Gå til sidens hovedinnhold

Nå gidder Gidde

Gidde Malin leder trolig hele veien fredag. Sjekk fredagens Jarlsberg-tips.

Det er en fin fredagskveld for travinteresserte med travkjøring både på Biri og på Jarlsberg og to fine V5-spill venter.

Sportspills meny fredag:
Øvrevoll: Espen Ski er sjef igjen

V75: Håkon byr på spenstige bankere

Biri: Unge Høitomt sitter på en vinner

Oddstips: QPR nærmer seg Premier League

Lesertips: Lesernes oddstips fredag

Lotto: Lørdag er det Gull-Lotto

Klikk her for å se våre V5-forslag til Jarlsberg

Som datter av Åke Svansteds superhest Gidde Palema, har femårshoppa Gidde Malin genene i orden. Men foreløpig har ikke Gidde Malin fått smake seierens sødme på sitt livs elleve starter. Fredagens betingelser på Jarlsberg er så nært optimale som de kan bli i V5-3. 7 Gidde Malin er lynkjapp fra start og det er bortimot tetgaranti. Unge Ole-Christian Kjenner (20) har kjørt hoppa i ti av hennes elleve starter.

Gidde Malin satt bom fast som vinner sist på Jarlsberg og så sprek ut ved målpassering. Kveldens motstand er så bedrøvelig at dersom Ole-Christian Kjenner tempobedømmer riktig underveis, må det være en topp vinnersjanse. Unge Kjenner har kun vunnet to løp i år (begge med Kongsrud Terna), og det er et lite uromoment. Men så har heller ikke Kjenner vært begunstiget med veldig mange gode hester å kjøre.

6 Matchless har vist fremgang i sine siste starter, men kan ikke ta imot Gidde Malin på startsiden. 8 Ecila Bar var god tetvinner i et lunsjløp på Drammen fot litt siden, men åttendespor bak bilen svekker hennes muligheter. Og da skal det meste ligge til rette for Gidde Malin.
Rangering V5-3: A: 3 B: 6-8-4 C: 10-1-5-9-2-3

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1:
Den lovende treåringen 1 Alsaker Piril har bra sjanse til å taue innledningsløpet hele veien. Den Arthur Bø-trente treåringen var strålende vinner i et vanlig grunnlagsløp sist på Drammen og hevdet seg flott mot gode treåringer nest sist. 4 Kongen kan nok gi favoritten kamp dersom han unngår galopp. Fjerdespor i volten øker galopprisikoen betydelig, men Tom Erik Solberg er så flink at han kan løse floken.

10 J.H. Elden står tøft inne i løpet, men vår glitrende V65-banker fra Bjerke 10. november, har vært knakende god på slutten. Treffer Geir Flåten med disponeringene underveis, kan det faktisk gå veien også i kveld. Vi gir også hyperkapable 3 Engas Tingeling en ny sjanse. Utstyres i kveld med Thor Borg, og det er en svært spennende kombinasjon. Fartsmessig er hoppa god nok. Vi plukker også med oss 5 Vesle Marte på det største forslaget med luringen Gunnar Austevoll.
Rangering: V5-1: A: 1 B: 4-10-3 C: 5-2-8-11-7-9-6

V5-2:
Storfavoritten 3 Monic Forte jager sin femte strake triumf, og sist fredag hadde vi feeling for at hoppa kunne tape. Det var ikke hun ikke i næheten av og Buvetier d'Anou-datteren vant igjen overlegent. Det er naturligvis en flott sjanse igjen for ledelse fra start til mål, men vi synes hun møter skjerpet motstand i kveld og spekulerer imot igjen.

11 No Name De Hess var knallgod vinner i et lunsjløp tredje sist, galopperte seg bort nest sist, men gjorde en flott avslutning til tredje i V75 sist. Jeppe Juel har en hest i form, og No Name De Hess er helt klart tøffest imot. 5 Lucky Story har ikke innfridd de lovende taktene han viste i fjor vinter. Kommer nå tilbake etter pause og tåler å gjøre en del selv.

12 Burj Al Arab har ikke startet siden seiersløpet på Sørlandet 24. juli. Slo da så gode hester som Thai Sahbra og Donatello. Uviss form etter pause, men Thai Tanic-sønnen har fin kapasitet og kan vinne direkte selv fra et kinkig tolvtespor. 7 Nokentrot holder i likhet med flere andre av Glenn Kramer Stenbergs stallhester form, men spor sju bak bilen er uggent. 9 Something New sjokkvant på Bjerke sist, men vi tviler på gjentagelse mot klart tøffere motstand.
Rangering V5-2: A: 3 B: 11-5-12 C: 7-9-6-4 D: 8-2-10-1

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-4:
6 Dorado blir vår favoritt i en forholdsvis åpen fjerde avdeling. Dorado holder absolutt toppform og var igjen god i V75 sist som firer fra en vanskelig utgangsposisjon. I kveld kan det bære tidlig til tet. Frode Hamre var fornøyd med 1 Maldine Di Quattros debut for Hamre-stallen. Spor en var ikke det Frode kunne tenke seg, og det blir sjanseartet all den tid fireåringen ikke kan forsvare sporet.

9 Callistoga U.S kommer med fine meritter fra Sverige og selv om hesten er sparsomt startet i år, duger som kjent svenskegjestene mer enn godt nok i Norge. 10 Goalpike vant i V75 sist etter smørløp og siste indre. Det blir vesentlig tyngre i kveld fra bakspor. 4 Fast Brown Talk gjorde et helt greit løp sist etter pause. Bedre spor i kveld og løp i kroppen. Kanskje.

2 Yunin Boko kan få et veldig fint løp i kveld, og tilbake fra de gode taktene fra i vår kan pausehesten muligens overraske. 12 Valley's Troubador har hatt en innbringende sesong, men formen er nok ikke like bra nå og grunnlaget har begynt å tynge nå.
Rangering V5-4: A: 6 B: 1-9-10-4-2 C: 12-11-3-7-5 D: 8

Annonse: Grøstad/Lerum i full tipsform. Over 54 000 kroner innspilt onsdag og torsdag .

V5-5:
Vi tror det er brukbar mulighet for tet fra start til mål for 2 Dragostea Din Tei. Seksårshoppa har hatt mye dårlige spor på slutten, og står endelig perfekt til igjen i kveld. Her blir det garantert tet, og der trives hun utmerket.

5 Olympic Image har hatt en strålende sesong med 234 000 kroner innkjørt. Har vært ute i V75 i tre av sine fem siste starter, og bortsett fra sist (havnet feil på det da) har hoppa levert varene hver gang. klart seiersaktuell. 11 Lonely Story kan flytte beina sine på en sprint. Den tetglade hoppa har kanskje fordel av å kunne gå bakfra, og med gode rygger i sluttrunden kan hun blåse alle tilslutt.

12 Okapi Garbo var ute i et steintøft V75-løp nest på Bjerke (Spirit Of The Day vant foran Pretty Photo), men avsluttet flott til fjerde da. Sist måtte hoppa fire litt tilslutt fra tet, etter knallhardt tempo underveis. Høitomt tror på seier selv fra spor tolv, og da er det bare å krysse. 1 Velviano K. skuffet fra siste indre på Klosterskogen sist (Giant Batman vant fra tet), i kveld kan det bli rygg på en hissig Dragostea Din Tei, og da kan Vidar Hop sitte bak en overraskende vinner.

Toppform er det også på 4 Riverside Queen (strålende avslutning til annen nest sist og tøff vinner sist), 6 Deliberate Vision (tre fine løp i regi Gunnar Eggen nå) og 7 Yvana R. (men sporet ødelegger det meste) i en flott spillemessig og sportslig V5-finale.
Rangering V5-5: A: 2 B: 5-11-12-1 C: 4-6-7-2-10 D: 9-8

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken