Nettavisen henter svensk toppekspert

Foto: Privat/Mediehuset Nettavisen

Merk deg navnet Patrik Fernlund først som sist.

Han er ikke mer enn 25 år, men har en erfaring og ekspertise innen trav som få 50-åringer kan matche.

Allerede for sju år siden ble Patrik Fernlund ansatt som tipsansvarlig i Svenska Dagbladet, og han ble kort tid senere avisens V75-ekspert. Som 19-åring vant han den prestisjefulle V75-ligaen for Sveriges aviser og ble hedret på den store hestegallaen i Göteborg.

Han gikk deretter over til Aftonbladet, der han i fem år jobbet som redaktør for storavisens travsatsing, Trav365. En av avisens lesere kunne innkassere over to millioner kroner på et av V75-tipsene hans.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vunnet tre løp i 2013
Det siste året har har Patrik jobbet freelance for Aftonbladet, han er Twitteransvarlig for Solvallas onsdagkjøringer og manager for den svenske stortreneren Jörgen Westholm.

Patrik har alltid hatt vært ekstremt interessert i trav, og han er deleier i flere hester. De mest kjente er den fremgangsrike Navigator Sib, som Westholm har ansvaret for, og Fred Cobra som Patrik selv kjører og trener sammen med sin kjæreste Jasmine Ising.

Sjekk dagens tips fra Patrik til V64-løpene på Bollnäs her.

Selv har han vunnet tre av 25 starter som kusk i 2013.

- Hele livet mitt kretser rundt travsporten, og jeg gleder meg stort til å samarbeide med Nettavisen. Jeg har fått et meget godt inntrykk av hele organisasjonen. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å gi leserne de beste tipsene til de svenske banene hver eneste dag, og jeg tror og håper at Nettavisens lesere blir fornøyde, sier 25-åringen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

- Det svenske markedet er viktig
Sportspillsjef Kurt Leirvåg i Nettavisen er strålende fornøyd med å ha fått Patrik inn i stallen av tipseksperter.

- Nettavisen så tidlig at spill til de svenske løpene, som nå utgjør nærmere 30 prosent av Norsk Rikstotos totale omsetning, kom til å bli viktig. Vi har derfor allerede hatt daglige tips til Sverige i to år. Men som Sportspillsjef har jeg konstatert at tipsene og tilbakebetalingsprosenten på de svenske travtipsene, spesielt på meget populære V64, har vært litt lavere enn på de norske V65-kjøringene her hjemme. Da er det min plikt som ansvarlig å ta grep og gjøre utskiftninger, og jeg mener Patrik er et glimrende valg i så måte.

- Behovet for informasjon til de svenske løpene er umettelig for norske travspillere. Men det er heller ingen tvil om at dersom du ha de beste tipsene, er det svensk ekspertise som teller. Vi nordmenn har mer enn nok med å holde kontroll på norske travbaner og de norske hestene, og derfor har vi saumfart det svenske markedet i jakt på de beste travekspertene. Gjennom vårt kontaktnett i Sverige fikk vi tips om Patrik, og etter at jeg var og besøkte og intervjuet ham i Stockholm for en drøy måned siden, var jeg sikker på at vi hadde funnet vår mann, sier Leirvåg.

Patrik Fernlund skal levere tips og spilleforslag til samtlige V4,- V64,- og V75-omganger vi kan spille til fra Norge, og Leirvåg gleder seg stort.

- Patrik har et veldig bra kontaktnett over hele Sverige og har folk som han samarbeider med i Nord-Sverige og Sør-Sverige. Han kommer til å levere rykende ferske tips hver eneste dag om det så er Boden, Solvalla eller Kalmar som er arrangør. Patrik har lang erfaring fra Aftonbladet, og det i seg selv er et kvalitetsstempel. Ikke minst siden Aftonbladet har en ekstremt bra spillsastsing på både odds og trav.

- Det er store penger å spille om i Sverige, og Nettavisen skal være Norges beste leverandør på tips til Sverige. Med Patrik som tipsansvarlig har Nettavisen gjort et scoop, og jeg er helt sikker på at han kommer til å glede Nettavisens mange trofaste lesere med solide og innbringende tips, avslutter Leirvåg.

Flere nyheter i vente
Nettavisens travredaksjon består ellers av Kurt Leirvåg og Håkon Einar Hansen. Fra nyttår får de selskap av Frode Gjesdal som ankommer fra fagbladet Trav og Galoppnytt.