Nå er det dags for Even

(Hesteguiden.com)

Even Oliver hadde en kanonsesong i fjor, men har ikke vunnet i år. Mandag er det dags på Leangen. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny mandag:
V5 Klosterskogen: Matchball for Tom Erik Solberg
Oddstips: Målfest på Ullevaal

Det er travkjøring både på Klosterskogen travbane i Skien og på Leangen travbane i Trondheim denne mandagen og det innebærer enkel V5 på begge banene. Bankeren ser helt klar ut i Skien, mens det er høy vanskelighetsgrad på løpene i Trondheim.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Det er flere overspilte favoritter på Leangen denne mandagen, vi garderer samtlige og lanserer andrevalget og formtoppede 3 Even Oliver som dagens banker i V5-5. Vi likte hesten svært godt som toer bak Tord Viking på Leangen i sin nest siste start. Da satt Even Oliver fast i rygg på Tord Viking over mål. På Biri fredag ble Even Oliver sittende lenge stengt i fjerde par innvendig, bakket seg løs ut mot oppløpet og spurtet strålende til tredjeplass. Også det løpet ble vunnet av Tord Viking. Vi tok en telefon til trener Jarle Morten Sørmo mandag morgen for å lodde stemningen og den godeste Sørmo meldte om stor seierstro og var ikke uenig i vårt bankerspill.

Even Oliver er ikke veldig rask på volte, men overflyr garantert 1 Nuuk (stor favoritt i løpet) og selv om 4 Trønder Pipo trolig tar teten, er det ikke utenkelig at Sørmo kjører til og får overta teten tidlig. Nå er ikke Even Oliver avhengig av tet for å vinne dette løpet. Spillerne gjør Nuuk til svært stor favoritt her (hele 86 prosent kl 12.30). Vi synes det er så spennende med Even Oliver her at vi klinker til med et bankerspill på andrevalget i en V5-omgang der det kan bli voldsomme penger om vi klarer å lure vekk et par av storfavorittene. Even Oliver er kun markert på 21 prosent i formiddagstimene mandag.
Rangering V5-5: A: 3 B: 1-6-5 C: 4-2-7-10-8 D: 9

V5-1 - Varmblodshester 1640 meter autostart
Elleveårige 11 Golden Shogun gjør enda et comeback etter skadefravær og den vinnervillige Kolnes-traveren blir dunderfavoritt i V5-innledningen. Har kun gjort en start i 2011, det var her på Leangen 2. januar i år. Da vant hesten lett, og også i sin nest siste start (15/11-2010) vant hesten på Leangen. Han møter en gjeng slitne og lite vinnervillige Leangen-hester her og har normalt en flott vinnersjanse. Men bakspor, svært langt fravær og det at han er spilt til så stor favoritt gjør at vi spekulerer.

1 Glad X.T. vant ikke løp i fjor og har heller ikke vunnet i år. Åtteåringen står ofte vanskelig til på Leangen, men i kveld har endelig hesten trukket et bra startspor og da skal vi ikke utelukke en overraskelse fra Speedy Tomali-sønnen selv om om formen er sånn passe. Løp på innerspor er ofte det som trigger slike gamlinger. 2 Canny Boy holder kanonform. Også Canny Boy står nydelig til og pleier å ha en polett tilslutt. 12 Haveaheart så en smule seiersfarlig ut mot oppløpet sist, men klarte ikke helt å henge med i speedoppgjøret nedover oppløpet. Formen er på topp og med gode rygger i sisterunden er han aktuell. 10 Vagabond Hornline gjorde et fint inntrykk sist han gjestet Leangen, og selv om svensken sliter med å hevde seg hjemme i Sverige kan han duge her.
Rangering V5-1: A: 11 B: 1-2-12-10 C: 9-7-3 D: 5-4-6

Annonse: Øivind Grøstad sier takk og lar favorittspillerne blø i V5-1. Ta imot et heidundrende spilleobjekt i V5-1 på Leangen

V5-2 - Varmblodshester 2640 meter autostart
Ujevn kvalitet på dette stayerløpet, der tre hester hever seg over mengden. Vi setter Arve Sjoners hyperkapable Rite On Line-hoppe, 3 Cabjoy F.C. først. Fireårshoppa skal trekke klar fordel av langdistanse, og til tross for at hoppa ikke har startet på to måneder mener vi hun har et solid bud på seieren her. Hun har imponert voldsomt ved flere anledninger og tåler å gjøre mye selv.

1 Arron D'Ombree har starter tre ganger og vunnet samtlige. Møter vesentlig skjerpet motstand her og har vært borte fra løpene i tre måneder, det skaper usikkerhet. Favoritt i klar fare etter vår oppfatning. 4 Gjølmes Jet har virkelig funnet tonen i høst og vært på trippelen i sine fire siste starter, deriblant to seire. Distansen er intet minus og Gjølmes Jet er en seierskandidat. Bak disse er det mer ujevnt. 9 Gregorian blir omtrent ikke spilt, men han gjorde et råsterk seiersløp i vinter. Har fått et løp i kroppen nå etter lang pause og langløp er ikke noe minus. 6 Icora Alaska viste voldsom fart mellom galoppene sist og blir heller ikke rørt i totoen. Se litt opp for denne. 8 Sarletta kommer tilbake etter pause, og har litt kapasitet. 5 Charmi ble helt bortkjørt sist, men holdt likevel koken til femte. 10 Max D.K. viste seg litt forbedret sist.
Rangering V5-2: A: 3 B: 1-4 C: 9-6-8-5-10-12-7-11 D: 2

V5-3 - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Ny storfavoritt på farten her, nå handler det om 15 Engas Odin. Dette er en traver av rett sort og Roar Walsøes seiersmaskin (seks seire på ni starter i år), har naturligvis en bra vinnersjanse her. Men Engas Odin har trukket bakspor på tillegg og møter i tillegg flere skarpskodde konkurrenter. Vi iler til med garderinger.

Jomar Blekkan peiler trolig inn teten med 7 Lykkelandets Oscar. Åtteringen holder flott form og fra tet kan Blekkan muligens lure unna dette løpet. Arve Sjoner (vi pratet med Sjoner mandag morgen) varsler ryggløp med 6 Hyper Mollyn. Fireåringen er under flott utvikling, men møter klart skjerpet motstand her. 13 Pondus er en svært kapabel fireåring. Arne Nilsen har form på stallen nå og niprosenteren i spillet er mer enn god nok feilfri. 9 Gromgut'n var vi negative til sist og kanskje er det slik at formen er på retur nå for Mørtvedt Jerkeld-sønnen nå. Bak disse er det vanskelig å få øye på flere vinnerkandidater, men 14 Salsnes Lyn skal da ikke være sistevalg? Den hesten er klart bedre enn raden.
Rangering V5-3: A: 15 B: 7-6-13 C: 9-14-4-10-11-3-2-1-12 D: 8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4 - Varmblodshester 2640 meter autostart
Et strålende spille løp venter oss i den fjerde avdelingen. 5 Le Tout Premier har fire strake Leangen-seire og svensken jager således sin femte strake sammen med Atle Solhus denne mandagen. Vi synes dog Le Tout Premier møter bra hester i kveld og han kommer ikke til noe dekket bord og vi garderer.

Vi starter med 2 Mr Virus. Her er det knallform og hesten er helt nede som et åttendevalg. Fullførte strålende til andre bak V75-vinneren Leon West på Bjerke tredje sist og kom bunnsolid tilbake etter galopp nest sist. 2640 meter er et pluss og åtteprosenteren skal tidlig på bongen. 7 Nano Pershing stod med fire strake seire, før han galopperte seg bort sist. Trolig kommer Jomar Blekkan til å ladde fra start her for å komme seg tidlig foran og hesten vant på tilsvarende distanse tredje sist. 9 Oriental er en bra svenskegjest som utstyres med ukjente Daniel Wäjersten. Unggutten fra Østersund (jobber som stallmann) har vunnet to løp på 56 forsøk i år, og 21-åringen vant fem løp på 42 starter i fjor. Oriental har vunnet tre løp i år og skal på kupongen. 3 Ringo Ducal var lekker i seiersløpet sist, det var på sprint. Vi er litt usikker på stayerevnene, men hesten var så fin sist at vi betaler tidlig.

1 Gjølmes Super var ute i Klein-løpet sist (feilmeldt?), i kveld er det tilbake til vanlig motstand og startsporet er ypperlig. 8 Oliver V.P tar turen fra Østlandet og selv fra et vrient startspor er Kolnes-traveren aktuell i slike omgivelser. 12 Fischer Gold trives utmerket over kveldens distanse og går til mål alle dager i uken og har i tillegg en kusk er i form.
Rangering V5-4: A: 5 B: 2-7-9-3 C: 1-8-12-6-10-11-4