Gå til sidens hovedinnhold

Millionjakt med dronninga

21 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Sørlandet på lørdag, og dronninga Ulsrud Tea spiller hovedrollen i NM.

Det er sommertrav på Sørlandet i disse dager, og på lørdag er det en flott V75-meny som blir presentert det spillende publikum. Det er NM for de kaldblodige med 250 000 kroner til vinneren, både for den åpne klassen og for hoppene som står på plakaten denne lørdagen, og i tillegg kan vi se frem til et herlig stayerløp for varmblodshester med 75 000 kroner til vinneren i Sølvhesten.

Undertegnede er i flytsonen om dagen, og da er det lov å håpe på nye fremganger i helgen. Senest på onsdag spilte jeg inn 150 000 kroner på mine andelslag på Eksperten, og til lørdagens løp på Sørlandet har jeg og Nettavisen lagt ut en rekke andelslag på Eksperten. De spillene finner du ved å klikke på linken under, og der skulle det være noe for enhver smak.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vår hovedbanker for dagen dukker opp i NM for hoppene i V75-3, og da snakker vi selvsagt om storfavoritten 12 Ulsrud Tea. 6-årshoppa har aldri holdt toppform på sommeren, men selv på halvform vinner hun dette løpet. Hun er vant til å stå både 20 og 40 meter bak dagens konkurrenter, og bortsett i fra i den nest siste starten hvor hun fikk tredje på 25.3 full vei, har hun vært totalt overlegen til slutt i de løpene.

Da kan vi ikke helt se for oss at hun taper dette løpet, og vi tviler ikke. Hun stod vanskelig til i spor syv mot gode hingster i den siste starten, men avslutningen til sjette på 24.6 full vei, var det intet å utsette på. Det var første starten etter en mindre pause, og da er det nærliggende å tro, at hun stiller ytterligere forbedret til lørdagens dyst. Vi snakker her trolig om dagens sikreste vinner, men vi har seks løp til å løse.

Innleveringsfrister Sørlandet lørdag
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Byr opp til kamp?
I NM for den åpne klassen i den sjette avdelingen blir naturlig nok 4 Tekno Odin storfavoritt, og den kan bli en bejublet hjemmseier for 5-åringen til Øystein Tjomsland på lørdag. Tekno Odin har vært eventyrlig god i hele karrieren, og han nærmer seg nå 5 millioner kroner innkjørt med stormskritt.

Favoritten har gått noen heftige sprintløp i sommer, og selv om ha kanskje ikke var helt på topp sist, er det vanskelig å ikke gi godkjent til en kaldblodshest som sprinter 20.1 i fra "dødens" Han vant på 19.9 forut for den starten, men vi er litt inne på at en meget sterk krabat, kan gi ham en match på dagens distanse.

Løpet går over 2609 meter, og da ser vi ikke helt bort i fra at 2 Gylden Balder kan stille et alvorlig spørsmål til slutt. Sistnevnte er sterk som en bjørn, og han var lysende ved triumfen på 23.1 full vei sist. Han står litt sjanseartet til når 1 Moe Brage har blitt strøket, men dersom det løser seg, tror vi han blir livsfarlig.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Annonse:Grøstad serverer en vinner i fra dypet mot en av dagen største favoritter i V75-2 på Sørlandet lørdag!

To motbud
I et varmblodsløp i den andre avdelingen blir 12 Thai Cardinal klar favoritt, og selv om utgangsposisjonen ikke er den beste, må han tilmåles solide vinnersjanser. 5-åringen er i rivende utvikling, og den overlegne triumfen på 14.5 full vei sist, etter en sisterunde i 13-fart, var av den imponerende sorten.

Det er dog aldri lett å runde til seier i fra spor tolv i denne klassen på dagens arena, og da sikrer vi oss med duoen 4 J.C. Amber og 5 King Maltin på våre to største spilleforslag. Førstnevnte står endelig helt riktig til, og sistnevnte som er i rivende utvikling, kommer ut skoløs med modified sulky for første gang.

Vond å fange i fra tet?
I Sølvhesten i et herlig stayerløp for varmblodshester i V75-finalen med 75 000 kroner til vinneren, er vi veldig inne på at 6 Perfect Tabac går til tet med ikke alt for startkjappe konkurrenter rundt seg (ligner en type som piler avgårde på voltestart dette), og i fra spiss, tror vi ikke 5-åringen blir lett å fange til slutt.

Hestene i fra strek har lett for å vinne disse løpene, og da synes vi Anderssen-traveren er vel lite spilt med 10% av innsatsene på seg. Vi synes innsatsen til tredje på 15.9 over aktuell distanse sist var god, og han er spennende. Tung å stå i mot til slutt blir dog trolig 12 Just Livin My Life, og vi krysser på alle bonger.

Sistnevnte går fra klarhet til klarhet, og han var flyvende til slutt ved triumfen på 14.6 full vei sist. Han går alle distanser, og med ryggløp til 700 igjen, har han trolig en svett avslutning å by på. Favoritt blir 3 Andover The Prenup, men på en for ham ukjent distanse og startmetode, synes vi dette er dagens overspill.

Kommentarer til denne saken