Millionfest i sør

Foto: hesteguiden.com

10 millioner kroner venter en alenevinner på Sørlandet på lørdag, og det ligger 1,6 millioner kroner ekstra i syverpotten!

Vi har en ny herlig helg på travfronten å se frem, og de sportslige gobitene står nærmest i kø. Det er også enorme penger å spille om hele helgen igjennom, og det starter opp med en jackpotomgang til V64-løpene på Boden fredag kveld.

Det ligger en drøy million SEK ekstra i sekserpotten i kveldens V64-omgang der, all den tid det ikke ble utbetaling for verken fem eller fire rette på Jägersro torsdag. På lørdag er det jackpotomgang i V75 på Sørlandet ettersom onsdagens ekstra V75 på Bjerke ble uløselig. Dermed er det 1.570.176 kroner ekstra i sjuerpotten på Sørlandet og en eventuell alenevinner kan ta med seg ca 10 millioner kroner.

V65 Leangen lørdag kveld:Ikke like god som søstera

På Søndag er det ekstra V75 på Solvalla med Kriteriefinaler og ikke minst finale i Grand Prix de L'Uet med voldsomme 1 754 880 SEK i førstepremie og mulig å vinne hele 14 millioner for en alenevinner. Og som om ikke dette var nok er det også jackpotomgang i V65 på Momarken søndag kveld, der det ligger hele 615 000 kroner ekstra i sekserpotten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi retter fokuset mot lørdagens V75-løp på Sørlandet, siden det altså ble helt uløselig for spillerne under onsdagens ekstra V75 på Bjerke er det altså 1,6 millioner ekstra i sekserpotten denne lørdagen. Det ser spennende ut på vår sørligste arena denne lørdagen. Det finnes en del åpne løp det fort kan komme noen vinnere litt på kanten i, men vi ser ingen grunn til å gardere to av dagens største favoritter. Spang Korbest vant som dagens folkebanker på onsdag, men ingen prikket syv rette... Det sier sitt, og to bankere må man ha i et spill som V75.

Sportslig sett er det mange godbiter å se frem til, og rosinen i pølsen er NM-revansjen i eliten for kaldblodshestene med 100 000 kroner til vinneren i V75-5. I det løpet kommer fenomenet Tekno Odin til start, og det blir nok en ny bejublet hjemmeseier for vidunderet til Øystein Tjomsland i det løpet. Sportspill har som vanlig lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til lørdagens løp, og de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Sørlandet
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Blir ikke tatt i mot?
Nei, Rune Wiig bak 3 Taran (piler til tet) er såpass fornuftig, at han slipper føringen til 4 Ultimate Lindy ut av den første svingen i et heftig sprintløp for den nest høyeste klassen for varmblodshestene i V75-3, og i fra tet taper ikke Ultimate Lindy. Noe annet vil overraske oss, og vi bankerspiller uten å tvile.

Hamre-traveren har hatt helt feil forutsetninger i de to siste startene (upassende arena nest sist, og sist stod han helt iskaldt til i spor åtte), men på lørdag har han en helt skreddersydd oppgave foran seg. Sporet er perfekt og dagens distanse er midt i blinken for ham, og formen på 5-åringen tror vi er uforandret fin.

Han har vunnet seks av de syv siste sprintløpene han har gått, og han gikk sterke 11.9 på en sprint i seiersløpet i den fjerde siste starten. Sterkt det, og vi tror ikke dagens konkurrenter matcher ham på yndligsdistansen. Full form er det på 2 Orion Hindø (fjerde på 13.0 full vei sist), men han er ingen utpreget sprinter.

Vår rangering V75-3: A: 4 B: 2-9-10 C: 3-6-1-12-5-8-7-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Bare tull å gardere
Vi på Sportspill har spekulert litt i mot 5 Tekno Odin som kommer ut i NM-revansjen for kaldblodshestene i V75-5 i de to siste startene, men det har vært nyttesløst. 5-åringen leverer bunnsolid løp hver eneste gang, og det er bare å ta av seg hatten for den jobben Team Tjomsland gjør med denne hesten.

Han røk på et nederlag for Gylden Balder i den tredje siste starten (sølv på 24.3 over 2940 meter), men han gikk et fantomløp den dagen (ble brukt knallhardt underveis). Det ble en enkel seier på 22.7 full vei i den nest siste starten, og sist var han outstanding, ved triumfen på 21.4 full vei under Unionstravet.

Han satt tidlig i tet sist, og det gjør han også på lørdag. De som prøver å ta i mot ham, "dør" i hvert fall tidlig, og vi ser ingen grunn til at noen av dagens konkurrenter skal gjøre det. Lars A. Kolle bak 1 Joker Elden er trolig førnøyd med rygg leder, for så å haike med til sølv, og de øvrige må kjempe om tredje.

Vår rangering V75-5: A: 5 B: 1-2 C: 4-7-6-3-8-9

V75-1, 3140 meter voltestart
En sportsli godbit finner vi allerede i V75-1, og da snakker vi om et herlig langløp for varmblodshester. Vi synes vinnerkandidatene er mange, og vi garderer da bredt. Favoritt blir 7 Vasadu, og det skal han også være. 4-åringen har vunnet hele syv løp denne sesongen, og i den siste starten vant han et langløp lett på 15.8

En slugger av de sjeldne på full form dette, men helt til å stole på er han ikke. Innersporet på 40 meter tillegg er også litt sjanseartet, og da er garderinger påkrevd. En hest langt utenom det vanlige er også 6 Herecomesthesun snakk om (vunnet hele syv løp i år også han), og han har vunnet lett de tre siste gangene.

Han beviste i Sølvhesten i sommer at han takler langløp utmerket (tredje på 15.6 over 2640 meter), og som svært sansynlig tidlig tethest, må han tilmåles solide vinnersjanser. Fra Danmark kommer 1 Poker D.K. til start med et godt rykte (tredje bak gode Laughing Stock og Classic Grand Cru sist), og han må krysses.

Varslet form sist gjorde 13 Bertie Invalley (tredje på 15.4 full vei), og han har gått flere gode langløp før (kun 3 % av innsatsene på seg). Veldig gode i et langløp sist var både 14 Anthony Boko og 15 Leonas Yannic til hhv tredje og sølv, mens både 8 Inspired Love og 12 Laugh At My Face også er snakk om solide stayere.

Vår rangering V75-1: A: 7 B: 6-1-13-15-14-12-8 C: 4-11-9-10-5-2-3

V75-2, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for kaldblodshopper med hester fordelt over tre distanser venter oss i V75-2, og vi synes det er veldig tøffe betingelser for de i fra 40 meter tillegg (vi tar kun med en formbombe fra lengste tillegg). Vi tror vinneren er å finne på strek eller i fra 20 meter tillegg, og 4 Morgen Stjerna settes fremst.

4-årshoppa holder strålende form om dagen (vant på 29.1 over aktuell distanse sist), og hun utvikler seg stadig. En hysterisk formtopp har 7 Løkki Vilma funnet, men hun står sjanseartet til i sitt innerspor på 20 meter tillegg (kan bli hva som helst herfra). Dog strålende ved triumfen på 27.1 full vei sist, og vi krysser tidlig.

En flott innsatst til sølv på 27.5 over aktuell distanse leverte 8 Veiset Mina sist etter lang pause, og hun er normalt ikke noe dårlige med løp i kroppen til lørdagens dyst. Hun innehar enorme fartsressurser (hun vant et V75-løp med halve oppløpet tilbake i 2010), og hun er lite spilt med 3 % av innsatsene på seg.

Det ble galopp for 2 Laskens Lovise i Derby for hoppene sist, men sprint og billigere i mot på lørdag, gjør henne tidlig aktuell. Full form er det på 9 Sjefsanna (sprint ulempe?), mens 5 Frøken Fræken som vant på 28.5 over aktuell distanse sist, også krysses. Form er det på 15 Myhreng Eldi, og hun er en liten outsider.

Vår rangering V75-2: A: 4 B: 7-8-2-9-5-15 C: 1-12-13-6-14-3-10-11

V75-4, 1609 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshopper støter vi på i V75-4, og vi synes tre hester hever seg klart over mengden. Startsiden vil avgjøre mye i dette løpet, og dersom Petter Glittum bak 3 Red Filly (piler til tet) har gjort hjemmeleksa si (hun er klart best med ryggløp), ja så sitter 6 Real Child i teten ut av den første svingen.

Da skal i så fall vinnersjansene være svært gode for tredjevalget i spillet, og vi bankerspiller 5-årshoppa på lillebongen. Det er strålende form på henne (vant lett på 14.0 over aktuell distanse sist), og hun er latterlig lite spilt med kun 10 % av innsatsen på seg. Toppform er det på 2 Thai Monroe, og sporet er fint.

Sterk til slutt ved triumfen på 15.5 over aktuell distanse sist, og hun kommer trolig ut skoløs for første gang på lørdag. En god danske er 4 Simoni`s Spice snakk om, og 4-årshoppa må krysses tidlig (hun avsluttet flott til tredje på 14.0 på en sprint sist). Hun er Ingen kløpper fra start, men desto sterkere til slutt.

Vår rangering V75-4: A: 6 B: 2-4 C: 11-5-3-1-8-10-7-12-9

V75-6, 2140 meter voltestart
Et herlig hoppeløp for varmblodshester har vi å se frem til i V75-6, og vi synes løpet ser vidåpent ut på forhånd. Det er slett ikke gitt av duoen 13 Bold And Fresh og 14 Premance Simoni runder til seier i fra 20 meter tillegg mot en rekke skarpskodde hopper på strek, og vi setter lite spilte 5 Ruth Reerstrup fremst.

5-årshoppa har kun 10 % av innsatsene på seg, og det er spennende. Hun gikk en rekke strålende løp i sommer, og vi mistenker at formen er sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause nå. Hun fikk femte på fine 14.1 full vei i den siste starten, og nå blir hun kraftig kuskeforsterket med Åsbjørn Tengsareid.

Etter at 14 Bold And Fresh havnet i trening hos Frode Hamre har hun våknet til liv, og innsatsen til tredje på fine 11.9 over en sprint sist, var veldig god. Det kreves dog flyt på veien i fra 20 meter tillegg for å kunne gå helt til topps, og da er hun en overspilt favoritt (ikke enkelt å runde et fullt felt på dagens arena).

Det samme kan sies om 13 Premance Simoni, men vi vet alle hva denne hoppa er kapabel til å kunne gjøre på sitt beste (vant på 13.2 full vei i den tredje siste starten). Full form er det på 4 Jalapeno Broline (vant på 14.7 full vei sist), mens trioen 2 Fluberginden, 3 Thai Passion og 9 Amante Carissima, også er aktuelle.

Vår rangering V75-6: A: 5 B: 14-13-4-3-2-9 C: 8-1-12-6-11-10-15-7

V75-7, 2140 meter voltestart
Et fantastiskt fint kaldblodsløp avslutter denne V75-rebusen, og det er mange som kan vinne. Når en hest som 1 Super Gullet er nede som et tiendevalg på vår rank, sier det sitt om kvaliteteten på deltagerne i dette løpet, og vi kan fort få en smell. Vi må dog gå tynt i noen løp i V75, og da velger vi å stå på to hester.

Eventyrlig god i regi Erik Killingmo har 10 H.G. Imar vært i år, og på lørdag jakter 5-åringen årets syvende triumf. Han har tjent over 200 000 kroner så langt denne sesongen, og det stopper nok ikke med det. Han har vært en totalt overlegen vinner fire ganger på rad, og vi tror på en topp vinnersjanse igjen.

Det var slik at 6 Valle Jerven fikk åndenød siste 100 i Derby sist, men han var med på en tøff åpning der. Åpnet i 21-fart, og han gikk vel 26.0 2450 meter før det buttet til slutt. Vi tror han piler til tet, og da tror vi han er seiersaktuell. Vi synes han er lite spilt med kun 8 % av innsatsene på seg, og det er spennende.

Klar favoritt blir 7 Sjeikens Gull med 40 % av innsatsene på seg, men vi føler at 6-åringen begynner å "møte" grunnlaget sitt nå. Han har tjent mye penger på få starter, og lørdagens oppgave er den tøffeste så langt for ham. Han var ikke lysende ved tredjeplassen på 27.0 full vei sist, og da er han en overspilt favoritt.

Vår rangering V75-7: A: 10 B: 6-7-9-15-5 C: 4-11-1-2-14-13-8-3