*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Mjøndalen-seier i Skien

Foto: hesteguiden.com

Hedershesten Lorne Elijon Gatling tar turen fra Mjøndalen til Skien for å vinne. Sjekk våre travtips.

26.01.12 13:26

Klosterskogen travbane i Skien inviterer til dobbel V5 denne torsdagskvelden, og nær sagt som vanlig er det en riktig fin meny i Telemarks travstue. Det er flere bankerkandidater i V5A-spillet, mens det ser mer åpent ut i V5B-spillet der vi spiller såkalt dobbeltbanker i V5-3B som er et monteløp.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

I V5A-spillet tror vi slitesterke, ærlige, travsikre og formsterke 6 Lorne Elijon Gatling må ha en strålende vinnersjanse i V5-2A. Hedershesten som trenes og eies av Mona Elisabet Hov i Mjøndalen, gjør nesten aldri et dårlig løp. Fjorårssesongen endte med 400 500 kroner innkjørt og sju seire på nitten starter. Vallaken har startet en gang i år, det var i et V65-løp på Bjerke for to uker siden, da avsluttet hesten strålende til andre bak formsterke Lucky Carpenter. I kveld er vi bortimot helt sikre på at gjestekusk Hans Christian Holm kommer til å få overta teten fra lynkjappe 5 Dressedforsuccess og vel i tet er det vanskelig å se Lorne Elijon Gatling tape dette. Banker.
Rangering V5-2A: 6 B: 5-9 C: 1-8-7-2-4-3

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

Limerick kan få kamp
I V5B-spillet ser det ut som et klart tohestersoppgjør i monteløpet som utgjør V5-3B. 6 Limerick blir naturligvis stor favoritt enda en gang til tross for at han tapte svært knepent for monteslageren Dazzling Lionel i sin siste start på Jarlsberg like før jul. Nå melder trener og rytter Malin Berås at hesten har fått en svært god treningsperiode hjemme på Sørlandet og hesten som vant åtte av 16 løp i fjor, har naturligvis en topp vinnersjanse torsdag. Vi garderer imidlertid med formsterke 1 Vinyard A.L som drar klar fordel av at det sprint. Niåringen var riktignok klart slått av nevnte Limerick på Jarlsberg i ovennevnte start, men har bekreftet knallform i løpene etterpå det og vi er ikke helt fremmed for at Vinyard A.L. kan lede dette løpet hele veien. To hester ser uansett ut som et heldekk i dette monteløpet og vi bruker altså såkalt dobbeltbanker i B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 6-1 B: 10 C: 3-8-4-7-9-2-5

Annonse: Øivind Grøstad dro til med førstevalg på sisterangerte og 41-oddseren Sir Valley CB på Bjerke onsdag og dermed ble det 79 382 kroner tilbake på V5-forslagene

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Voltestart i den første avdelingen i A-spillet og det gjør spesielt startsiden uviss. Gunnar Austevoll melder om at 5 Real Cosmic har fungert flott i trening og da setter vi den sparsomt startende Cosmic S.J.-sønnen først. Sjuåringen holder V75-klasse på sitt beste og er ofte god direkte etter pause.

7 Be My Love spurtet flott bak General Ideal i et V75-løp i sin siste start og holder flott form. Fra et nydelig springspor er Hamre-traveren tidlig aktuell her. 3 Iron Rouge starter heller ikke veldig ofte, men har vunnet i V75 og er en seierskandidat direkte etter pause. 1 Coeur Photo er ingen stjerne, men har vist litt fremgang den siste tiden. Førstespor er som kjent sjelden et minus i travløp. 9 Wilson Star har vist at han har kapasitet hjemme i Bergen, men Klostersvingene kan by på problemer for den galopplystne vallaken.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 7-3 C: 1-9-4-8-6-2 D: 10

V5-3A- Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
A-spillets største favoritt på farten her i den tredje avdelingen og det handler om hittil ubeseirede 12 Solvang Balder. Femåringen har vunnet uanstrengt fra tet i begge sine starter, og etter å ha vært litt tråkk og uvillig fra tet i den første starten, var det strålende stil på hesten sist på Sørlandet. Springspor på tillegg er selvsagt ikke noe minus, men i et 14-hesters felt kan det alltid oppstod trafikktrøbbel og vi velger å spekulere litt. Uansett en klar favoritt.

14 Løkki Dino stod 20 meter bak nevnte Solvang Balder sist, og fullførte flott til andre da. Står kjelkete til i kveld med bakspor på tillegg, men står nok nærmest favoritten på kapasitet. 7 Haugestad Hentesveis har ikke bare et morsomt navn, hesten kan trave også og er aktuell om den store favoritten skulle rote seg bort. 3 Gjærlaus var svært bra sist, til tross for flere galopper og vant som et gigasjokk. Betydelig tøffere imot i kveld, men nå setter Gunnar Austevoll seg opp. 11 Elding Tora profiterer på at hun er svært travsikker og startsporet er ypperlig. 9 Lustra Tyra er også jevnheten selv og i det minste trippelaktuell her.
Rangering V5-3A: A: 12 B: 14-7 C: 3-11-9-8-4-2-13-5-1

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
2 Cigar Fighter var klart forbedret sist da hesten vant uanstrengt fra tet. Også da hadde hesten andrespor i volta og motstanden i kveld er ikke mye tøffere, snarere tvertimot. Bra sjanse for at Eirik Høitomt og Cigar Fighter leder dette løpet fra start til mål.

1 Sweet Commander har gjort to fine løp nå, begge til fjerdeplass. Fra et perfekt førstespor mot svært billig motstand kan det bli dønn riktig i kveld. 6 Shoguns Larabella er helt nede som et sjuendevalg i spillet, men denne hoppa vinner løp når som helst. Tyr dessverre veldig lett til galoppen, men den dagen denne dama går feilfritt er hun seiersfarlig. 8 Bartali kan få et veldig fint løp fra sitt startspor og Cato Michelsen har en vallak under fin utvikling her. 10 Mr. Chilton er en av mange outsidere i det som er et skummelt løp da det ikke akkurat vrimler av kanoner i dette løpet.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 1-6-8 C: 10-12-5-3-11-4-7-9

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Ny megafavoritt på gang i A-finalen, det handler om Karoline Krogh-Hanssen trente 7 Atomic Migliore. Nederlenderen overbeviste stort i sin Norgesdebut og vant lett fra tet da i billige omgivelser. En optimistisk Gunnar Austevoll svarte derfor naturlig opp sporet i den påfølgende starten, men når dødenstravende Ultimate Lindy satt opp farten mot den siste svingen var Atomic Migliore sjanseløs til å svare opp. Var uansett klar andre og sist på Bjerke ble det meste feil underveis, men vallaken spurtet fint i kulissene. Her vil trolig Gunnar Austevoll klemme til direkte og da er vinnersjansen bra. Men hesten fikk juling nest sist og var mer på det jevne sist. Vi er ikke sikre på at formkurven peker rett vei, og Krogh-Hanssens stallhester oser heller ikke av løpslyst for tiden.

1 Love To Hate har hatt en voldsom utvikling de siste månedene og det undertegnede trodde var en enkel hest, må tas på alvor nå. Ikke minst siden startsporet er perfekt. 10 Nyssia Va Bene var klart forbedret sist, og blir nesten ikke rørt av spillerne. Nede som et åttendevalg og kun markert på to prosent. Det er vilt. 3 Krakartau og 2 Aidensfield drar begge fordel av både sprint og fine startspor, men begge hestene er helt avhengige av å få det servert. 8 Savannah Dun Dee trener fortsatt veldig fint, men har foreløpig ikke vist noe ekstraordinært i løpsbanen og spor åtte bak bilen trekker mulighetene ned.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 1-10 C: 3-2-8-11-5-4-6 D: 12

V5-4B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
6 Viva La Diva kom aldri inn i løpet sist og det løpet er det bare å sette en strek over. Tredje sist var Eirik Høitomts fine fireårshoppe, fin vinner av et unghestserieløp på Bjerke. Nest sist spurtet hoppa brukbart i kulissene i et tøft V75-løp. Torsdag er det ned en klasse eller to og fra sjettespor i volta er det bra sjanse for tet. Vårt førstevalg.

1 S.J's Wildman varslet gryende storform direkte etter fem måneders pause sist og avsluttet veldig fint til fjerde. Voltestart er et usikkerhetsmoment og vallaken kan trolig ikke utnytte sitt førstespor. Uansett skal hesten være blant de bedre her. Kent Frobirg tar med seg to hester fra Danmark og mener selv at 10 Osiris Sleipner er hans beste sjanse. Det tror vi han har rett i og hesten har levert fine løp hjemme i Danmark. Stemmer det for kusken fra bakspor kan det bli seier her.

Kristian Bjørnerød innså endelig at 8 Bonaparte M.M. er best med ryggløp og hoppa svarte med å spurte gnistrende til andre sist på Jarlsberg. Bakspor er sjanseartet, men løpet er billig. 2 Frenchip G.T. jaktet vi noen ganger i fjor, uten suksess. Glittum-hoppa har nemlig flott kapasitet, og får stå som en helt naturlig outsider i dette løpet.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 1-10 C: 8-2-11-4-5-7-12-9 D: 3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5B - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Kan det være så enkelt at 4 Brødsjø Stina piler til tet og leder hele veien? Ja, hvorfor ikke. Hoppa elsker sprint og gjestekusk Tom Erik Solberg er en rev på slike gjesteoppsitt. Nå er det som kjent siste indre på Klosterskogen og Tom Erik kan jo også velge å slippe teten og gå via innern tilslutt. Hoppa kommer nå tilbake etter drøye to måneders pause og kan vinne direkte.

Syk form er det på 7 Egestø Gutten som har kjempet strålende fra dødens i sine to siste travløp. Det er klar risiko for at det blir dødens igjen i kveld, men skulle Egestø Gutten få rygg (evt tet fra Brødsjø Stina) er det ingen tvil om at niåringen har vinnerform om dagen. 12 Osingen travet inn over 360 000 kroner til sin trener og eier Arthur Bø i 2011. Og startet 2012 med å vinne et V65-løp på Bjerke for fjorten dager siden, etter strålende kusking av Vidar Hop. Tolvtespor og sprint på Klosterskogen er så langt unna optimale forutsetninger man kan komme, men kusken er blant de beste og hesten er i knallform.

10 Henrik gjorde et helt greit løp første gang ut for Kjell Teigen selv om hesten ga seg litt fra tet. Vi tror Henrik er klart best med ryggløp og løp i kroppen hjelper også på. Henrik er en seierskandidat i kveld. 9 Almandin blir ikke spilt, men hesten har fin form og er en fidus. Lars Anvar Kolle setter seg opp bak 3 Trym som trolig får lederrygg eller tredje par innvendig. Det er ikke helt utenkelig at Trym kan løpe litt fra innerfila.
Rangering V5-5B: A: 4 B: 7-12-10 C: 3-5-1-2-8-11 D: 6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.