Millionærene i superduell

Foto: hesteguiden.com

En friskmeldt Åsajerven utfordres av Mørtvedt Jerkeld i en herlig duell på Biri fredag. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny fredag:
Lesernes oddstips fredag
V75 Forus: Millionfest i vest
Oddstips: Vi skal tredoble pengene
V65 Bergsåker: Kjøp andel her

Biri travbane er alene om kveldstravet denne fredagen og det innebærer to V5-spill på Mjøsbanen. Det er flere store favoritter på farten, og dagens sportslige høydepunkt er selvsagt eliteduellen mellom Åsajerven og Mørtvedt Jerkeld i det sjette løpet. Vi tror en litt oppadgående Mørtvedt Jerkeld kan utfordre Dombås-ekspressen og velger derfor å spekulere litt i eliteløpet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 7-4-6 C: 2-3 D: 1

Klikk her for å se våre V5A-tips til Biri

Vår V5A-banker blir 2 Seier Kongen i V5-2A. Den flotte femåringen til Jan Roar Mjølnerød innfridde helenkelt som vår V75-banker på Klosterskogen sist, og møter svært billig motstand i kveldens løp. Det er riktignok voltestart og et litt kinkig andrespor, men har kan Jan Roar Mjølnerød ta det rolig på startsiden. Vi kan ikke se noen som kan stå imot Seier Kongen i sluttfasen og Lome Kongen-sønnen blir soleklar banker for oss i A-spillet.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 1-7 C: 4-3-5 D: 6-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Biri

I V5B-spillet får seierssultne Eirik Høitomt full tillitt bak 5 Match Ball Rex i V5-4B. Varenne-sønnen satt bom fast i sin Norgesdebut nest sist (blåste da til tet fra spor fire bak bilen, men slapp da teten til en hissig Stone Alone som tok kvelden inn i den siste svingen og dermed ble Match Ball Rex sittende bom fast). Sist overtok femåringen teten etter 500 meter og så dunderlekker ut hele veien. Har vist at han kan åpne bak bilen, denne karen, og alt tyder på ledelse fra start til mål sammen med landschampion Eirik Høitomt.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 6-8-7-11 C: 10-1-9-3-2 D: 4-12

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
Det var flott stil på 4 Alegra sist som toer bak gode Chip Line. Femårshoppa til Evy Marie Brinch hadde ikke løsnet ei krone før det løpet (men bilstart passet åpenbart mye bedre). Det er ikke usannsynlig at Eirik Høitomt og Alegra inntar taktpinnen tidlig her, og da må det være en topp vinnersjanse.

2 Black Pearl One gjorde en flott debut nest sist på Bjerke etter startgalopp (kom tilbake til fjerde). Måtte som Alegra også strekke våpen for gode Chip Line sist, men holdt koken flott som toer. Klar utfordrer til vår favoritt. Disse to skiller seg klart ut, men vi garderer ytterligere med 6 Miss Madeleine (fin seier tredje sist, ikke god nok i et bra treårsløp nest sist og grei innsats som firer sist), 7 Ino Lloyd (klart forbedret sist) og 5 Fancy Tile (har skuffet, men kan litt).
Rangering V5-1A: A: 4 B: 2-6-7-5 C: 3-9-1 D: 8-10

V5-3A:
2 Lucky Carpenter er en klar bankerkandidat i dette løpet. Tre strake seire ble etterfulgt av en sterk andreplass i V75 sist på Momarken (gode Kendrick's Victory vant). I kveld er det garanti tet og selv om vallaken møter noen bra konkurrenter må han være utafor for dagen for å tape dette.

Da kan 1 Wictoria Laylock være løsningen. Fra spor en kan Skullerud-hoppa få et smørløp, og formen er stadig oppadgående for den fintstammede hoppa. 3 Idol Image har hatt svært mye dårlige startspor den siste tiden. Skulle Kai Johansen komme seg i lederryggen, kan muligens Idol Image overraske.

Flott form er det også på 4 Millbank (risikerer dødens) og 7 C.C Seventy Five (hvor havner denne fra spor sju?), og det er kanonverdi i en annen vinner enn Lucky Carpenter i dette løpet.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 1-3-4-7-4 C: 8 D: 6-5

Annonse: Øivind Grøstad byr på en klink vinner i V5-3B og et superdrag i DD-2

V5-4A/V5-1B:
1 Dorado blir spillernes favoritt, men spor en er svært sjanseartet. 4 Melvin Zoot får garantert tet og da kan Dorado havne ille på det. Vi må sette 6 Sleepwiththefishes først. Ottersen-traveren gjorde et pangløp i V75 på Momarken sist, og hadde festet seiersgrepet når den galopperte ut mot oppløpet. Kom strålende tilbake til tredje. Gjorde også et knallsterkt seiersløp tredje sist. Dersom ikke vallaken kommer feil på det (her må du kjøre til fra start Ottersen) må det være en topp mulighet.

10 Butterfly Star prøvde vi et bankerspill på sist på Jarlsberg (12. november). Dessverre var ikke Stenseth-traveren med på notene på startsiden da, og bakket seg sist. Avsluttet fint til femte i kulissene. Med tempo i front er ikke Butterfly Star noe dårligere enn de andre.

3 French Destiny ga opp etter å ha angrepet via tredjespor 700 igjen sist (utenpå dødenstravende Dorado). Trengte nok det løpet og skal jo normalt kunne duge her. 4 Melvin Zoot fikk 50 000 kroner for seieren sist (etter perfekt smygløp i rygg på lederen) og møter svært mye tøffere motstand i kveld. Vi tror ikke den Kim Mathisen-trente fireåringen legger på til to strake.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 1-10-3 C: 4-5-9-7-8 D:11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-3B:
Fjorten kaldblodshester i lavt grunnlag og ved første øyekast ser nok dette vrient ut for spillerne. Men etter å ha studert utallige videoer, er det ikke veldig mange vinnerkandidater her.

7 Schuvablessa var et voldsomt stallskrik på Biri i sin siste start (et treårsløp med bra hester på farten 29. oktober). Den dagen ville ikke Schuvablessa trave i det hele tatt. Er nå fikset på (og svært dyktige Ola Martin Aasen trener) og det kan være enkelt at det er tet og slutt.

10 Røken Fresia får stifte bekjentskap med Eirik Høitomt. Enkel hoppe dette, som avsluttet greit etter silkeløp innvendig på Biri nest sist. Sist på Bjerke var hoppa uheldig som ble sittende fast bak en sliten konkurrent, men spurtet flott nedover oppløpet. Skal nok ikke gjøre veldig mye selv denne dama, men virker svært travsikker. 11 Våler Troll virker også travsikker, men samtidig litt uvillig. Ville ikke forbi Snø Eld nest sist, og klarte ikke å utfordre Norheim Odd sist.

12 Valle Sivert var forbedret sist, og gikk muligens glipp av andreplassen når galoppen kom ut mot oppløpet. Kai Johansen prøver seg som kusk i kveld. 8 Myklejenta har trolig størst kapasitet, men nå setter eieren Sverre Skrugstad seg i vogna igjen. Et klart minus, spesielt siden hoppa starter fra innerspor på tillegg.

9 Fintore hadde vi litt tro på sist, men den toppstammede hoppa (etter Lygna Fina) ga opp fra tet. Vi setter henne på igjen.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 10-11-12-8-9 C: 4-2-6-13-3-1-5-14

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-5B:
Kveldens mest åpne løp avslutter V5-rebusen på Biri. Det er sprint, her blir det kjøring og flere bra hester på farten. Og en startside som det ikke er enkelt å forutse.

Feilfritt skal det være en bra sjanse for 2 Hudson Broline som opptrer veldig variabelt for tiden. Men fra spor to skal det bli en bra posisjon. 3 Raymans Pride står ypperlig til og slo så gode hester som Superyankee Pedro og Super Wave i sitt seiersløp tredje sist. Sist sto hesten håpløst til. 10 Quatarinon avsluttet fort i et V75-løp nest sist til fjerde. Med gode rygger i sisterunden kan Stensen-traveren være først på målfotoet.

11 Onassis Neo tetvant veldig lett på Bjerke sist, men trakk seg veldig enkelt fra dødens i sin debut for Erik Killingmo. Fra spor elleve blir det vrient i kveld.

Vi registrerer ellers fine smygspor på både 1 Terra Nova (holder fin form) og 9 Sea Chanta (blir svært lite betrodd i kveld, men holder veldig fin form). 5 Surfing Superb har raske hester på innsiden og da blir det sjanseartet.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 3-10-11-1-9 C: 5-12-5-7 D: 8