Nettavisen jakter ny millionfest i V75

Tom Erik Solberg og  Philip Lyn er Nettavisens V75-banker på Leangen lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Tom Erik Solberg og  Philip Lyn er Nettavisens V75-banker på Leangen lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Leangen byr på jackpotomgang i V75 lørdag, med drøye 3,3 mill ekstra i sjuerpotten. Sist det var V75 på Leangen, spilte Nettavisen inn over 1,2 millioner kroner.

Sportspills meny lørdag:
V5 Leangen: Therese holdepunkt i vrien V5
V4 Bergsåker: Nye toppopbjekter på gang
Oddsdobbel 1: Cardiff endelig på rett vei
VM skiskyting: Johannes jakter medalje
Oddsdobbel 2: Bastia leverer varene på hjemmebane
Oddssingel: Skogvoktere til flott odds
Tippetips: Villa vil til Wembley
Fotball: Helgens TV-sendte kamper

Det er herlig å kunne ønske velkommen til jackpotomgang i V75-spillet fra Leangen førstkommende lørdag. Hele 3 364 255 kroner ekstra venter i sjuerpotten og spillemessig er det en strålende omgang som venter.

Lørdag 24. januar var sist gang Leangen var vertskap for V75-løpene i Norge. I den omgangen var det ingen favoritter som vant, men fem andrevalg, ett fjerdevalg og ett femtevalg. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

På min rank hadde jeg fire førstevalg, to andrevalg og ett tredjevalg. Bankeren het Tender Love og den vant overlegent i et løp der Quincy Frontline var dagens største V75-favoritt. Når kruttrøyken hadde lagt seg viste seg at hele 46 andelslag på Eksperten og det største spilleforslaget på Nettavisen alle fikk sju rette. Snittutbetalingen per andelslag var på ca 26 000 kroner og totalt spilte jeg inn over 1,2 millioner kroner den dagen.

Onsdag viste jeg at tipsformen sitter i når det mellomste V76-forslaget (innl.pris kr 480) på Nettavisen satt klokkerent og betalte tilbake 4 175 kroner. Hele 38 andelslag fikk ta del i den festen og totalt ble det over 180 000 kroner innspilt på Bjerke onsdag.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

I V75 er det slik at man bør ha to bankere for å få fylt på med kryss i de mer åpne løpene. Men 24. januar spilte jeg kun en banker og fikk strålende uttelling den dagen. Jeg jaktet på to bankere til lørdagens jackpotomgang også, men tilslutt fant jeg kun en og spiller derfor kun med en banker.

Solberg til å stole på
Tom Erik Solberg er en kusk jeg virkelig liker å spille banker i V75. Solberg er offensiv i hodet og han brenner svært sjelden med gode vinnersjanser. Lørdag har Solberg minst tre gode vinnersjanser i V75, og den klart beste må være 3 Philip Lyn i V75-5. Kapasitetshesten galopperte seg bort i årsdebuten på Jarlsberg 14/2, men var tilbake som en buunsolid vinner i et V75-løp på Bergen travpark 21. februar. Landet på råsterke 27.8 full vei den dagen og har strålende strekbetingelser lørdag.

PS. Vi gjør oppmerksom på at spilleforslagene kan endres dersom vesentlige strykninger/endringer skjer etter at denne artikkelen er blitt publisert

Med kun fem hester fra strek, tyder alt på at Tom Erik Solberg kjører seg tidlig til tet med 3 Philip Lyn og da er trolig løpet kjørt. Fartsfylte 6 Torpa Jan skal hente 20 meter tillegg på Philip, og det er i seg selv tøft. Det lange oppløpet på Leangen taler heller ikke til Torpa Jans fordel og da er det Solberg og 3 Philip Lyn i V75-5 pengene settes på lørdag.
Rangering V75-5/V4-2: A: 3 B: 6-8-10-2 C: 13-1-9-7-11-15-5-4-12-14

NB: Nettavisen har inngått et samarbeid med Coop Vest når det gjelder andelslag på Eksperten. Andelslag som heter "Coop Vest V75Leangen" er selvfølgelig åpent for alle, og lagnavnet er laget slik for at butikk-kommisjonærer i Coop Vest lettere kan finne frem når de skal selge andeler fra sine respektive butikker.

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
12 Theresa D.
blir en av omgangens største favoritter, og jeg har bankerspilt hesten i to strake V76-løp på Bjerke. Nest sist ble hoppa sittende bom fast bak ledende Kendrick's Pride, mens hun sist kjørte seg til tet og vant såre enkelt.

Begge de løpene har vært sprintløp, lørdag er det 2140 meter og det er 20 meter tillegg. Det trenger ikke bety noe, og det er selvsagt også et pluss med Eirik Høitomt som kusk. Men jeg velger likevel å spiller to hester til.

1 Noss Kikki er ei tøff dame, og kan få tet. I følge kusk Odd Arne Kjøsnes har hoppa aldri gått i tet før, og med tanke på de flotte dødens-seirene hoppa har gjort, skal hun ikke undervurderes. Blir lite spilt i forhold til favoritten og er et opplagt kryss for meg.

Det er også nestfavoritten 8 Cranberry som ble sittende bom fast sist. Nest sist gjorde Cranberry en strålende opphenting etter galopp, og Cranberry kan definitivt utfordre storfavoritten her. Tre hester på mine forslag. Jeg skulle gjerne betalt også for 6 Frances Marita (god i årsdebuten sist), men må stenge butikken på tre.
Rangering V75-1: A: 12 B: 1-8-6-13 C: 10-5-15-9-14-3-4-2-7

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Et ganske åpent hoppeløp, men det spørs om ikke noen av hoppene på lengste tillegg rett og slett blir for gode.

10 Soløy Sandra settes knepent først. Bodø-hoppa har ved flere tidlige anledninger vist at hun duger godt i disse hoppeløpene og Soløy Sandra kommer sørover med dokumentert form.

11 Tao Elda vant sist det var V75 på Leangen, men det var et løp med kun sju startende hester. 40 meter tillegg og mange hester å runde øker galopprisikoen, men motstanden er mer enn overkommelig. Det er den også for 12 Ty Li, som har møtt mye bedre hester enn dette på slutten.

Trolig er det disse tre som gjør opp, men jeg betaler også for 4 Tverdals Frøkna, som kan være god for en 28-tid fra strek og det kan holde. Men da må Tverdals Frøkna "komme seg avgårde" på et anstendig vis fra strek og ikke miste forspranget sitt allerede fra start.
Rangering V75-2/V5-4: A: 10 B: 11-12-4 C: 7-5-1-8-14-13-2-6-9-3

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.

Etter en prestasjon helt på det jevne, er favoritten 6 Jaccaroo blitt strøket torsdag ettermiddag i V75-3,  der jeg setter tetspesialisten 2 Cannavaro først i et ganske åpent løp. Cannavaro får trolig tet tidlig her og har vist seg meget seig fra den posisjonen. Og hvor mange ganger har vi ikke sett at strekhestene kan overraske i slike løp?

8 Sigma Vang gjorde kanskje karrierens beste løp sist på Bjerke og knakk ledende Turboline D.K. mot mål, men kunne ikke svare smygkjørte Real Child de siste 100 metrene. Det ligger i seier i luften nå for den formsterke Westergaard-hoppa.

10 Chanto Photo står med fem strake seire og har måttet gjøre jobben i flere av de seiersløpene.  Kan ta ta sin sjette strake her. Frode Hamre er tilbake i løpsbanen etter en velfortjent 14-dagers ferie i Thailand og kusker her 9 Contador N.L. som har utviklet seg flott de siste månedene. Blir min siste og fjerde strek i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 8-10-9 C: 11-1-3-7-12-14-15-5-13-4

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Ujevn klasse på dette løpet, men felles for de to favorittene er at det er klar galoppfare. 8 Restless Cash må nesten settes først, og trolig er det klart beste hesten i feltet. Men sliter med aksjonen og har galoppert seg bort i to av de tre siste løpene. Har pauset etter det siste løpet og får som vanlig formsterke Thor Borg som makker.

1 Izon Rags så rett og slett dunderfin ut i seiersløpet sist på Leangen og gjorde kanskje sin beste prestasjon noensinne. Førstespor bak bilen er derimot et minus og herfra kan det bli sjanseartet.

Med to noe ustabile favoritter, krysser jeg for ytterligere tre hester på det største V75-forslaget.  4 Millroyce kan være tethesten i løpet og selv om hesten ikke imponerte voldsomt i årsdebuten, så kan han være mye forbedret lørdag. 3 Wicked er som favorittduoen ustø på beina, men kapasitet finnes. 9 K.K. Andover er i bra form og kan sitte der dersom et par av favorittene roter seg bort.
Rangering V75-4/V4-1: A: 8 B: 1-4-3-9 C: 2-12-7-6-5-11-10

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/DD-1/V4-3 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Omgangens aller største favoritt dukker opp i V75-6 og heter 3 Denver. Hesten har vunnet de tre siste sprintløpene han har gått og får ganske så sikkert tet. Blir fryktelig stor favoritt, men det er langt oppløp på Leangen og det taler litt imot. Derfor velger jeg å gardere her på kupongforslagene på Nettavisen, og bak Denver er det mange som kan vinne.

1 Cadabra Tooma holder strålende form og får ganske så sikkert tet eller lederrygg her. Dersom ikke det blir hardkjør fra start, er hesten en meget vass spurter og det klare andrevalget her. 5 Golden Feline er også bra fra start, og leverte en strålende opphenting etter startgalopp sist. Sprint er ikke noe minus, og fredag morgen står hoppa med magre 1 prosent av innsatsene på seg.

6 Strong Forte vant sist det var V75 på Leangen. Kunne ikke utfordre Denver i tetkampen i V75 i Bergen sist, men da stod Strong Forte i åttendespor. To spor lenger inn lørdag og det er ikke helt utenkelig at Strong Forte kan overfly favoritten fra start. Unngår Strong Forte dødens, er han uansett en outsider her. 

De fire får plass på mitt største forslag, men flere hester kan vinne dette. 4 Flibustier er i kalasform og kan sitte der med maks klaff, 11 Seaborn Simona har igjen vært uheldig i sportrekningen, men løser det seg, kan hun vinne. 10 Dakadak er en liten outsider med ytterligere et løp i kroppen.
Rangering V75-6/DD-2/V4-3: A: 3 B: 1-5-6-4 C: 11-10-7-2-9-8-12

V75-7/DD-2/V4-4 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Et strålende kaldblodsløp avslutter lørdagens V75, og mer spennende er det lenge siden vi har sett Troll Jahns Æresløp.

2 S.T.C.C. Faksa har vært helt fenomenalt god etter at hun kom til Erik Killingmo og seiersløpet sist på Bjerke var trolig karrierebeste. Jeg var i kontakt med Tom Erik Solberg torsdag ettermiddag og han tar taktikken der og da når starten går. Kommer en av 40-meters hestene tidlig, kan det være at han slipper føringen, men dette måtte han vurdere utfra hvordan hesten kjennes ut underveis. Uansett tror jeg 2 S.T.C.C. Faksa kan slå disse og setter henne knepent først. All den tid det ikke finnes futt i DD-oddsene med Denver i DD-1, må jeg sette DD-bankerspillet på 2 S.T.C.C. Faksai DD-2. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

11 Lannem Silje blir tross at hun gikk på regelrett nederlag sist, tungt betrodd og trolig den tredje største favoritten lørdag. Det er ikke lett å forutse hvilken utgave vi får se av Lannem Silje lørdag. Hun måtte i kjelleren sist og det kan sette sine spor på ei dame som knapt visste hvordan det var å tape før det løpet. 14 Elmer har utviklet seg helt fantastisk i regi Lars O. Romtveit og tåler å gjøre gedigen grovjobb selv. Jeg kunne faktisk like gjerne satt Elmer først på rangeringen, og Elmer har definitivt ikke noe minus av det lange Leangen-oppløpet.

Jeg velger å stå på disse tre, da jeg er helt enig med kusk og trener Jan Martin Bjerring i at 13 Moe Svarten har en helt annen oppgave denne lørdagen. Avsluttet fantastisk til andre da, men da må vi huske på at  Lannem Silje og Elmer hadde "kjørt seg i hjel" de første 1500 metrene. Akkurat det skjer ikke denne lørdagen, og da tror jeg Moe Svarten får for langt fram.
 V75-7/DD-2/V4-4: A: 2 B: 11-14-13 C: 8-1-9-10-12-4-6-5-3-7-15