Millionene skal fordeles i V75!

Foto: hesteguiden.com

I kampen om 12 millioner kroner støtter vi oss til to hester vi mener er klart best på kapasitet i sine respektive løp denne superspennende lørdagen!

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Så gjenstår det bare å se om våre to utvalgte bankere får klaff på løpene, men vi er rimelig sikre på at 14 Kabir i finalen runder til seier i stayerløpet i den avsluttende avdelingen. Etter en strålende fjorårssesong med nær en halv million kroner innkjørt har Andover Hall-sønnen plundret mye i år, men i den siste starten kunne vi se at Gottling-traveren er i ferd med å finne tilbake til gamle takter.

Les også lørdag:
Tippetips: Vi tror på Southampton
Oddstips 1: En klink hockeyvinner

Etter et defensivt opplegg underveis avsluttet 6-åringen forrykende til fjerde på fine 15.0 full vei, og når vi vet hvilke merriter vår hovedbanker for dagen har å vise til på dagens aktuelle distanse er vi ikke i tvil om at det skal dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Den sterke krabaten var en totalt overlegen vinner sist han gjestet dagens arena (5. desember i fjor) mot langt tøffere konkurrenter enn hva som er tilfelle på lørdag, og når kusk Tom E. Solberg kunne fortelle oss via telefon torsdag formiddag at hesten så strålende ut for dagen i trening har vi ingen betenkeligheter med å la den lille krigeren stå ugardert.

Det lukter seier
Ja, selv om 10 Super Challenge ikke står med en vakker karakterbok i den andre avdelingen tror vi den kapable 4-åringen skal ha et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 50.000 kroner. Hamre-traveren har rotet seg vekk på galopper i veldig tøffe lag de tre siste startene (og det er etter vårt skjønn klart enklere i mot på lørdag), men fra sitt springspor på 20 meter tillegg med voltestart har vi veldig god tro på et feilfritt løp. Vi tror autostart har stresset ham opp med det til følge at han binder seg i løpene (noe stammen også skal kunne tilsi).

Super Arnie-sønnen har vist seg veldig kvikk i vei med denne startmetoden (og løst feilfritt fra trange spor tidligere), og i et løp som ellers teller veldig mange vinnerkandidater satser vi på at rutinerte Asbjørn Mehla har kontroll på begivenhetene selv fra utvendig posisjon (og da snakker vi om et andrevalg i spillet).

Annonse: Øivind Grøstad byr på en klink banker samt en overdådig 30-oddser i V75-4 på Leangen

Ved triumfen i den fjerde sist starten var han helt utruet på 16.9 over stayerdistansen, og når vi ved den anledningen registrerte 14.5 en tusenmeter på mellomrunden er det lite å utsette på fartsressursene. Treneren varsler om noen utstyrsendringer som fort kan vise seg å slå positivt ut, og nå har kusken blitt litt mer kjent med hesten etter å ha kjørt den i den siste starten (gikk da et kanonløp mellom galoppene).

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Leangen kan du få kjøp her!

Svært kapable Super Challenge har en helt riktig oppgave foran seg i V75-2.
Svært kapable Super Challenge har en helt riktig oppgave foran seg i V75-2.

En riktig perle...
Av et løp har Josef Kleins Æresløp i den sjette avdelingen blitt, når stort sett alle våre beste 4-åringer samt noen skarpskodde svensker møtes til dyst i kampen om 150.000 kroner. Vi er så frekke at vi setter 16-prosenteren 11 Beat The Tag fremst, og i et løp det bør ligge an til litt tøff kjøring innledningsvis tror vi tredjevalget kan vise seg å bli tung å stå i mot til slutt.

I motsetning til de antatt beste som har vært igjennom noen tøffe løp nå på slutten har Waaler-traveren fått en optimal oppladning frem mot dagens oppgave, og med løp i kroppen etter litt pause tror vi at vi får se en ”tagget” utgave av Tagliabue-sønnen på lørdag. 4-åringen ble matchet i knalltøffe omgivelser i Sverige i hele sommer, og innsatsen mot Yarrah Boko & Co i den siste starten var helt grei.

Sverige stiller med to sterke kort i form av 8 Vitesse D`Inverne og 10 Sanity, og når de begge har hevdet seg godt i Derby i sine respektive klasser over kjølen er det selvsagt nærliggende å tro at de bør duge godt mot de norske. Førstnevnte står litt sjanseartet til, og dersom åpningen skulle bli for tøff (skal etter sigende kjøres for tet) kan det fort bli litt stive bein til slutt nedover lørdagens lange oppløp.

Da har vi således langt mer tro på sistnevnte, og etter det vi har kunnet lese oss til skal Love You-sønnen være veldig på vei opp i form etter å ha slitt med litt sykdom i forkant av de siste startene. Man skal dog være klar over at veldig ofte skuffer disse svenskene som er hakket under de beste i Sverige når de prøver seg her til lands, og dette bør man merke seg når man komponerer sine kuponger.

Vi mener 5 Big City Rambler skal være best av de norskfødte, og da får Storstadsbusen-sønnen en plass på våre to største spilleforslag. Gjervan-traveren var en bunnsolid toer i Derby på flotte 15.0, og vi ser ikke helt bort i fra at kusk Asbjørn Mehla satser alt på et kort mot frontposisjonen.

Innfrir en av dagens største favoritter?
Ja, det er det store spørsmålet når 10 Ramstad Loke i den første avdelingen etter vårt skjønn står overfor sin klart tøffeste oppgave så langt i karrieren. Moe Odin-sønnen har klatret igjennom grunnlagene på imponerende vis igjennom sommeren og høsten, og vist var det en nytelse å se 6-åringen ved hans siste overlegene triumf på bunnsolide 26.1 full vei. Stiansen-traveren taper dog litt ut fra et trangt fjerdespor på lørdag, og mot svært skarpskodde konkurrenter tror vi ikke en av dagens største favoritter tar seg av dette løpet på enkleste vis.

Nydelig til i løpet står 13 Knell, og etter den flotte innsatsen til sølv på sterke 25.0 under Unionstravet i Sverige tror vi Flåten-traveren er hyperaktuell dersom kusken timer angrepet riktig. Troll Kos-sønnen ga seg litt til slutt i et langløp i Drammen tidligere i år, men det var fra spiss (og vi tror han er langt mer effektiv med et løp på lang vent). Den lange distansen tror vi således ikke vil by på problemer, og da snakker vi om en klart underspilt 16.prosenter!

Spennende i ny regi er 5 Farkstrek, og fra tet kan Nordli Svarten-sønnen bli skummel. 5-åringen hadde helt feil forutsetninger i den siste starten, og hvis formen er noe i nærheten av det den var ved triumfen på sterke 25.9 full vei i Østersund i sommer skal 8-prosenteren være tidlig aktuell. Bedre enn noensinne var 14 Vorset Ivers til sølv på flotte 24.8 i den siste starten, og da skal Spikeld-sønnen regnes tidlig sammen med 15 Ramstad Eld (herdet i tøffe lag, og den lange distansen har ikke Gaustad-traveren noen problemer med ved full form).

Nettavisens V75-forslag til løpene på Leangen kan du få kjøpt her!

Seiersmaskinen Ramstad Loke og Eirik Høitomt jakter årets niende triumf i V75-1.
Seiersmaskinen Ramstad Loke og Eirik Høitomt jakter årets niende triumf i V75-1.

Øvrige vurderinger
V75-3: Vi finner fire vinnerkandidater i dette løpet, men en duo skiller seg litt ut. En helt eventyrlig form har 5 Trulson funnet nå på slutten, og ved triumfen på flotte 28.9 full vei var Nordli Svarten-sønnen helt utruet til slutt. Thomas Mjøen har vært stødig sjåfør i den to siste startene, men det er neppe noe minus at Tom E. Solberg setter seg opp bak 8-åringen ved denne anledningen.

Vi har vært litt skeptiske til 15 Fetter`n T.G. en rekke ganger, men vi må nok bite i det sure eplet å innrømme at Elding-sønnen er klart bedre enn det vi trodde han var. Innsatsen til sølv på sterke 28.8 full vei bak gode Føynland Gutten i den siste starten var nemlig av beste merke, og det er nok en klar fordel at det er snakk om løpesnor for hestene fra 20 meter tilegg ved denne anledningen (4-åringen er ikke av de kjappeste fra start, men dette faktum hjelper selvsagt godt på).

Klart slått av favoritten var 6 Englevakt i den siste starten, men dersom posisjonene underveis hadde vært byttet om er vi slett ikke fremmed for at resultatet kunne blitt motsatt. Nå er det startspesialist Vidar Hop i førersetet bak Eng Svarten-sønnen, og da kan det ligge an til tet fra start til mål for 9-prosenteren i spillet! Kuskeforsterket med en mil blir 1 Røste Mo med respekt å melde, og når den flotte 4-åringen har fått et løp i kroppen etter lang pause må vi se litt opp for Olsen-traveren (gikk en veldig fin sisterunde til fjerde på 30.6 full vei i den nest siste starten).

Vi fikk ikke plass til 11 Yr Gubben, men Moe Odin-sønnen er herdet i relativt tøffe omgivelser. Vi sitter dog med en følelse av at 4-åringen yter klart best når han er med der fremme direkte, og da er forutsetningene ikke de beste på lørdag.

V75-4: Vi syntes det ser litt småskummelt ut i dette hoppeløpet, og bred gardering er å anbefale. Favoritten 10 Farmer`s Julia har støtt på svak motstand ved begge sine triumfer nå på slutten, og i fra bakspor på en kjapp sprint mot eldre hester mener vi det er tøft å spille 3-årshoppa opp til en 60-prosenter i spillet.

Herdet i langt tøffere omgivelser er 6 Glady L., og når den startkjappe 4-årshoppa står bedre til enn på svært lenge setter vi Kolnes-traveren fremst. Buvetier D`aunou-datteren hoppet seg vekk i Drammen i den siste starten, men det tror vi ikke er en arena som passer den storvokste hoppa spesielt godt. Champion Eirik Høitomt satser nok fremover direkte, og vi tror andrevalget i spillet skal ha en fair sjanse til å hjemføre årets andre triumf mot passene motstand.

Helt riktig inne i løpet står 3 Glad Potato X.T., og med relativt gode treningsrapporter i ryggen skal Garberg-traveren være tidlig aktuell fra et flott spor. Omgitt av gode rapporter er også 11 Excellent Way, men vi er litt skeptiske fra et veldig sjanseartet spor (tidligere har Super News-datteren vært avhengig å være med der fremme direkte for å kunne yte maks).

V75-5: Vi støter her på dagens spillenøtt, og der er bare å gardere så langt lommeboken rekker. Dagens langskudd er 12 Arena snakk om, og da snakker vi om en fullstendig underspilt 3-prosenter. Spikeld-datteren kom ut i ny regi etter lang pause i den siste starten, og hvilket løp 8-årshoppa gikk ved den anledningen!

Gabrielsen-traveren tok ned en så god 4-åring som Selden på enkleste vis til slutt ved triumfen på fine 29.5 over en sprint, og i ettertid har hoppa sett strålende ut i et rutineløp på enkle 36.0 full vei. Vi er litt usikre på distanseegenskapene til vårt dype drag, men når vi syntes det var en lekker utgave vi fikk se i den siste starten må vi bare varsle!

Det er ellers nesten bare å trekke i hatten i dette løpet, men tidlig aktuelle er hester som 2 Alsaker Faks (usikker, men klart god nok i en feilfri utgave), 3 Gaardens Lat Hans (flott triumf på sterke 28.9 over en sprint i den siste starten, men distanseøkningen taler ikke til 4-åringens fordel), 5 Faste Vilja (4-årshoppa under utvikling), 7 Myhreng Eldi (står fint inne i løpet, men Steinsvad Eld-datteren er snakk om en litt uryddig sak) og 11 Lome Flickan (gått fine løp i Sverige nå på slutten, og det er spennende nok med Vidar Hop opp ved denne anledningen).

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 730 og 2184 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!