Millionene skal fordeles!

Foto: hesteguiden.com

Det er jackpot i lørdagens V75-omgang, og da er faktum at vi spiller om hele 3.5 millioner kroner ekstra!

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det vil si at vi får dobbelt betalt ved klaff på syv rette mot ved en ordinær omgang, og når V75-løpene er lagt til undertegnedes gamle hjemmebane satser vi på at vi er på hugget denne gangen. Det er en svært krevende rebus vi står overfor, og i jakten på de ekstra millionene stoler vi på landets desidert beste kusk, Eirik Høitomt. Hovedoppslagene denne lørdagen er NM for kaldblodshestene og Sølvhesten for de varmblodige, og vinnerne i de to løpene kan kvittere ut hhv 150 og 125.000 kroner hver seg.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Championen ordner biffen
Ja, vi har kanontro på at Eirik Høitomt sitter bak en vinner i form av 4 Haugestad Best i den femte avdelingen, og da snakker vi om en favoritt i et typisk garderingsløp. Friggbest-sønnen så veldig fin ut etter litt pause på Jarlsberg sist, men en galopp ut i oppløpet mot gode hester skrinla planene om en fremskutt plassering (han hadde trolig gått rundt 30.5 full vei uten det feilskjære).

Løp i kroppen har garantert gjort godt på den storvokste 4-åringen, og nå har Høitomt blitt litt bedre kjent med vår banker for dagen (og dersom undertegnede kjenner Rogalendingen rett kan det fort bli noen vellykkede justeringer til dagens dyst). Vi syntes Reinskau-traveren har en veldig fin oppgave foran seg på lørdag, og når svært ordinære 1 Briskeby Elden og "bukken" 12 Kong Tjomsen er de antatt tøffeste i mot var vi aldri i tvil om bankervalget denne lørdagen.

Vi går tynt
I de to innledende avdelingene syntes vi to hester skiller seg klart ut i hvert av løpene, og i V75-1 snakker vi om duoen 1 Thierry og 7 Hitchcock. Førstnevnte var et lekkert skue i varmingen på Solvalla den siste helgen i mai, men etter en relativt tøff innledning på løpet fikk Cantab Hall-sønnen åndenød til slutt. Det er dog svært sjelden at disse amerikanerne presterer på topp etter å ha tilbakelagt en strabasiøs reise over Atlanteren, og vi tror det er en kraftig forbedret utgave av 3-åringen vi får se til dagens dyst, når den svært startkjappe krabaten dukker opp i dyktige Per O. Midtfjeld`s regi.

Sistnevnte er dog ingen kastekjepp, og i en feilfri utgave er Windsongs Legacy-sønnen til Frode Hamre hesten å stå i mot til slutt. 4-åringen hadde full fart inn i kassa etter en ødeleggende galopp inn mot den siste svingen sist, og dagens arena tror vi kan passe den superkapable Hamre-traveren ypperlig.

En helt riktig oppgave foran seg i den andre avdelingen har 11 Tuxi Titan (går ned minst en klasse her), og i en feilfri utgave tror vi den sterke Spikeld-sønnen lagger hakkemat av dagens konkurrenter. 6-åringen gikk et kanonløp etter startgalopp i den siste starten uten å få premie på sterke 26.0, og nå melder trener Svein O. Ruud om at det blir noen justeringer på balansen, noe som vil gjøre sitt til at galoppfaren reduseres på lørdag.

På våre to største spilleforslag får dog en formtoppet 7 Eld Lynet en plass, og vi er rimelig trygge på at vi da er igjennom dette løpet greit. Elding-sønnen sprintet inn til en enkel seier på råflotte 24.9 i dens siste starten, og dersom 7-åringen er på skuddhold ut i oppløpet kan Kristofferstuen-traveren avgjøre løpet til sin fordel med sin fine speed på ny.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

To herlige oppgjør...
venter oss i hhv NM og Sølvhesten i de to siste avdelingene, og i V75-6 mener vi 3 Lome Kongen er hesten å fange fra spiss (latterlig lite spilt med sin skarve 13 %!). Spikeld-sønnen inntar enkelt føringen i dette løpet, og dersom Øystein Tjomsland får kjøre i 27-fart den første runden har vi god tro på at det kan bli hjemmeseier i årets utgave av NM. Vi kan ikke helt se for oss hvem som skal lage tempo på dette løpet, og da spiller vi 10-åringen utgang på vårt store system samt til lekre odds i DD-spillet.

Absolutt toppform holder 9 Feseth Lynet, og selv om Järvsöfaks-sønnen står i en relativt dårlig rygg fra start tror vi Engevold-traveren dukker opp i fremste rekke når pengene skal fordeles til slutt. Favoritten 7 Moe Brage er avhengig av å få det servert på dagens lange distanse, men på sitt beste er det liten tvil om at Moe Odin-sønnen kan speede inntil seier. Setter veldig pris på langløp gjør 5 Neslands Loke, og det vil overraske oss veldig dersom vi nå ikke har nevnt vinneren.

En naturlig favoritt i finalen må 14 Sune Palema bli, i et løp hvor vi mener bred gardering er påkrevd. Bo Westergaard melder om at det blir optimal balanse (skoløs rundt om), og da blir trolig den ursterke Banker Hall-sønnen tung å stå i mot til slutt. 5-åringen skuffet som storfavoritt sist han var ute i et langløp, men ved den anledningen slet han med en hovsprekk. Triumfen på solide 13.3 full vei sist uten å være helt på topp smakte det fugl av, og det er slett ikke utenkelig at den seiersvante krabaten hjemfører årets åttende triumf her.

Vinneren har dog lett for å komme fra strek i dette oppgjøret på travparken, og med fare for startgalopp på 2 Mieux De Quattro (dog høyaktuell i en feilfri utgave) er det mest nærliggende å tro at 5 Speedy Scarlet E. leder veldig lenge, kanskje helt inn (spenstig 8-prosenter dette). 4-åringen skuffet en smule ved å ikke bli bedre enn fjerde i den siste starten, men vi mistenker at kusk Hans P. Tholfsen ikke plaget Scarlett Knight-sønnen nevneverdig til slutt, når han skjønte at han ikke kunne vinne (stod dermed perfekt inne på strek i dette løpet...).

Våre tre DD-forslag på hhv 100, 240 og 400 kroner kan du få kjøpt her!

Øvrige vurderinger
V75-3: Et heftig sprintløp venter oss her, og vi finner hele åtte vinnerkandidater. Med forventet tøft tempo på forestillingen setter vi 9 License Plate fremst, og at den formtoppede Malabar Man-sønnen kun skal være streket av på snaue 13 % av de innleverte kupongene forstår vi lite av. 6-åringen avsluttet strålende til seier på sterke 12.8 i den siste starten som vår friske DD-banker for dagen, og fra et optimalt smygspor på lørdag må Juel-traveren tilmåles solide vinnersjanser.

TGN banker 4 Vintage Lindy, men mot klart skjerpet motstand har vi ikke ståltro på at den variable Andover Hall-sønnen legger på til sin andre strake. 6-åringen vant greit på 13.3 på Forus i den siste starten, men de tidene på den arenaen nå på sommerstid legger vi ikke alt for mye vekt på (og han må være klart bedre ved denne anledningen for å kunne holde unna for denne gjengen her).

Annonse: Ny toppgevinst for Grøstad/Lerum på Sørlandet fredag 23.juli, over 63.000 innspilt

En helt fantastisk avslutning fra køplass til sølv på bunnsolide 13.0 leverte 10 Conway Hall i den siste starten, og når skrellkusk Gunnar Austevoll får sjansen bak 7-prosenteren i spillet krysser vi tidlig. Høyaktuelle er også duoen 2 Arctic Bear (står dønn riktig til, og Super Arnie-sønnen er alltid vass etter litt pause) og 7 Buddy (det må klaffe litt fra dett sporet, men formen er helt på topp), og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

V75-4: Vi støter etter vårt skjønn på dagens mest åpne løp her, og på vårt store system helgarderer vi. Det er opp minst en klasse for 7 Zantana Transs R. (har vunnet sine løp i svært enkle omgivelser), og fra et spor litt langt ute snakker vi således om en favoritt i stor fare.

Som sansynlig tethest setter vi dermed 1 K.L.M. Linedancer fremst, og på sitt beste leder fort Lindy Lane-datteren rundt om. 4-årshoppa har gått flotte løp i tøff konkurranse i de tre siste løpene, og når trener Steinar Holm nå er inne i flytsonen skal det dreie seg om en solid vinnersjanse for den formsterke hoppa.

Ekspertforslag
Til en superspennende V75-omgang på Sørlandets travpark har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 160, 640 og 2504 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her , mens våre tre DD-forslag på hhv 100, 240 og 400 kroner ligger ute her .

PS! Når det er snakk om jackpot denne lørdagen høyner vi innsatsen en tanke på alle våre spilleforslag, og håper at vi er med i kampen om de ekstra millionene!

Innleveringsfrister Sørlandet
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.20 (løp 9-10)

Program.
Hjemmeside.

Undertegnedes DD-form er upåklagelig om dagen, og på onsdag kunne de som spilte det minste forslaget på 100 kroner gå til lukene å hente ut meget pene 887 kroner! Kjøp en bong du også, og følg spenningen fra løpene på Sørlandet på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!