Millstone overrasker ikke nå

Foto: Hesteguiden.com

Millstone overrasket voldsomt i Unionstravet. I kveld blir hesten favoritt og innfrir. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny onsdag :
Oddstips: Lørenskog mot historisk NM-gull
Tippetips: Kan ikke gardere Real Madrid

Bjerke travbane er som alltid vertskap for onsdagens V65 og det er en flott meny på landets hovedbane denne onsdagen. Bankeren synes ganske så klar og Millstone blir vår banker både i V65 og V5-spillet.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

Millstone er beste hesten. Millstone er utstyrt med beste kusken i kveldens ungdomsløp (Dag Sveinung Dalen). Millstone har dokumentert storform. Millstone er rivende utvikling. Millstone møter svært passende motstand. Alt ligger til rette for at kapable Millstone kammer hjem sin fjerde strake seier i TGN-serien, V65-4/V5-1.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Snaue 57 ganger pengene delte Millstone ut til sine tilhengere da han banket langt mer meritterte svensker under Unionskampen 17/3. Klokken 20.05 i kveld blir 5-årsvallaken langt mer betrodd fra ypperlige forutsetninger - og det med rette. Den Per Johansen-trente begavelsen kan både åpne og avslutte og aksjonsmessig stemmer det svært bra for tiden. Dag- Sveinung Dalen pleier dessuten gjøre kort prosess i stallmanns-oppgjørene. – Alt vel i trening. Visst skal det handle om en prima vinnersjanse igjen, lyder det fra trenerhold. Vi singelstreker uten å nøle.
Rangering V65-4/V5-1: A: 4 B: 3-5-1-9 C: 2-10-8-7-6

V65-1 – Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Tempoutviklingen kan vise seg avgjørende. Normalt tetgaranti for innersporets 1 Non Stop Laser som i kveld prøves over favorittdistansen. 7/1 avsluttet hun 12.5 siste 500 på lette ben, da fra tilsvarende forutsetninger. Vi er ikke fremmed for at en usedvanlig optimistisk Høitomt tempofinter inn til seier i et oppgjør flere av konkurrentene trolig blir kjørt defensivt med tanke på usikker form. Knepent vinnertips på bekostning av løp i kroppen hesten 10 Frameable. Sistnevnte forventer vi betydelig lettere med gjennomkjøring i kroppen. Kan gli perfekt igjennom herfra.

8 Glideable Volo kan mest, men tross langt løpsavbrekk var Kloster-innsatsen i skrotlag en gedigen skuffelse. Meget mulig skjerpet i kveld, men vi setter et spørsmålstegn ved innstillingen der i gården. 9 Sizzling Volo viste fremragende evner i fjor. Treneren ligger sedvanlig lavt. Det vektlegger vi mindre for speedkulen som høyst sannsynlig blir kjørt på sjanse i årsdebuten. 4 Riccione Ås (kjapp vei, lederrygg nr 1?, hva med vinnerstinget) samt spurtsterke 11 CC Westside (fastlåst i en kjapp avslutning sist/tempohjelp som gjelder), er heller ikke sjanseløs. Årsdebuterende 2 Strong Knight ble det meste feil for i fjor. 16/2100 i treningsøvelsene, et for ham perfekt spor samt velkjente speedressurser gjør at vi spanderer en strek.
Rangering V65-1: A: 1-10 B: 8-9 C: 4-11-2-3-6-5-7

V65-2 – Kaldblodshester monté. 2140 meter voltestart.
I kveld skal vi altså bryne oss på et monteløp innenfor V65-veddemålet. Det er vi bare sånn passe fornøyd med, men vi aksepterer under tvil. 11 Rydell har trent 1.29 på distansen etter pause og profiterer på rutinert rytter samt sin stabilitet. Skal dog ikke dra tredjesporet for lenge og fullt felt med tilhørende potensielle hindringer nødvendiggjør garderinger.

12 Gyllstjern er langt mer robust, men opptrer tidvis psykotisk i løpsbanen. Habil rytter, dokumentert form samt prima distanseegenskaper = obligatorisk strek på onsdagsbongen. 14 Egestø Gutten løp seg trøtt sist i det knallharde tempoet. Klart godkjent innsats. Han er god også i kveldens disiplin og skårer dessuten på at han er travsikker og lettplassert. Fart til å jafse feltet på et blunk. På minussiden kommenteres rytterens manglende rutine. 15 Kling Jens blir neppe blant de mest betrodde, men han yter klart best under sadel. Knepent slått av langt mer spilte Rydell 23/12. Aktuell med løp på lang vent. 5 Tysvær Pål (god sist/ypperlig inne på pengene) samt innersporets 1 Sivfrøkna rangeres videre. Rangering V65-2: A: 11 B: 12-14-15-5-1 C: 8-9-7-2-6-4-13-3-10

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

V65-3 – Varmblodshester. 2640 meter voltestart.
Erfaringsmessig sliter tilleggsbelastende hester når varmegradene skyter i været og banene blir selvsprungne. Det er verdt å legge på minnet når bongene skal komponeres. En som kan dra nytte av en forventet lynrask Bjerke- oval er 1 Ouster Hanover. Pliktvant etter drømmereise i årsdebuten, men vi synes 4-årshingsten ga et prima forminntrykk. Lar seg neppe fange i det som ligner en forventet kjapp sisterunde, men en viss fare er det at volteraske Dalax Chans blir for kvikk i startøyeblikket. HCH har for øvrig signalisert tetkjøring bak sistnevnte, da trenger det heller ikke bli riktig for Anderssen-traveren. Som ypperlig meldt vinnertipper vi uansett Ouster Hanover, men velger å gardere med et par distansesterke tilleggshester.

13 Opus One FH er en lett type med god distanse i seg. Knepent slått som bortkjørt 18/11. Da het vinneren Wesley Neyenrode. Det sier litt om potensialet. Startsporet kan han heller ikke klage på 6-årsvallaken som fikk langt mer speed i kroppen under fjoråret. 6-årsvallaken gjennomfører uansett tempo. Om det blir offensivt opplegg allerede i årsdebuten gjenstår dog å se. 15 Flibustier mangler heller ikke styrke. En flegmatisk, entaktet type som løp seg stiv i hardt tempo sist. Det løpet har gjort ham godt, men samtidig er det heller ingen grunn til å juble for utgangsposisjonen. Mer skjerpet når han får pisken med seg? 7 Up To Date er kvikk i volten om han stabler bena. Unnskyldt sist, men rakk i det minste å røpe storform.
Rangering V65-3: A: 1 B: 13-15-7 C: 8-9-5-12-6-10-4-3-2-14 D: 11

V65-5/V5-2 – Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Åpen startside hvor både nr 1, 2, 4 og 5 er godt over snittet i uttaket Det kan borge for tempo innledningsvis, noe eksempelvis spurtsterke 11 Mc Dreamy vil dra nytte av. Måtte gå på for lang speed sist. Vi synes han kom godt i fra det etter kort pause. Han virker omsider til å ha stabilisert seg. Vinnertipset når han i kveld går ned en liten klasse. 1 KLM Budweiser avgjorde den tunge veien sist. Billig selskap ved den anledning, men samtidig var det stil over måten han avgjorde på. Galoppfare i løpets innledende fase. 3 Lord Aristo er trolig best på kapasitet, men han er vrien innledningsvis. Kan betydelig bedre enn rekorden.

12 Lucky Lane holdt farten flott sist, men tiden må sees i lys av en rask bane/gunstig reise. Stamme som forplikter. 9 Picazzo har mye fart i seg. Interessant kuskeforsterkning og baksporet trenger ikke være så ille med rygg på startkjapp konkurrent. 10 Maria Nova står fint inne i grunnlaget. Hun står på hele veien. 2 Unaminami gikk frisk i mål sist. Viste seg som en solid starter med den anledning. Det var nytt fra den kanten. Fidus.
Rangering V65-5/V5-2: A: 11 B: 1-3-12-9 C: 10-2-5-6-4-7

Klikk her for å se våre DD-tips til Bjerke

V65-6/V5-3 – Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
6 Wessel Odin tjente snaue halvmillionen i fjor og tilhørte den ypperste årgangseliten. Rapportene forteller om en vel forberedt 5-åring med 26.0/2100 som raskest i treningsøvelsene. Kuskeendringen slår neppe negativt ut. Vi tror han avgjør på speed i et oppgjør som stinker tung overpace lang vei. 5 Kosak var ikke spisset foran starten sist, men hadde notert en høy 24-tid uten uprovosert galopp 75 igjen. Herfra ligger det an til en kjapp start med en tilhørende gunstig posisjon.

4 Osingen dykker til tet såfremt innersporets Sør Odin spretter. Underpari -innsats sist, men kan være forbedret etter behandling. Åpent spor og aktuell distanse er korrekte betingelser for vinnerhesten, men mørk form gjør at vi nøyer oss med outsiderstempelet. 12 Brødsjø Tina er bråspeedig. Var langt fra bunnskrapt da hun sprintet 25.0 fra tet sist. Vi tror hun er enda bedre bakfra. 9 Tuxi Titan holder formen, men er ingen toppstarter/spesialsprinter. Uansett ikke sjanseløs på sin evne til å gjennomføre.
Rangering V65-6/V5-3: A: 6 B: 5-4-12-9 C: 10-11-1-2-3-8-7

V5-4 – Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Tidligere notorisk usikre 2 Prins Omer fremstår som stødigheten selv. Startspor, langløp samt det faktum at han i kveld går ned et par klasser, sannsynliggjør også en topp vinnersjanse for formhest nr 1 i feltet. 9 Gingvar går heller ikke av veien for stayerdistanse. Fullførte sterkt i sporene sist. Hovedutfordrer. 11 Lex Lodney manglet det lille ekstra etter løpsavbrekk sist. Trolig langt friskere i frasparkene i kveld. Viste solid styrke ved flere anledninger i fjor. 5 Striks røpet form sist. Også han står distansen fullt ut. Det gjør også vanskeligkjørte 7 Engas Tingeling. Kuskeendringen kommenteres.
Rangering V5-4: A: 2 B: 9-11-5-7 C: 8-10-6-3 D: 4-1

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-5 – Kaldblodshester tidsløp. 2140 meter voltestart.
7 Turbin var halssyk sist og ble samtidig tatt bort i en kjapp avslutning. Eirik Høitomt tar utfordringen bak 5-åringen som står ypperlig inne i tidsløpet. Knepent vinnertips på bekostning av vel så kapable 13 Voje Eldina. Sistnevnte hører strengt tatt hjemme i et helt annet grunnlag, men hun feiler for et godt ord. Muligens kan løpspause slå positivt ut. Taper neppe om den obligatoriske galoppen unngås. 12 Hvindjerven (høy toppfart, forbedret sist, to gjennomkjøringer i kroppen etter pause, noe posisjonsavhengig) samt talentfulle 11 Wik Emil strekes også.
Rangering: V5-5: A: 7-13 B: 12-11 C: 3-6-9-5-8-10 D: 2-1