En fantastisk weekend står foran oss og helgens soleklare høydepunkt er lørdagens internasjonale V75-omgang på Åby med Paralympiatravet og hele 80 millioner i premiepotten i V75. Det er en rekke norske hester til start på Åby lørdag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer dit skal vi gjennom en innholdsrik fredag. Den innledes med V65-lunsj på Solvalla, mens Biri byr på en strålende V65-omgang i kveld. I Sverige venter det V64 fra Rättvik.

I denne artikkelen skal det heretter handle om kveldens V65-omgang på Biri. Biri var sist i aksjon forrige lørdag kveld og da ble det herlige gveinster for mine V65-tips.

Solide V65-gevinster på Biri lørdag 1. mai
Folkebankeren 7 Vestpol Lodin innfridde i V65-2, men det var samtidig den eneste favoritten som vant. Leirvågs 960-kroners V65-forslag på Nettavisen satt klokkerent og betalte tilbake pene 7 099 kr. På Eksperten ble det fullklaff for totalt 13 andelslag med andelspriser på kr 100, 200, 250, 300 og 500 kr.

Milliongaranti i norsk V65
Fra og med torsdag 6. mai og ut hele mai måned, er det Milliongaranti i norsk V65. Milliongarantien vil gjelde for V65 omganger på norsk bane med unntak av omganger som defineres som Internasjonal V65 (se oversikt lenger ned i artikkelen).

Alenevinner defineres etter samme prinsipper som i V75 hvor alenevinner med 7 rette utløser jokerpotten. Med alenevinner i V65 menes at man har den eneste i bongen med 6 rette i spilleomgangen. Man vinner da hele førstepremiepotten alene og utløser dermed Milliongarantien.

I praksis innebærer V65 Milliongaranti at Norsk Rikstoto vil legge til gjenstående beløp slik at utbetalingen blir 1 000 000 kroner for 6 rette i norske V65 omganger hvor en bong er alene om å inneholde 6 rette.

Nettavisen vil til alle omganger som omfattes av V65 Milliongaranti legge ut et stk andelslag på Eksperten med 10 andeler a kr 400. Andelslaget vil hver gang hete "Nettavisens millionspill" og dette andelslaget/denne bongen vil kun leveres en gang og ha som formål å være med i jakten om å bli alenevinner. Således vil denne kupongen komponeres med det som utgangspunkt og kunne avvike fra våre ordinære ekspertips den/de aktuelle løpsdagen/løpsdagene og settes opp med høy risiko.

Klikk på denne lenken for å kjøpe andel i Nettavisens millionspill på Eksperten til kveldens V65-omgang på Biri

Når det gjelder kveldens V65-omgang på Biri, så er det som vanlig spillestopp kl 18.55. V5-spillet innledes i V65-4 og har spillestopp kl 20.05. Jeg finner min V65-banker allerede i V65-1 i kveld.

Midtfjeld innfrir med storfavoritten
Per Oleg Midtfjeld sitter opp bak to store favoritter på Biri i kveld, 5 Ilenna Bonanza i V65-1 og 5 Kampehaugs Don i V5-4 (bankerspilles i V5). Når det gjelder førstnevnte så var denne overlegen som storfavoritt i et V5-løp på Jarlsberg forrige mandag. Satt tidlig i tet i det løpet og lenset unna nedover oppløpet til enkel og overbevisende seier. Har en fin oppgave foran seg i kveld og sprint er ikke noe minus. 5 Ilenna Bonanza blir min V65-banker på Biri i kveld.

Favoritt i fare
Også i V65-2 støter vi på en stor favoritt, i form av Kjetil Helgestad-trente 2 Kaatje. Har tatt tre strake seire for Helgestad etter ankomsten til Norge, men seirene er tatt i billige lag og i kveld er det litt opp til bevis. Jeg syner den store favoritten og setter 10 Don Julian først på min rangering. Fireårsvallaken klarte ikke å ta ned Kaatje fra dødens nest sist og måtte nøye seg med tredje da. Men var enda bedre andre gang ut for Anders Lundstrøm Wolden og ledet hele veien da. Jeg tror Erlend Rennesvik sitter bak den beste hesten i V65-2.

Kanongod sist - vinner igjen
Et strålende spilleløp venter i V65-3 og det er bra med vinnerkandidater. Favoritten er uansett motivert. 6 Horg Mio har holdt formen i evigheter og var strålende i seiersløpet sist da han tok ned Ramstad Kristian fra dødens. Er vallaken like god i kveld, er det bra sjanse for at årets tredje seier.

Objekt fra Austevoll
Også V65-4/V5-1 er et flott spilleløp for kaldblodshester. 5 T.K. Lars har ikke imponert på slutten, men blir trolig favoritt. For meg er Kihle-hesten kun et garderingskryss. 2 Løset Teddy holdt seg på beina sist og ble passivt kjørt underveis. Kom seg ut mot sist sving og spurtet flott til fjerde. Gunnar Austevoll er nok mer offensiv i kveld og blir mitt knepne førstevalg i V65-4/V5-1.

DD-banker fra Desserud
6 Explosive Flory blir sammen med 5 Ilenna Bonanza i V65-1, kveldens to største V65-favoritter på Biri. Desserud-hoppa leverte en solid årsdebut, men måtte gi tapt for meget formsterke Frick oppunder mål. Da var det sprint, i kveld er det 2100 meter. Det er kanskje en liten ulempe for hoppa, men hun har uansett en veldig passende oppgave foran seg i kveld. I DD-spillet velger jeg å bankerspille 6 Explosive Flory.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V65-spillet velger jeg å doble opp med tøffingen 3 Call Me Fox. Brenne-hesten har toppform og var solid tredje bak nytente Es Trenc sist og tok en meget enkel tetseier nest sist. Jeg tar med 3 Call Me Fox på samtlige V65/V5-forslag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Røren vinker igjen?
Samtlige tre kaldblodsløp innenfor kveldens V65-løp er herlige spilleløp, V65-6/V5-3/DD-2 er ikke noe unntak. Hestene straks under eliten setter hverandre stevne, og mitt klare objekt heter 9 Vetle Petter med sin karasmatiske eier Arnt-Sverre Røren. Gjorde et enormt seiersløp på Biri sist, etter å ha varslet form så det holder nest sist. Har Røren ørlite is i magen i kveld og finner gode rygger i sisterunden, er det bra sjanse for ny seier i kveld.