Nå kommer lillesøstrene

Bjerke 13.5.2007
Bjerke 13.5.2007 Foto: hesteguiden.com

Thai Tanics lillesøster debuterer fredag og er en het vinnekandidat direkte. Sjekk våre V65-tips

Sportspills meny fredag:
V75 Bergen: 44 millioner venter i Bergen

Oddstips: Birmingham vil tilbake

Jarlsberg travbane byr på en fremragende meny både sportslig og spillemessig fredag. Det skal spilles både V65, V5 og Dagens dobbel til den idylliske banen like utenfor Tønsberg. Det blir fryktelig spennende å se lillesøsteren til Thai Tanic – Thai Chaiyo i sin debut for Jan Kristian Waaler. Ryktene sier dette er en flyvemaskin .Vi bankerspiller hoppa på det minste V65-forslaget, men velger å spe på med noen garderinger på de største forslagene. Fireårige Thai Mahal (helsøstera) kommer ut i V5-5.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Vår hovedbanker denne fredagen finner vi i V65-5 og da er vi i eliteløpet for kaldblodshestene.

Det vært mye strul med 2 Norheim Faksen det siste halvannet året, men nest sist var han tilbake der vi husker han som fireåring. Da tapte han bare for Bork Odin og Åsajerven på sterke 23.5/2100m på Klosterskogen under påsketravet der. Siste løp må bare glemmes for da ble det tre omstarter og på voltestart er han ikke helt bra. Nå står han helt perfekt til bak startbilen og spinner til tet og ingen av konkurrentene denne gangen kan gjøre for mye av grovjobben selv. Derbyvinneren fra 2010 må ha en topp sjanse da og vi bankerspiller i både V65 og V5.
Vår rangering V65-5/V5-2: A: 2 B: 7-1-10 C: 9-8-3-5 D: 4

Annonse: Øivind Grøstad med solide tips til Bjerke onsdag/torsdag og nesten 80 000 kroner innspilt

V65-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
14 Frøyu Tuva blir vår knepne favoritt i et fryktelig åpent hoppeløp i V65-innledningen. Sjefen-datteren er overlegen hvis hun går feilfritt, men hun er kronisk ustabil. Har fått et flott springspor på tillegg i kveld, og løser hun ut fra start er hun meget startrask og er sikret en fin posisjon selv fra 40m tillegg.

4 Elding Tora hadde krefter spart sist under et V65-løp på Bjerke (ble sittende bom fast bak en trøtt Alm Inger), men hun har ikke den beste stridsmoralen så hun må kjøres på sjanse. Aktuell der fremme hvis det klaffer. 2 Kapfrøkna kommer ut etter lang pause og skal være godt forberedt. Blir kuskeforsterket denne gangen til Geir Vegard Gundersen og skulle han klare å kjøre feilfritt med henne så har hun kapasitet for en plass i toppen.

6 Løkki Vilma har mye fart i kroppen, men må ofte innom galoppen. 1 Kringelandlovinda vant tre av tre i fjor, men i år har hun ikke fungert like bra. Nå kommer hun ut etter snaue to måneders pause i ny regi.Kapasitet for seier, men hun sliter til tider med aksjonen. 8 Morgana kommer også ut i ny regi med positive treningsrapporter i ryggen – skrell?
Vår rangering V65-1: A: 14 B: 4-2-6 C: 1-8-9-12-11-3-5-7-10 D: 15-13

V65-2 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
1 Thai Chaiyo er altså en lillesøster til selveste Thai Tanic med Andover Hall som pappa. Blondlinjene kunne ikke vært mye bedre og når treneren heter Jan Kristian Waaler så sier det seg selv at dette er en hest de har ambisjoner om å vinne årgangsløp med. Rapportene er lyriske og når sindige Vidar Hop etter prøveløpet sa at denne er VELDIG god så vet vi hvor lista er lagt. Normalt vinner debutanten dette løpet, men et innerspor på volte første gang ut, med noen startraske på utsiden gjør at vi velger å gardere på de største forslagene.

7 W.J Anker N`or er en flott treåring som har tapt for bra hester i sine første løp. Springspor med Lars Anvar Kolle betyr at det kan være tet ut av den første svingen og svikter favoritten står Double Eagle-hoppa klar til å overta.

9 Lady's Legacy er ei annen fin hoppe som vant lett sist, etter en flott avslutning. Holdt flott følge med stortalentet Support Justice nest sist. Synes disse tre skiller seg en del ut i dette løpet og det skal bli fryktelig spennende å se Thai Chaiyo i debuten.
Vår rangering V65-2: A:1 B: 7-9 C: 12-5-10-4-2-3-6-8-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-3 - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
8 Staply er trolig den beste hesten, men åttendespor bak bilen var neppe det Hans Christian Holm ønsket seg. Men distansen er lang og da pleier det å løse seg. Forøvrig tror vi 2600 meter passer utmerket for den sterke vallaken som skal ha en topp vinnersjanse.

2 Emil De Rascal vant et lunsjløp komfortabelt fra tet for en snau måned siden. Det var fireåringens første start på fire måneder, og det løpet har helt sikkert gjort godt. Litt vanskelig å plassere denne hesten, men tar trolig tet og vil lede lenge. 9 Alone Man S.T kan en del på sitt beste og møter helt riktig motstand denne gangen. Går Sagholen-traveren feilfritt passer distansen perfekt, for styrke er det nok av.

Annonse: Øivind Grøstad tror denne minst kan 17/2609 og byr på et strålende bankeralternativ i V65-3 på Jarlsberg

7 Saevous gjort noen fine løp den siste tiden og takler stayerdistansen bedre enn de fleste. 12 River Kemp har gjort to fine løp i Norge etter han ble kjøpt inn. Fra dette sporet må det klaffe maksimalt hvis det skal rekke til seier. 5 Pine King L er en toppstammet traver som ikke har innfridd, men fungerer han som best for dagen er han god nok.
Vår rangering V65-3: A: 8 B: 2-9-7-12-5 C: 6-4-1-10-11-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
7 Marionmetropolitan utvikler seg fint hele tiden og fredag har han trukket et flott springspor i volta. Her satser garantert Frode Hamre mot tet på et tidlig tidspunkt. Treåringen spurtet strålende til seier på Sørlandet sist. Mulig bankerkandidat her.

2 High Cartier har gjort to fine løp i regi Arthur Bø. Løser vallaken fra det litt trange andresporet, så kan han også være med å kjøre om tet. 4 Spirit Rider K. har fin kapasitet som han beviste sist da han vant, men denne gangen er oppgaven verre fra et trangt fjerdespor i volten. Går startbasen fint ender han i toppen. 1 Making Mischief har vært positiv i sine siste løp og fra et flott innerspor, kan han få det sydd opp her.
Vår rangering V65-4/V5-1: A: 7 B: 2-4-1-12 C: 6-3-10-9 D: 8-5-11

V65-5/DD-1/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det ser ut som en svært passende oppgave for 2 Lorne Elijon Gatling i dette løpet. Mjøndalen-hesten gjør sitt beste hver gang og står helt perfekt til bak startbilen fredag. Det varsles helstengt hodelag og vallaken som var strålende V75-vinner fra tet tredje sist, må ha en utmerket vinnersjanse her.

4 Dominus så rålekker ut i årsdebuten for på Bjerke for en drøy uke siden (løpet som Bully vant). Ble sittende stengt i rygg leder med alt igjen. Han er sikret et fint løp fra dette sporet og han er reell utfordrer til favoritten. 10 King Coral gikk et kanonløp etter galopp sist og satt faktisk litt fast i mål. Det er tøft fra bakspor i disse løpene, men Kihle-traveren kan vinne. 3 Riccione Ås avsluttet flott sist etter ryggløp. Nå har Malmin innsett at denne må ha ryggløp underveis. Ikke helt ueffen, selv om vinnerstinget kanskje er litt manglende.
Vår rangering V65-5/V5-2: A: 2 B: 4-10-3 C: 11-5-9-12-6-7-8-1

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart. Monteløp.
1 Delmerica blir vår favoritt i et meget fint monteløp. Varenne-datteren taper normalt litt fra start, men går som kjent til mål alle dager i uken. 8 Wictoria Laylock ble stiv sist etter en fryktelig tøff åpning. Nå er det snakk om sprintdistanse og det er en distanse som passer bedre.

4 Kick Off Laser er kjapp fra start og stikker normalt til tet. Så får vi se om det holder helt inn. 9 Pippi`s Tibur er en annen startkatapult som kan overfly Kick Off Laser hvis Elsie Hafskjold klinker til på startsiden. Kan være en liten fidus fra tet. Var god vinner fra den posisjonen på Klosterskogen tredje sist.
Vår rangering V5-4: A: 1 B: 8-9-4 C: 3-2 D: 6-7-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart
Thai Tanic har ikke bare en lillesøster til start på Jarlsberg i kveld for i V5-avslutningen kommer også fireårige 12 Thai Mahal ut. Skuffet betydelig ved ikke å vinne fra tet (og som vår V65-banker) på Bjerke for to uker siden. Et punktert sulkyhjul og sju måneders pause kan være forklaringen. Hoppa er garantert mye forbedret med løp i kroppen, men tolvtespor og sprint er minusfaktorer. Motstanden er imidlertid billig og hun blir klart førstevalg for oss.

8 Restless Queen er den hesten som er nærmest vår favoritt på kapasitet, men spor åtte gjør det hele sjanseartet. Hoppa er en mil bedre enn raden, men det må løse seg fra det krevende startsporet. 1 J.T`s Sunshine var brukbar sist, men dette er ingen vinnerhest. Står helt perfekt til denne gangen og skulle hun klare å forsvare tet kan hun lede rundt om. 2 Antonia Star gikk meget fint fra køen nå sist. To løp i kroppen gjør nok at vinnerformen nærmer seg.
Vår rangering V5-5: A: 12 B: 8-1-2 C: 6-9-4-11 D: 7-5-3-10