odin-datteren har ved flere anledninger vist seg for veik siste biten til at vi kan utrope henne til en klink vinner.

Vi har litt feeling for at 1 Lykke Berit kan litt bedre enn vist, og ved denne anledningen står unektelig Spikeld-datteren litt interessant til. Full form på stallen til Jan M. Bjerring (og han kusker med stadig bedre selvtillit), og da krysser vi tidlig av for 14-prosenteren i spillet. Det er litt enklere i mot for 7 Nuvre Dokka ved denne anledningen, og selv om ikke 7-årshoppa er helt enkel å vinne med kan det fort gå veien i et løp som dette (ikke mange som skriker etter å bryte målsnøret først her).

Uforandret fin form holder 4 Alvine S.K. (klart godkjent til sølv på fine 29.8 over en sprint i den siste starten), mens kapable 3 Kapfrøkna også må regnes tidlig i en feilfri utgave. Vi synes ikke at verken 11 Hellestvedt Tyra (litt spennende med skrellkusk Gunnar Austevoll denne gangen) eller 12 Ellykke (veldig god til seier på flotte 27.3 over en sprint i den siste starten) er den typen av hester som runder et felt fra køen på full vei, men med svært grumsete kvalitet på deltagerne på strek ser vi ikke helt bort i fra at de dukker opp i fremste rekke til slutt. Distansesvake 10 Finnskog Sanna debuterer for Lars O. Romtveit, men det får være grenser for hva den karen kan få til...

Vår rangering: 2 B: 1-7-4-3-11-12 C: 10-9-8-5 D: 6

Annonse: Denne hesten har kost seg med noen hopper i det siste, i kveld er den løpssugen som aldri før. Øivind Grøstad gir deg navnet i V65-5

V65-5, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for kaldblodshester venter oss i den femte avdelingen, og på sitt beste er det ingen av dagens konkurrenter som rører 1 Gårder Spiker`n. Champion Eirik Høitomt får sjansen bak startkatapulten ved denne anledningen, og tet fra start til mål er et svært sannsynlig scenario for Spikeld-sønnen.

Kun galoppert en gang ned startsiden i fra først rekke bak startbilens vinger (og da prøvde han å følge lynet Gilmas Hansine), men ellers har ikke 7-åringen misset teten noen gang (og vi ser ingen grunn til at han skal galoppere i dag). Det er tilbake etter litt pause som gjelder for favoritten, men på denne tiden i fjor holdt Snoen-traveren stålform (sprintvant på 26-tallet to ganger i juni på nettopp dagens arena). Vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag, men med litt usikker form (og han var svært svak i den siste starten) tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Ved favorittfall står nok 2 Turbo Monar nærmest til å overta, og vi må nok revurdere vår oppfatning av denne 5-åringen nå. I de siste løpene har Spikeld-sønnen vist enn helt annen innstilling enn tidligere, og nok en gang har trener Erik Killingmo gjort en fabelaktig jobb med en tidligere totalt viljeløs krabat. Sprettlett fra tet på 30.0 full vei i den siste starten, og forut for den starten sprintet nestfavoritten fine 25.9 til sølv bak gode Ovedølen.

Dønn riktig til i fine i helt nydelige rygger fra start står 9 Grans Trygve, og dersom favorittene skulle kjøre litt for tøft mot hverandre der fremme i front ser vi ikke helt bort i fra at 15-prosenteren i spillet kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Hoppet seg vekk ut i oppløpet som godtgående i den siste starten, og formen tror vi således er uforandret fin (og da krysser vi på vårt store system).

Vi synes at 7 Osingen står vel langt ute bak startbilens vinger, og med en forventet tøff innledning på løpet har vi ikke ståltro på at 5-åringen legger på til sin andre strake triumf. Det var snakk om svært billig motstand ved den siste triumfen på 30.5 full vei, og da står vi over denne gangen.

Vår rangering: A: 1 B: 2-9 C: 7-6-5-11-10-3-12-8-4

V65-6, 2100 meter autostart
En rekke svært gode hester i grunnlaget sitt setter hverandre i stevne i dette flotte varmblodsløpet, og vi synes av vinnerkandidatene er veldig mange. Etter å ha gått en rekke sterke løp i hele våres kom 7 Gann Stone litt til kort i et tøft langløp i den siste starten, men tilbake i litt mer normale omgivelser tror vi Holm-traveren skal være seiersaktuell. Fryktelig tung til slutt denne 5-åringen, og da synes vi han er vel lite spilt med sine 20 %

Nok en gang trakk 8 I`ll Be Gone et kinkig spor, men det er jo uansett til slutt den sterke 5-åringen gjør løpene sine. Veldig seig til slutt ved triumfen på 16.0 over 2600 meter i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt.

Hysterisk form har Truls Desserud på hestene sine om dagen, og bak 1 Bertie Invalley må den dyktige amatøren regnes tidlig. Blir trolig overflydd ned startsiden, men på raske sommerbaner har det litt lettere for å løse seg for hestene på innerfila. Strålende innsats til sølv på 16.0 over 2600 meter fra ”dødens” i den siste starten, og vi krysser tidlig.

Det så ut til at to tøffe løp hadde satt sine spor hos 5 King Astro i den siste starten ved tredjeplassen på 13.8 over en sprint (ga seg litt til slutt da), og vi er nå litt spente på om den kapable 7-åringen klarer å følge opp den flotte innledningen i regi Erik Killingmo. Må være klart bedre enn sist for å kunne gå helt til topps, og Super News-sønnen får da stå som en outsider.

Etter å ha vunnet et V75-løp på fine 14.1 fra utvendig posisjon over en sprint i den nest siste starten var det antydet fra flere hold at 12 French Destiny ikke kunne tape i den siste starten (svak til femte da), og i kveld er da plutselig Anderssen-traveren nesten ikke spilt med sine 15 % 5-åringen er og blir variabel, men på sitt best er han slett ikke ueffen. En stryning i løpet hjelper litt på, og i trening har Love You-sønnen blitt litt ”vekket” forut for kvelden dyst.

Vår rangering: A: 7 B: 8-1-5-12 C: 10-11-4-6-3-2

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke kar vi satt opp fire V6-forslag på hhv 70, 350, 700 og 2196 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.