Millionfest i vest?

Foto: hesteguiden.com

Hele 34 millioner kroner venter en alenevinner denne lørdagen, og vi stoler på den robuste sorten av en kaldblodshest ved denne anledningen. Sjekk våre V75-tips her.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Ny storhetstid for Nottingham Forest

Oddstips 2: Vi stoler på goalgetterne
Lesertips: Lesernes V75-tips lørdag
Premier League: Skade- og karantenerapport

V75 Forus: Sjekk Azar Karadas sine tips

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Det er Forus i Stavanger som arena for lørdagens V75-omgang, og hovedoppslaget ved denne anledningen er Gunnar Opsahls Æresløp for eliten for våre varmblodshester med 100.000 kroner til vinneren. Yarrah Boko og Tinita Love konkurrerer som kjent i Frankrike for tiden, og da er det litt enklere for sjiktet under de aller beste til å kunne tjene fine penger. Et høyt dotert kaldblodsløp står også på programmet, og der kommer seiersmaskinen 7 Ramstad Loke til start i V75-1. En finere oppgave en lørdagens er neppe å oppdrive, og selv om sporet selvsagt kunne vært litt bedre er det uansett til slutt hesten gjør løpene sine.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det var en gnistrende opplagt utgave av Moe Odin-sønnen vi fikk se i den siste starten ved triumfen på 28.2 full vei, og vi tror sterkt på seier i året første start. Sørlandsexpressen hadde en strålende fjorårssesong med hele 10 triumfer, og i pengevei ble det meget pene 384.000 kroner innkjørt. Det ser fortsatt ut til å være utvikling å spore, og når posisjonene har satt seg ut av den første svingen gjør nok championen slag i saken. Selv fra utvendig posisjon tror vi vår banker skal ha kontroll på dagens konkurrenter, og vi finner i hvert fall ikke mange argumenter som taler i mot den store favoritten.

Vår rangering: A: 7 B: 5-6-8-10 C: 2-11 C: 3-1-4-9-12

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Flott eliteløp
I hovedløpet i den sjette avdelingen finner vi fire vinnerkandidater, og fra formstallen til Frode Hamre kommer 3 Cream Of Arnie og 10 M.T. Cherokee til start. Førstnevnte leverte en gnistrende avslutning til tredje på fine 15.1 full vei bak Yarrah Boko i den siste starten, og i et løp det bør ligge an til litt tempo på innledningsvis tror vi Super Arnie-sønnen bli tung å stå i mot til slutt (kun krysset av på hver femte kupong).

Sistnevnte er tilbake hos eksilbergenseren etter en lang periode hos Åke Svanstedt i Sverige, og etter litt pause i den siste starten får han klart godkjent for tredjeplassen på 14.3 over en sprint. Løp i kroppen har normalt gjort godt på den storvokste Super Photo Kosmos-sønnen som er herdet i tøffe omgivelser, og det er neppe noe minus at Vidar Hop setter seg opp ved denne anledningen på den litt bedagelige krabaten (spenstig 7-prosenter dette).

Tilbake etter lang pause kommer 8 Frisk`em, og når trener Bo Westergård melder om at hesten trener bedre enn noen gang er det snakk om en opplagt vinnerkandidat. Vi syntes hesten gjorde det skarpt i fjor med tanke på at han tidlig ble sendt ut i løp etter at han kom fra statene, og normalt skal en vinter med god trening ha gjort godt nå.

Den siste vi krysser av for er favoritten 6 Loverboy Pellini, og som svært sannsynlig tethest (Mikkelsen bak 2 Investor G.T. slipper trolig på full vei) kan den tetglade Alf Palema-sønnen vise seg å bli svært vond å fange. Det ble helt feil i rygg på en stoppende Inzaghi i den siste starten, men forut for det satt triumfene som perler på en snor (vi tror dog våre to utvalgte på våre to minste spilleforslag er hakket tøffere til slutt på full vei).

Vår rangering: A: 3 B: 10-8-6 C: 9-2 D: 4-7-1

Nettavisens V75-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

V75-2, 2040 meter voltestart
Alt for lite spilt med sine snaue 8 % mener vi 3 Alsaker Piril er i dette kaldblodsløpet, og da setter vi den kapable Bø-traveren fremst. Etter en overlegen triumf på 30.5 etter en meget kjapp avslutning på løpet i den tredje siste starten har det blitt litt feil de to siste gangene (mistet en sko nest sist, mens både hest og kusk var alt for hissig på grøten sist), men formen tror vi er uforandret fin. 2 Sør Troll (skal ikke sitte i tet på full vei) overflyr innvendig hest ned startsiden, og da tror vi Hop`n overtar taktpinnen i løpet med vårt dype drag i løpet ut av den første svingen.

Utvikler seg stadig gjør 1 Vorset Martin, og selv om det stadig blir tøffere i mot i takt med økende grunnlag virker det til at Elding-sønnen takler dette på utmerket vis (overraskende god til sølv på 30.4 full vei i den siste starten). Seiersmaskinen 13 Torpana står litt sjanseartet til, men en hest som vant hele tretten løp i fjor kan aldri regnes bort (og vi står på disse tre hestene på våre tre største spilleforslag).

Vår rangering: A: 3 B: 1-13 C: 7-4-2-11-12 D: 14-15-10-9-8-5-6

Annonse: Grøstad/Lerum med nye fremganger: Kr.11 604 innspilt under lunsjløpene på Bjerke torsdag!

V75-3, 2040 meter voltestart
Vi finner en relativt klar favoritt med sine drøye 60 % i den tredje avdelingen i form av 6 Photo Fantasy, og på sitt beste skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Vi syntes dog ikke Westergård-traveren sprudlet ved andreplassen på 19.0 full vei bak Hamilton Avenue i den siste starten, men løp i kroppen kan selvsagt ha gjort godt. Både hest og trener mener vi uansett har vært for variable i vinter til å kunne stoles helt på (og galopprisiko må også fortsatt påregnes på en hest som har to feilfrie løp på de fem siste startene), og vi sikrer oss da med et par garderinger.

Det ser helt åpenbart ut til at kretsen rundt 1 Karlina K. har ventet inn dagens oppgave all den tid hun står helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og da snakker vi om en hoppe som etter vårt skjønn er i rivende utvikling. Etter å ha vunnet et billig løp fra tet i den neste siste starten var Legenery Lover K-datteren klart bedre til tredje bak Nepos Bee & Co i den siste starten på fine 17.4 full vei, og vi ser ikke bort i fra at tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario.

Etter å ha radet opp i stor stil var 7 Premance Simoni skuffende svak i den siste starten etter et helt prefekt opplegg, men S.J.`s Photo-datteren kan umulig ha vært frisk for dagen ved den anledningen. Nå er det tilbake etter litt pause med nyladede batterier som gjelder, og da får hoppa som vant syv av ti starter i fjor en plass på vårt store system. Helt borte er heller ikke duoen 8 Digital Invention (styrke i overflod, men et trangt andrespor trekker dog ned) og 12 Excellent Way. Sistnevnte er trolig tidlig fremme hos strekhestene fra sitt flotte springspor, men vi syntes stridsmoralen siste hundre har vært for tvilsom til at vi krysser denne gangen.

Vår rangering: A: 6 B: 1-7 C: 12-8-13-15-4 D: 10-2-3-11-5-9-14

V75-4, 2040 meter voltestart
Vi mener dette kanskje kan være snakk om et av dagens mest åpne løp, og vi tyr da til bred gardering. Favoritten 14 Kile Sjefen lignet ingen vinner runden igjen i et V75-løp i den siste starten, men når pengene skulle fordeles til slutt var det ikke snakk om saken. Etter å ha lekt seg i billige omgivelser på Sørlandet forut for den starten viste 5-åringen ved triumfen sist at dette ikke er snakk om noen bløff, og det er slett ikke utenkelig at den femte strake triumfen kan sitte her (springsporet fra 20 meter tillegg bør borge for en god start).

Det ble galopp for 3 Bidden på en oppjaget sprint når champion Eirik Høitomt satte seg opp bak Sjefen-sønnen for første gang i den siste starten, men med langt bedre forutsetninger på lørdag tror vi på en topp vinnersjanse. Etter litt pause i den siste starten kunne ikke 6 Tormod forsvare seg helt hjem fra spiss, men løp i kroppen på en kapable krabaten har normalt gjort godt. Hysterisk form holder 10 Åspe Viktor, og da snakker vi om en litt for lite spilt 14-prosenter. Litt kinkig til står 15 Ovedølen, men vi tør ikke helt å avskrive den borkete 5-åringen av den grunn (veldig god til seier på 30.7 full vei i den siste starten, og krefter er det nok av der i gården).

Vår rangering: A: 14 B: 3-6-10-15 C: 4-1-7-9-13 D: 8-2-5-11-12

Nettavisens V75-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

V75-5, 2040 meter autostart
Tre hester hever seg klart over mengden i dette løpet etter vårt skjønn, og fra tet er 5 Lady Piaf hesten å fange til slutt. Formen etter lang pause er dog uviss (og muligens trenger hun et løp i kroppen), men på sitt beste leder trolig Buvetier d`aunoue-datteren rundt om (hoppa stod for flotte innsatser i klart tøffere omgivelser enn dette før hvilen). Treneren har siktet mot dette løpet i lang tid, og det blir optimal balanse med skoløs rundt.

Rune Wiig har en veldig fin 4-åring i 8 Black Credit, og dersom hesten fungerer litt bedre enn i den siste starten tror vi på en topp vinnersjanse. Det ble sølv på 17.7 ved den anledningen, men hesten hang fryktelig på en tøm i det løpet. Veldig fin kapasitet for klassen har 10 Lovestrong, men noe stabilt kort er det ikke snakk om. In Love With You-sønnen holdt seg dog skinnet i den siste starten, og da ble det en enkel seier på 20.1 i et stayerløp.

Vår rangering: A: 5 B: 8-10 C: 12-4-3-2 D: 9-1-7-6-11

V75-7, 2550 voltestart
Vi har et flott stayerløp å se frem til i avslutningen på denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange (veldig vanskelig å rangere hestene i dette løpet). Med ikke alt for startkjappe konkurrenter på utsiden tror vi 1 Deux forsvarer sitt innerspor, og da skal i så fall sjansene for at den formsterke frøkna leder om være svært gode. Jeppe Juel har store ambisjoner med 4 Kif Kif, og da er Pine Chip-sønnen som ga gode Laughing Stock en match iden siste starten snakk omen tidlig gardering.

Vi frykter startgalopp på 10 Global King fra et litt kinkig fjerdespor i volten ved denne anledningen, men dersom Coktail Jet-sønnen skulle finne på å løse ut i rett gangart skal han tilmåles solide vinnersjanser. Tilbake i regi Rune Wiig ble det en flott seier på 15.3 full vei sist, og han er normalt ikke dårligere med løp i kroppen etter litt pause.

Bo Westergård holder 3 Nemo Blåbjerg for å være en bra hest i grunnlaget, og selv om vi syntes det er klart tøffere i mot ved denne anledningen tør vi ikke avskrive ham av den grunn. Fullførte strålende til sølv etter å ha vunnet forut for det gjorde 8 Zalgado Transs R. i den siste starten, og dagens lange distanse tror vi han takler bedre enn de fleste. Sterk som få er 9 Kings Centaurus, og det er spennende med champion Eirik Høitomt opp ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 1 B: 4-3-10-8-9 C: 15-2-11-14 D: 13-12-7-6-5

Spilleforslag
Til V75-løpene på Forus travbane har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 2106 kroner (abc-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ut her .

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag.