Neslands Loke knuser ungdommen.

Foto: Hesteguiden.com

32 millioner venter en alenevinner lørdag. Sjekk våre V75-tips til Drammen.

Det ble fullklaff på Bergen travpark for våre tipstorsdag. Tolvte- og sistevalget Yucatan River var krysset på sju hester hos oss. Dermed satt både V5A-forslaget (kr 21 706) og V5B-forslaget (kr 5 934) klokkerent, og totalt innspilt på Bergen travpark ble kr 27 640. Vi gjør vårt ytterste for at tipsformen sitter i utover helgen.

Klikk her for å se våre V75-tips til Drammen

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Legkov banker Cologna
Oddstips 2: Overbetalt borteseier i Championship
V75 Drammen: Kjøp andel her

Lesertips: Lesernes V75-tips

Nett-TV: Se Liverpool mot Fulham gratis

Premier League: Her er juleprogrammet

Lotto: 30 millioner i potten

Det ligger formidable 32 millioner kroner i potten til en eventuell alenevinner under lørdagens V75 i Drammen og sportssjef Andre Ringelien har snekret sammen en strålende meny. Sportslig er det en pangdag som blir servert og høydepunktene står i kø. Vi har jobbet utrettelig med ukens meny og har godt håp om fine førjulskroner.

Vår hovedbanker denne lørdagen kommer ut i V75-6 i eliteløpet for kaldblodshester. 2 Neslands Loke har vunnet sportrekningen i forhold til sine skarpeste konkurrenter og den svært formtoppede Refsland-traveren må ha en kanon vinnersjanse lørdag. Neslands Loke var kanongod vinner fra dødens på Bergen travpark fjerde sist. Var kanskje enda bedre fra delvis dødens tredje sist. Nest sist galopperte Neslands Loke fra start og tapte en god del, men gjorde en flott opphenting til femte. Sist på Bergen Travpark tok Moe Odin-sønnen en helenkel seier i Bergen Grand Prix.

Fra andrespor bak bilen kan Åsbjørn Tengsareid muligens sitte tidlig i tet lørdag (han har utviklet seg mye fra start Neslands Loke). Og selv om han ikke skulle få teten, er det utmerket vinnersjanse selv fra dødens. Suksesstrener Lars O. Romtveit er lyrisk med tanke på mulighetene til 11 Norheim Faksen, men det har vi lyst til å se først (Faksen var sjanseløs mot Neslands Loke i Bergen 16. oktober). Vi har svært god tro på Neslands Loke og bankertipper den flotte Moe Odin-sønnen.
Rangering V75-6: A: 2 B: 10-11-6 C: 8-9-1 D: 3-7-5-4

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Ny seiersrekke?
Vår andre banker denne lørdagen kommer ut i et hoppeløp i V75-5. 6 Gylden Tina innledet karrieren med fire vanntette seire og var ikke i nærheten av å tape. Men i sitt siste løp (1. august) skuffet Gislum-hoppa mye fra tet. Det viste seg i ettertid at hoppa var syk for dagen og slet med luftveiene. Nå har den svært flinke hestekaren og travtreneren Knut Haakenstad gitt hoppa tid til å hente seg inn igjen. Treningsrapportene fra både trener Haakenstad og kusk Lars Anvar Kolle er svært positive.

Gylden Tina står helt perfekt til på strek i dette hoppeløpet (har et grunnlag på 52 000 kroner og tillegget starter på 55 000 kroner) og det er opplagt at kretsen rundt hesten har siktet på dette løpet lenge. Meget velkjørende Lars Anvar Kolle styrer trolig tidlig til tet og derfra skal ikke Gylden Tina bli lett å hanskes med. Femårshoppa har kun startet fem ganger i sin karriere (vunnet altså fire) og ikke vært i nærheten av å galoppere en eneste gang.

Motstanden er aldeles ikke skremmende og en frisk og opplagt Gylden Tina vinner dette løpet. 11 Troll Spika sviktet ikke uventet som storfavoritt i V75 på Klosterskogen sist, men selv en feilfri Troll Spika skal få slite med å hente 20 meter på Gylden Tina. Eirik Høitomt velger litt overraskende å kjøre 9 Brenne Svarta (vant fra siste indre uten å overbevise veldig sist) fremfor 5 Joran (ga seg litt fra tet i comebacket sist), men vi tror ikke noen av disse holder kapasiteten til vår banker.
Rangering V75-5: A: 6 B: 11-5-9-7 C: 14-12-1-3-8-13-10-2-15-4

Annonse: Øivind Grøstad tror på bongras i V75-2 på Drammen lørdag og byr på et helt vilt drag

V75-1:
DNT's Høstfinale for treårige kaldblodshester med voksne 150 000 kroner til vinneren innleder ukens V75. 12 Dotterud Teddy blir en av lørdagens aller største V75-favoritter. Men det er slett ikke lett å hente 40 meter på 800-meters banen Drammen og kusk Tom Erik Solberg er litt skeptisk. Trener Lars O. Romtveit hadde Norsk travkriterium som sesongens klare hovedmål med den speedige Alm Viktor-sønnen og formen er nok ikke like spisset nå som den var i september.

Dotterud Teddy tapte regelrett for Nes odin nest sist i Bergen etter tøff kjøring underveis. Sist hadde Dotterud Teddy et pliktløp på Klosterskogen og vant da også såre enkelt. Kun fem hester stilte til start ved den anledning og Dotterud Teddy kunne nærmest spasere til tet.

Nå er det derimot 12 hester til start og flere hester runde. Vi setter selvsagt Dotterud Teddy først, men garderer. 5 Tekno Jerken er i strålende utvikling og står 20 meter bedre inne i løpet kontra sist (stod da likt med Dotterud Teddy fra start). Var svært god vinner i Sverige nest sist, og stod på flott etter å ha vandret utvendig for Dotterud Teddy i sisterunden sist. Treffer Geir Vegard Gundersen fra start, kan det holde helt hjem.

11 Wik Stjernen har fightet med Dotterud Teddy gjennom hele sesongen. Var helt sjanseløs fra tet/lederrygg mot Dotterud Teddy i Kriterie-finalen. Skuffet også litt fra tet i Østersund (firte til tredje) i sin siste start for litt over to måneder siden. Kommer nå ut med nyladede batterier og treningsrapportene er gode.

Vi betaler også for 7 Jærvsø Ole (så strålende ut i seiersløpet på Bjerke sist og Romtveit er litt optimist) samt 8 Trygfaks (men da må Kolle kjøre et optimalt smygløp). 10 Solør Stegg var likt i mål med Wik Stjernen på Østersund, men skuffet voldsomt på Leangen sist og har ikke matchet de beste tidligere. 9 Wessel Odin vant etter silkeløp sist (kan ikke være god nok her) og selv om 2 Varg Spik står fint til på strek, så tror vi ikke Mjølnerød-traveren er god nok.
Rangering V75-1: A: 12 B: 5-11-7-8 C: 10-9-2-4-6 D: 3-1

V75-2:
Den andre avdelingen er uten tvil lørdagens spillenøtt. Her kommer det til å bli tøff kjøring om tetposisjonen og det ligger an til tøft tempo. Vi setter Andre H. Stensens fine franskmann 2 Quatarinon først. Har havnet i dødens i sine to siste løp og holdt stilen strålende ved begge tilfellene. Nest sist var det i et V75-løp på Klosterskogen der Xavier satt i tet, og sist på Biri syns vi også seksåringen var solid. Bunnsolid vinner i de to foregående startene. Fra spor to kan Stensen uansett få et fint løp lørdag.

Vi tror det er bra sjanse for at 5 Ask Superb inntar føringen. Vant et lunsjløp fra tet helenkelt femte sist. Var meget sterk toer i et V75-løp tredje sist, men har galoppert seg bort i sine to siste starter. Trives veldig godt i tet, og kan holde unna derfra dersom det ikke koster skjorta.

8 Shaman Star M. er også en startkatapult og er meget sannsynlig vinner om Olav Mikkelborg skulle komme seg dit. Men det kan koste mer enn det smaker, og vi synes Mikkelborg-traveren er en helt naturlig outsider her. 11 Min Fønix står vrient til i bakspor, men vant så overbevisende (tredjespor siste 700 og helt overlegen tilslutt) sist at vi betaler for Holmen-hesten. 4 Overlover var brenngod i V75 tredje sist (dro opp angrepene 700 igjen) og ble knepent slått av smygkjørt konkurrrent da.

3 Next Step har vært god i fireårsløpene i år, og har en fin oppgave her. Klaffer det med posisjonene underveis, kan Brenne-hoppa ta årets første seier. 6 Ride Pointer står litt langt ute på vingen, men har vært strålende i noen seiersløp på Forus i høst.
Rangering V75-2: A: 2 B: 5-8-11-4-3 C: 6-9-7-1-10-12

V75-3:
Nok et strålende løp, både sportslig og spillemessig. Dog tror vi det er kun tre hester som gjør opp om seieren. Vi setter 5 Macho først. Macho innfridde helenkelt som vår lunsjbanker på Drammen tredje sist og fulgte opp med en knallsterk seier fra dødens på Biri (knakk enkelt tettravende Quantum Maximillian da) nest sist. Sist på Leangen fant Macho distansen litt for lang og fikk stive bein tilslutt.

At Macho kan sprinte fort viste han både nest sist på Biri, og ikke minst på Sørlandet 24. juli, der han gjorde en superspurt til andre (Thierry vant fra tet) på råsterke 13.3. Macho har et fint løp på lørdag, og formkusk Thor Borg har seierstro. Det har også vi.

4 Lorne Elijon Gatling har vært i form i en "evighet" og levert det ene toppløpet etter det andre gjennom hele året. Er fortsatt i utvikling, men skuffet kanskje litt sist som toer bak vinneren Beat The Wiz. Har måttet gjøre grovjobben mange ganger denne sesongen, og det er ikke veldig rart om det skulle ta litt imot nå. Men er selvsagt seiersaktuell.

6 Carbon Black var brenngod sist på Sørlandet og avvæpnet lett så gode hester som Becky's Snowstar (satt i tet) og Yankee's Showboat (satt i rygg leder). Stallmann Jeppe Rask får igjen muligheten og Carbon Black tåler (som de fleste Westergaard-hester) å gjøre en del selv. 12 Hitchcock gjorde et fremragende løp sist etter startgalopp, men spor tolv på en sprint i Drammen mot svært gode hester høres tøft ut.
Rangering V75-3: A: 5 B: 4-6-12 C: 10-2-1-7-9-11 D: 8-3

Her kan du kjøpe Sportspills eksperttips til V75 Drammen

V75-4:
Ny spillemessig utfordring venter i den fjerde avdelingen. Klarer Vidar Hop å forsvare sporet med 1 Inside Man tror vi mye er gjort. Husk at det er en kjempefordel å sitte foran på 800-meters banen i Drammen. Inside man ble i overkant stri i tet sist, og måtte fire litt på slutten, men holdt uansett stilen flott. Vårt vinnertips.

2 Lovestrong har gjort en rekke flotte løp i Bergen, og skuffet kanskje litt sist på Bjerke som femte. Måtte brukes en del underveis og møtte tross alt svært gode hester. Fra et fint startspor er vallaken tidlig aktuell.

12 Writing General er en svært kapabel fireåring, som nå har fått to løp i kroppen etter pause. Gjorde en fremragende avslutning til annen bak vår V65-banker Dornenkønig sist. Tolvtespor er vanskelig, men Writing General tåler en tur i sporene. 7 Photogenic A.M. har Frode Hamre trodd på hele sesongen, men treåringen har ikke helt innfridd. Var riktignok meget god i et treårsløp på Klosterskogen femte sist, men har skufffet litt etter det.

Sjuendespor bak bilen betyr trolig en tung reise, og vi har ikke kjempetro på Hamre-traveren lørdag. 10 Be My Power var nesten en helt annen hest når Tom Erik Solberg satte seg opp som kusk. Møter selvsagt vesentlig tøffere motstand her, men vi syns innsatsen sist var så positiv at vi krysser på det største forslaget.
Rangering V75-4: A: 1 B: 2-12-7-10 C: 4-9-6-8 D: 5-11

Her kan du kjøpe våre Dagens Dobbel-tips til Drammen

V75-7:
Et flott hoppeløp for gode varmblodshopper avrunder denne V75-omgangen. Frode Hamre har faktisk fire stallhester til start her, og alle kan faktisk vinne.

Dog blir Bo Westergaards 3 Noomi Garbo tung å knekke. Earthquake-hoppa har levert det ene toppløpet etter det andre i V75 denne sesongen, og har faktisk gått fra tillegg i sine fire siste løp. Nå er det perfekte forutsetninger med tredjespor bak bilen, og det varsles skylapper på og full ladding fra start. Og skulle Noomi Garbo komme seg foran, tror vi Westergaard-hoppa blir svært vrien å slå. Vi bankerspiller på de minste forslagene, men full ladding fra start kan også ende i heidundrende galopp.

Frode Hamre velger selv å kjøre 7 Madam Lavec, som har utviklet seg flott denne høsten. Måtte riktignok se seg slått av en god Key To Koreana sist, men leverte uansett en flott sisterunde. 6 Mavril SAS var ikke langt bak Noomi Garbo i et V75-løp på Forus 2. oktober. Holdt koken flott fra lederryggen til Sweet Case sist på Leangen og har utviklet seg strålende i høst. 4 Magnifique S.E spurter fort, dersom hun får ryggløp. Vidar Hop som kusk nå, krysses. Formbombene 11 Vanity Rich (glitrende fra dødens nest sist) og 10 Key To Koreana (glitrende sisterunde sist) og 1 Nokien (førstespor er garanti for smørløp) er også kryssaktuelle i en praktfull V75-finale.
Rangering V75-7: A: 3 B: 7-6-11-4-10 C: 1-9-2-8-12-5