Monsteret fra Frankrike taper ikke

Foto: hesteguiden.com

Strålende forrett på Bjerke. Sjekk våre V4-tips

Det skal avvikles totalt fjorten løp på Bjerke søndag, der hovedløpet Oslo Grand Prix kjøres som det åttende løp. Og før de riktig store kanonene skal igang er vi allerede i dagens første løp igang med en svært spennende V4.

Klikk her for å se våre V4-tips til Bjerke

Merk at spillestopp på V4 er kl 12.00

Sportspills meny til Bjerke søndag:
V5-tips: Vi spiller bankerfritt
V65-tips: Vidåpent Oslo Grand Prix

Profil: Les om Norges håp i Oslo Grand Prix

Spilletips: Slik spiller du V65

Og er vi litt i tvil om bankerne i V65 og V5 er det ikke mye tvil i V4-spillet der det franske monsteret 7 Prince De Montfort skal hente seg heder og 70 000 norske kroner i V4-2. Han vant det tilsvarende løpet i fjor på Bjerke på 13.8/2100m og fjorten dager senere var han helt sinnsykt god på Solvalla der han vant på smått utrolige 10.5/1609m ig likegodt satte verdensrekord.

Treneren Sebastian Guero melder at han er minst en klass bedre enn det som ser ut som hovedutfordreren, 9 Organdi D'Or, og da er det ikke mye å spekulere i. Prince De Montfort blir stor favoritt, men i en ellers vidåpen V4 kan det bli fine kroner likevel. Av de norske er det spennende å se hva 2 Gidde R. Icke kan i sin montedebut og 8 New Varenne L. har jo allerede vist at han flytte beina i monte, men røre franskmannen det gjør de ikke.
Vår rangering: A: 7 B: 9-8 C: 2-5-10-3-6-4-1

Annonse: Øivind Grøstad smeller til med en fantastisk 13-oddser i V65/V4-1

V4-1 - Strålfors-løpet:
Vår vurdering: Et meget interessant treårsløp innleder denne festdagen på Bjerke og her kryr det av vinnerkandidater. Norgesvennen Lutfi Kolgjini har som alltid med seg et lass av hester til Bjerke denne helgen, og i dette 3 årsløpet presenterer han 3 Overtop Kronos. Hoppa etter avslmatadoren Viking Kronos har gjort tre løp i sin karriere og vunnet to av dem. Sist måtte hoppa nøye seg med fjerdeplass etter å ha vandret utvendig for lederen underveis. Fra et fint tredjespor bak bilen, tror vi på fin vinnersjanse.

Bjørn Garberg er en travtrener vi liker når det gjelder å mene noe om sine hesters sjanser. I fagbladet Trav og Galoppnytts torsdagsnummer sier Garberg at han tror han vinner dette løpet med 1 Tanita's Broadway, og det bryr åpenbart ikke TGN seg om siden de setter hesten ned som et sjuendevalg.

Sportspill måtte derfor ringe opp Garberg fredag ettermiddag for å høre om han var rett sitert i TGN, og joda det kunne han bekrefte.
- Jeg har store ambisjoner med denne hesten, og Kriteriet er sesongens mål, sier Garberg, som foreløpig ikke ville sammenligne denne hesten med kanonene han kjørte på 90-tallet (Tamin Sandy og Tomali Sandy). Men Tanita's Broadway slo altså enkelt en så god hest som Crazy News (som går ut i eliteløpet for treåringer senere søndag). Garberg var usikker på om han kunne holde teten her, men som han han helt korrekt sier, det blir sjelden feil fra førstespor bak bilen. Vi tar Garberg på alvor og rangerer en mulig trøndersk stjerne som andrevalg.

Gode muligheter skal det også være for 5 Express Pepper (bunnsolid sist) og 6 Rocky Winner (riktig fin type dette som vant helt uanstrengt fra tet sist) og i et uoversiktlig løp krysser vi for alle hestene på alle kupongforslagene.
Vår rangering: A: 3 B: 1-5-6-10-9-12-2-4-11-8-7

V4-3/V65-1 - Megaman Cup 1. utslagningsløp
Vår vurdering: Startrush i vente i den første kvalifiseringen til Megaman Cup, og når vi tror favoritten blir overflydd anbefaler vi å gardere. 1 Royale De Crepon vant både i Finland og i Norge for to år siden, mens det ble tredje bak Annica og Fancy Vacation på 11.8 i fjor under OGP-helgen. Treneren sier at 6-åringen er lynrask fra start, men det har vi foreløpig ikke sett i Skandinavia . Virker dog til å være på vei mot toppform, men med en litt sjanseartet utgangsposisjon på en lynrask sprint kan det bli sjanseartet.

Vi mistenker at 2 Bullchip er klar for å gå et enormt sprintløp, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario for Romtveit-traveren. Angus Hall-sønnen har stått for strålende innsatser i hele vår, og 5-åringen er interessant ved denne anledningen med sine 14 %. Kunne ikke følge ryggen til duoen Classic Grand Cru og Beanie M.M. i Klosterskogen eliteløp sist, men sprint er en klar fordel for Bullchip og trener Romtveit er optimist.

Bo Westergaard melder om at han har vært langt tøffere i trening med 6 Navy Seal U.S., og da tror jeg Varenne-sønnen kan være tilbake i toppslag. Avslutter enormt ved tøft tempo på løpene, og 7-åringen ser ut til å bli fullstendig bortglemt med sine 7 %.

Startkjappe 3 Having Said That henter neppe en lengde på innvendig hest (hvis Tom E. Solberg vil sitte foran), men dersom S. J`s Photo-sønnen skulle få overta teten, uten at det har kostet skjorta, skal vinnersjansene være gode. Sprintet superfine 12.1 på langsomme Skive ved den siste triumfen, og det er veldig bra.

Et spor litt vel langt ute har 7 Rydens Cindy fått, men etter at vi fikk se hvor god Pine Chip-datteren er, ved triumfen under Unionstravet på Momarken i mars i år, er det ikke lett å ”sage” 9-årshoppa. Skuffende svak var 5 Gentle Tilly i den siste starten, men muligens kan utstyrsendringer gjøre susen på søndag (helstengt hodelag). Vant på fine 12.7 i den siste starten gjorde 9 John Paul`s Legacy, men vi tror ikke han er god nok mot denne gjengen her.
Rangering: A: 1 B: 2-6-3 C: 7-5-9-4-8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V4-4/V65-2 - Megaman Cup 2. utslagningsløp
Vår vurdering: Danske Flemming Jensen er er en meget flink travtrener som holder til i Danmark, men starter meget hyppig med hestene sine i Sverige. Pussig nok er det nettopp han som nå har Megaman Neo i trening, men denne er under oppttrening og ikke aktuell for løpet som bærer hans navn.

I den andre kvalifiseringen presenterer Flemming Jensen 6 Local Conch som har et veldig fint løp her. Og dette kvalløpet ser vesentlig lettere ut enn det første. Her ligger det an til tetkjenning for Local Conch på et tidlig tidspunkt, og selv om hesten var litt utafor i Olympiatravet (ga seg vel mye fra tet da) og heller ikke fungerte som best sist på Ørebro, er vi helt sikre på når hesten kommer til start så er det ikke funnet noen feil på ham. Vi bankerspiller Local Conch i V65-spillet, men siden vi har en annen banker i V4-spillet, får vi råd til noen garderinger her.

9 Garland Kronos vant både kvalifisering og finale av dette løpet i fjor. Har opptrådt veldig variabelt det siste året. Nest sist kunne han ikke utfordre ledende Acclaim fra lederryggen, sist ble det enkel tetseier. Fra spor ni er Lutfi Kolgjini litt prisgitt hva som skjer ned startsiden. Per Oleg Midtfjeld vil garantert prøve å få tet her med 5 Cromwell (for å slippe til Local Conch) og dersom dansken enda en gan skulle ha en litt dårlig dag på jobben (noe vi ikke tror veldig på) kan Cromwell overraske her. Han er på gang igjen, Midtfjeld-traveren.
Vår rangering: A: 6 B: 9-5 C: 8-3-2-1-4-7

Spilleforslag
Til V4-løpene på Bjerke travbane søndag har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 24 og 504 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her.

Innleveringsfrister Bjerke
V4 kl. 12.00 (løp 1-4)
V65 kl. 14.15 (løp 3-8)
V5 kl. 17.10 (løp 10-15)
DD kl. 15.40 (løp 7-8)