*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Mikkel sitter bak en vinner!

Foto: hesteguiden.com

Olav Mikkelborg kommer til Drammen med en toppstammet frøken i kveld, og vi tror sterkt på at arbeidsmauren fra Toten presenterer en vinner. Sjekk våre V5-tips her.

02.01.12 14:20

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Denne uken innledes med trav i undertegnedes fødeby Drammen, og når elvebyen er alene om å arrangere løp denne mandagen har vi to V5-rebuser å bryne oss på.

Vi går for en bankerfri løsning på våre to største spilleforslag i A-spillet (to løp det er mulig å gå tynt i), mens vi i B-rebusen satser på at en lovende hoppe avlegger sitt maidenship.

Vi snakker da om 2 Diadem i V5B-3, og vi tror sterkt på at søsteren til mer velkjente Frakast leder sitt løp rundt om. 4-årshoppa gikk et løp kun på det jevne til fjerde på 37.1 full vei i debuten, men etter litt pause i den siste starten var det helt andre takter å spore.

Lome Elden-datteren så nemlig klart rappere ut på Biri i den siste starten (nyklipt og fin), og det var ikke noe å si på at hoppa fikk det litt tungt siste biten etter to galopper underveis og en strevsom reise (det var litt utur med i bildet ved den første galoppen all den tid hun ble litt for pigg i mellom galopperende hester ned startsiden).

Fullførte dog godt til femte på 36.4 full vei, og slik Mikkelborg-traveren løste fra start i den siste starten er det nærliggende å tro at veien til tet blir enkel denne gangen.

Treneren melder om litt balanseendringer til kveldens dyst, og da tror vi på et feilfritt løp denne gangen. Kan trolig en lav 34-tid full vei, og da blir det ikke lett å hente hhv 20 og 40 meter på vår banker i B-spillet for de øvrige konkurrentene.

Vår rangering: A: 2 B: 4-6-1-8-10 C: 9-7-5-3

V5A-1, 1700 meter autostart
Fire hester hever seg litt over mengden i dette sprintløpet for varmblodshester, og fremst setter vi 1 Vinyard A.L.

Vi tror ingen nekter 8-åringen teten i kveld, og på en arena som dagens kan da Armbro Goal-sønnen lede rundt. Gikk relativt pigg i mål som fjerde på 16.3 på aktuell distanse i den siste starten (bom fast i rygg leder), og Hansen-traveren bekreftet med det fin form.

Helt nydelig inne i dette løpet på pengene står 9 Boztheman, og ryggene fra start er veldig fine. Credit Winner-sønnen gikk kun på det jevne i den nest siste starten uten å få premie på 13.9, og 4-åringen sprudlet heller ikke ved femteplassen på 15.9 i den siste starten.

Gikk for driving siste 600, og han satt ikke fast slik det blir antydet flere steder ved den anledningen. Dog klart enklere i mot for Hamre-traveren i kveld, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Klart bedre enn raden er 2 Chippon (matchet i tøffe lag hele veien nå på slutten, og i den siste starten satt 6-åringen bom fast til slutt), men det må løse seg med perfekte luker til slutt fra rygg leder for at Pine Chip-sønnen skal kunne vinne.

Helt iskaldt til i de to siste startene har 4 Super Fighter stått (og han satt fast med tørt krutt i fra fine spor i to løp forut for de startene), men ved denne anledningen ser dert langt bedre ut for Rustad-traveren.

Vår rangering: A: 1 B: 9-2-4 C: 5-3 D: 8-7-6

Annonse: Øivind Grøstad med fire strake førstevalg på Leangen mandag og 12 354 kroner innspilt

V5A-2, 2100 meter voltestart, monte!
Et monteløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi finner tre vinnerkandidater.

Etter en solid innsats til seier på flotte 15.3 full vei i den nest siste starten skal 1 Dazzling Lionel være snakk om en klar favoritt. Dyktige Siv E. Løvvold setter seg på ny opp på ryggen til 6-åringen, og Kadabra-sønnen er da i de beste hender.

Fryktelig god i denne grenen har 9 Malcyon Magic vært (sølv på 15-tallet full vei i de to siste startene under sal), men det kan blit tøft å hente 20 meter tillegg på førstnevnte. 6-årshoppa har dog noen fryktelig tunge avslutninger på løpene å by på ved full form, og da krysser vi av for Hovstø-traveren på våre to største spilleforslag.

På vårt store system får vi også plass til 6 King Of My Heart (holdt gode Moon Dreamer bak seg i den siste starten), men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 1 B: 9-6 C: 3-10-2-4-5-7-8

V5A-3, 2100 meter autostart
Vi synes at to hester ligner heldekk i dette kaldblodsløpet hvor de stallansatte skal i aksjon i den tredje avdelingen, og i en feilfri utgave tror vi at 4 Stingers er snakk om en vinner.

5-åringen så flott ut etter litt pause i den siste starten, og etter å ha blitt krysstaklet av Vidar Hop i den siste svingen (godt gjort å ikke galoppere der) avsluttet Lome Elden-sønnen veldig fint til fjerde på 30.4 over en sprint. Tvedt-traveren har tidligere vært veldig usikker (men vist høy kapasitet), men i den siste starten så det veldig stabilt og fint ut.

Vi tror 7 Hasse står klar til å overta dersom førstnevnte skulle ty til galoppen, og Bokli Balder-sønnen til Jens K. Brenne har en en veldig fin oppgave foran seg ved denne anledningen (tøft ute mot Tord Viking & Co i den siste starten). 7-åringen er fryktelig tung til slutt ved full form, og vårt andre kryss i løpet utstyres med en hyggelig kusk i form av Truls S. Glittum.

Vår rangering: A: 4 B: 7-8-1-6-9-12-10 C: 11-2-3-5

Annonse: Øivind Grøstad syns denne hesten leverte et verstingløp for litt siden og byr på et herlig bankerforlag i V5-4A/V5-1B

V5A-4/V5B-1, 2100 meter autostart
Fire hester hever seg litt over mengden i dette varmblodsløpet (på vårt store system får vi dog plass til hele syv hester), og i en feilfri utgave skal det være snakk om en solid vinnersjanse for 5 Prada Vang.

Tapte kun for gode Alegra i den nest siste starten på fine 17.5 full vei, mens hun etter tidlig galopp i den siste starten gikk en formidabel opphentning til fjerde (men hun var disket, og da gikk en lav 16.tid over en sprint fløyten) på en klinete bane på Bjerke.

Teten tror vi er innen rekkevidde for 1 Philadelphia Love, og da ser vi så ikke helt bort i fra at Sagholen-traveren leder rundt om. Avsluttet fint til tredje på 16.5 over en sprint i den siste starten, og 4-årshoppa har gått bra på dagens arena før.

Fine løp før litt pause gikk 3 Tita Nibs, og 4-årshoppa står lekkert til denne gangen. Vi kan ikke mye om nykommeren 4 Sylvia Azore (kun gått prøveløp på 19.3 full vei i Norge), og Tap In-datteren får da stå som en outsider første gangen ut.

Vår rangering: A: 5 B: 1-3-4 C: 7-9-8-10-6-2

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 1700 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester støter vi på her, og vi synes at løpet ser litt åpent ut (på vårt store system stryker vi da ingen). Fem hester hever seg dog litt over mengden, og på tross av en litt svak innsats i den siste starten setter vi 9 Løve Pål fremst.

Det var ikke noe drag i 6-åringen ved sjetteplassen på 28.9 over aktuell distanse i den siste starten, men Pål Even-sønnen gikk veldig fine løp hele veien forut for den starten. Jørgensen-traveren står helt perfekt til i en rask rygg i fra start i kveld, og tilbake i slag skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Hoppet seg vekk i fra start i de to siste startene har 8 Ra Tina gjort, og da er vi litt usikre på formen der i gården. Innehar dog fartsressurser til å kunne blåse til tet på tross av et spor litt langt ute, og på sitt beste leder da 7-årshoppa fort rundt om.

Det bli et løp bakfra for 10 Rigel Pål ved denne anledningen (kastet inn håndkledet fra tet i den siste starten), og det er ikke sikkert at det er så dumt. Sjefen-sønnen vant hele seks løp i fjor, og vi synes at Wessel-traveren bør tilmåles solide vinnersjanser også denne gangen.

Uforandret fin form holder 5 Fautveien (solid innsats til tredje på 28.4 over aktuell distanse i den siste starten), og selv om ikke 9-åringen virker til å være helt enkel å vinne løp med om dagen, krysser vi tidlig fra et fint spor denne gangen.

Variable 2 Baldergutt står helt perfekt til (vant i den nest siste starten, men i den siste starten var det ikke mye som fungerte for 9-åringen), og da får også Lyseng-traveren en plass på alle våre spilleforslag sammen med 4 Komnes Ess (uviss form etter litt pause, men fartsressursene er fine der i gården).

Vår rangering: A: 9 B: 8-10-5-2-4 C: 1-3-7-11-6

V5B-4, 1700 autostart
Det er snakk om en kjapp sprint også i den fjerde avdelingen av B-spillet, men denne gangen er det tolv varmblodshester som skal i aksjon.

Vi satt et flott bankerspill på 4 Kendrick Jr. på lørdag, og det var fin stil på 5-åringen ved triumfen på solide 14.4 ved den anledningen. Vi er dog ikke helt sikre på at Engebretsen-traveren får teten denne gangen, og vi vet heller ikke hvordan favoritten takler tette starter (nå strøket kl. 12.30, og da tar vi inn reserver på våre spilleforslag).

Vi sikrer oss da med noen garderinger på samtlige spilleforslag, og det er normalt ingen som nekter 2 Sno Long Boys føringen i løpet dersom champion Eirik Høitomt ønsker å sitte foran. 6-åringen kommer tilbake etter litt pause med uviss form, men på sitt beste leder fort Angus Hall-sønnen et slikt løp rundt om.

To sterke innsatser til hhv seier og tredje i de to siste startene har 6 Nintendo Baunehøj stått for, og 6-åringen viste ved triumfen på fine 15.0 i den nest siste starten at han kan vinne travløp fra andre posisjoner enn tet (og da skal han være tidlig aktuell også i kveld).

Det er litt tøffere i mot for 3 Freestone, men formen er stadig stigende på 5-åringen nå (innfridde som vår banker for dagen i et billlig lunsjløp i den siste starten). Sporet er ikke det beste for på 7 Calcutta Hall, men kapasiteten er så høy på Solberg-traveren at vi krysser på vårt store system.

Vår rangering: A: 4 B: 2-6-3-7 C: 1-5 D: 9-10

V5B-5, 1700 meter autostart
Et nytt sprintløp for varmblodshester har vi å forholde oss til i avslutningen på denne rebusen, og på sitt beste er det ingen tvil om at 5 Playwood S.L. legger dette feltet på rygg. 4-åringen gikk strålende løp i tøffe omgivelser hele veien før han punkterte fullstendig i den siste starten, og det gjør oss litt betenkte.

Sliter åpenbart litt med det helsemessige (strøket til tre tiltenkte starter i fjor), og en kjapp sprint på dagens arena tror vi ikke er optimale forutsetninger for Ganymede-sønnen (ikke noe lyn ut).

Vi tyr således til noen garderinger på våre to største spilleforslag, og veldig tidlig aktuell ved favorittfall skal 7 Kenny Pine være. Dundrer til tet i en feilfri utgave, og dersom ikke 4-åringen blir alt for hissig underveis kan det bli ledelse rundt om (viste fin form ved å bli toer på 16.7 over aktuell distanse i den nest siste starten).

Strøket til en tiltenkt start i romjulen på Klosterskogen ble 6 Clove Bud, og da er formen på 4-åringen etter litt pause uviss. Hansen-traveren kan dog svært mye på sitt beste, og da krysser vi tidlig denne gangen.

Kastet inn håndkledet fra ”dødens” i den siste starten gjorde naturlig nok 12 Qpid i et V75-løp, men vi tror ikke at formen er så aller verst (og med ryggløp har 7-åringen tidligere vist at han kan avslutte bra).

Det er kanskje langsøkt å tro at 11 Just Do It skal kunne gå helt til topps fra en kinkig utgangsposisjon, men Tap In-datteren avsluttet i hvert fall voldsomt fint til fjerde i den siste starten (og bekreftet med den innsatsen sterkt stigende form).

Vår rangering: A: 5 B: 7-6-12-11 C: 3-2-1-4-8-10

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 384 og 1242 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 72, 360 og 1280 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.