Midtfjeld-suksess også i ettermiddag

Foto: Hesteguiden.com

Per Oleg Midtfjeld tok to fine seire søndag og følger opp med ny seier i ettermiddag? Sjekk våre lunsjtips.

Etter noen fantastisk fine påskekjøringer på Klosterskogen, er det tilbake til hverdagen i dag med lunsjtrav fra Drammen. Men det er en flott meny spillerne tilbys, og flere av løpene holder riktig fin klasse.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Vi var ikke mye i tvil om bankeren denne tirsdagen i form av 1 General Ideal og Per Oleg Midtfjeld i den tredje avdelingen. Chipmate-sønnen har gjort fire solide løp på rappen nå, uten å få kjenne seierens sødme. Spesielt i de to siste startene har Midtfjeld-traveren levert varene. Etter krevende løpsopplegg har hesten holdt koken flott til tredjeplass ved begge anledningene. I ettermiddag møter hesten så skral motstand at han nærmest plikter å vinne.

Med førstespor bak bilen skal det være svært gode muligheter for tetkjenning hele veien, og vi nøler ikke med å spille General Ideal som vår tirsdagsbanker. 8 Cheerio Chip er ikke så aller verst på sitt beste, men fra ytterste spor bak bilen ser det vrient ut. 6 Rosier du Bocage kommer tilbake etter pause og trenger sikkert løp i kroppen.
Rangering V5-3: A: 1 B: 8-6 C: 2-11-4-12-10-9 D: 5-7-3

V5-1:
To hester skiller seg ut på kapasitet i den første avdelingen i form av 12 News and Notes og 8 Magic Me. Men de har tapt sportrekningen og på en rask sprint er ikke åttendespor og tolvtespor på Drammen veldig forlokkende.

Uansett setter vi 12 News and Notes først. Eggen-traveren har variert voldsomt i prestasjonene sine her i Norge og både fjerde sist og nest sist var hesten langt under pari. Tredje sist og sist avsluttet imidlertid hesten veldig bra og denne gjengen skal han normalt slå med et gjesp. Men spor tolv gør naturligvis garderinger påkrevet.

8 Magic Me gjorde fine seiersløp både tredje sist og nest sist, og hadde nok vært på trippelen også sist uten galopp i den siste svingen. Kjell Teigen har gjort en flott jobb med Rite On Line-vallaken og Magic Me er en het seierskandidat selv fra spor åtte. Sportrekningen har 1 Adjunkt Roggenbihl vunnet og vallaken har fin form i kroppen. To fine løp på rappen nå, og skulle denne karen beholde sporet kan han vinne.

7 Cajetanus har også fin form, men fra spor sju bak bilen er det fare for posisjonsproblemer. 5 Thai Online ledet i det lengste i Drammen nest sist, det var på full vei. Sprint er en klar fordel, og skulle noen av favorittene tulle seg bort kan vallaken muligens ta en svært sjelden seier.
Rangering V5-1: A: 12 B: 8-1-7 C: 5-4-3-11-9-6 D: 2

V5-2:
Et fint sprintløp for kaldblodshester er oppgaven i den andre avdelingen og 1 Dag Svarten har en veldig fin oppgave her. Åtteåringen har fortsatt ikke vunnet (på 21 forsøk), men bedre oppgave enn dette kan han knapt få. Formen er uforandret fin, og tetsjansen skal være god her.

3 Eldina Elken har vunnet en gang på 25 forsøk, men har vinnerform i kroppen. Var med i seierskampen sist på Klosterskogen sist, men slo så på en ulykksalig galopp i kampens hete. Også fjerde sist galopperte hoppa fra seg en mulig seier (banna Bein vant). 9 Gylden Kongen blir mye betrodd, men bakspor, sprint og Drammen taler alle imot. 12 Banna Bein tok imot Vitori Mollyn sist, men var sjanseløs mot denne. Er trolig bedre med løp bakfra og med to strykninger i løpet, trenger ikke spor tolv bli helt feil.

4 Drosen vant et billig løp på Klosterskogen tredje sist etter vekselvis tet/lederrygg. Har etter det skuffet i to løp, men kan være en luring her. 10 Øyjann blir trolig offensivt kjørt igjen og er i form, mens 5 Prins Hardy ikke var noe fin i sitt første løp etter lang pause sist, men kapasiteten er slett ikke verst og Høitomt kjører igjen.
Rangering V5-2: A: 1 B: 3-9-12-4 C: 10-5-7-11-2

V5-4:
Nytt flott spilleløp i den fjerde avdelingen der den lovende fireåringen 6 Art Kjarvald blir vår klare favoritt og et bankeralternativ.Bunnsolid seier sist etter en liten pause og Art Kjarvald har hevdet seg flott også i årgangsløpene. Ikke utenkelig at fireåringen kan kjøre seg til tet forholdsvis tidlig her og da blir han ikke lett å slå.

10 Grans Trygve innfridde veldig lett som vår flotte banker på Klosterskogen sist. Hadde også da spor ti bak bilen og er svært speedig om han få det rette løpet underveis. Klart andrevalg. 5 Bravo Turbo gjorde en helt sinnsyk sisterunde sist på Bjerke og feide forbi konkurrentene tilslutt. Klart tøffere imot i ettermiddag, og Drammens-profilen passer nok ikke like godt.

3 Trons Lomen var ikke som best sist, men solid gangen før. Fra et fint startspor kan det bli et fint løp underveis. 1 Jærvsø Svarten har ikke funnet tilbake fra godtaktene i fjor, og mangler stadig det lille ekstra. Fra et perfekt førstespor blir han en liten outsider her. 8 Ariladden fungerer ikke optimalt om dagen, og må være mye forbedret for å duge herfra.
Rangering V5-4: A: 6 B: 10-5-3-1-8 C: 2-4-7-12-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5:
Et heftig sprintløp for bra varmblodshester avslutter lunsjomgangen i Drammen. Vi tror 4 French Destiny har et bra bud på å sitte i front etter noen hundre meter og vel i tet må det være en bra seierssjanse. Trakk seg riktignok skuffende lett fra tet i et V75-løp på Biri sist (mot knalltøff motstand). Sprint passer nok mye bedre og uten galopp er det vinnersjanse her.

2 Ask Superb er brennhurtig fra start og ikke glem at denne hesten vant et V75-løp på nettopp Drammen i november i fjor. Her blir det tet eller lederrygg og da spiller vi vallaken tidlig. 7 Trivento innledet meget lovende i fjor og var en het Kriteriekandidat på vårparten. Skadeproblemer ødela deler av sesongen. Kom tilbake i oktober og en så god hest som Lorne Elijon Gatling var sjanseløs til å utfodre i seiersløpet da. Galopperte i tet i den siste svingen i et stort treårsløp i sin siste start og kunne vunnet uten galoppen. Det er en klassetraver dette, men spor sju på en rask sprint i Drammen mot bra konkurrenter, gjør at vi plasserer hesten på outsiderplassen første gang ut.

6 Victor Invalley har trukket et kjelkete startspor med svært startraske hester på innsiden, 9 Empress Tile har vi ventet på i over ett år nå og 3 Emiljan har ikke vist stridsmoral den siste tiden.
Rangering V5-5: A: 4 B: 2-7-6 C: 9-3-1-5-8-11 D: 10-12