Nettavisen ladder mot Solvalla

Foto: Hesteguiden.com

Søndag byr Solvalla på ekstra V75 og både stor omsetning og stor sport. Nettavisen stoler på Bjørn Goop i kampen om millionene.

Sportspills meny søndag :
Oddstips 1: Gamlingene duger

Oddstips 2: Lillestrøm orker ikke mer
Tippetips: Kun tre poeng som gjelder for Rosenborg

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg, tips og spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens svenske travekspert Roger Sundvisson.

Vi har en svært spennende søndag foran oss. Täby galopp byr på vorspielet med både V4 og V5, før Solvalla overtar showet med V75, Kriteriefinaler og finale i Grand Prix d'Uet for fireåringer. Søndag kveld er det V65 fra Momarken der det venter drøye 600 000 kroner ekstra i sekserpotten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Sportslig er det perler på rekke og rad på Solvalla i dag og spillemessig er det naturligvis også høyinteressant. En eventuell norsk alenevinner kan ta med seg hele 14 millioner kroner.

I tillegg til finalene i svensk travkriterium åpen klasse og hoppeavdeling, kjøres det som i Norge såkalt Consolation-løp for hestene som ikke klarte å kvalifisere seg til selve finaleløpene. Consolation kjøres både som åpen avdeling og for hoppene og dermed er fire av dagens sju V75-løp forbeholdt treåringene.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Det er nettopp i Consolation hoppeavdeling i V75-2 at vi finner vår V75-banker for dagen. Stefan Melander-trente 2 Air Frame gjorde et heroisk kvalløp, men fra dødens i tøft tempo måtte Air Frame nøye seg med den bitre tredjeplassen (kun de to beste fra hvert kvalløp gikk til finale).

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Solvalla
V5 kl. 13.38
V75 kl. 14.30
V4 kl. 15.48
DD kl. 16.44

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Spets og slutt?
Air Frame har vunnet fire ganger på tolv starter i år og Bjørn Goop som kusker i dag, har kusket hoppa to ganger tidligere og vunnet begge gangene. Fra spor to skal dette bære mot tet og i et variabelt felt hva gjelder kvalitet, er det ikke så lett å se hvem som skal trykke opp farten underveis. 5 Katla Celeber er en klar plussvariant, men Walmann-hoppa må trolig gjøre grovjobben selv og det blir trolig for tøft. Bjørn Goop holder gedigen kuskeform for tiden og kan kjøre med klokka i front. Vi har svært god tro på at 2 Air Frame leder V75-2 rundt om Air Frame blir vår hovedbanker i omgangen.
Rangering V75-2: A: 2 B: 5-3 C: 11-7-9-4-10-12

Lås på to i V75-6
Vi har jaget 4 Hankypanky Pagan (V75-6) flere ganger den siste tiden og ikke minst nest sist i finalen av Hoppederby. Dessverre forsvant fireårshoppa direkte fra start den dagen, men sist på Färjestad var Robert Bergh-hoppa atter tilbake som en sterk vinner av et V75-løp. V75-6 er et hoppeløp for fireårige hopper og Robert Bergh sikter nok mot føringen her. Derfra skal vinnersjansen være god, men vi betaler naturligvis også for Åke Svanstedts 9 Gisela Ås som blir ganske klar favoritt i løpet. Gisela Ås skal nok ha litt tempo på det fra bakspor, men er fryktelig speedig og vi låser V75-6 på to hester, vel vitende om at 8 Delicious U.S. neppe står tilbake for vår duo på kapasitet, men både startspor og form er usikre momenter i dag.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9-4 B: 1-8-2-10-11 C: 5-7-6-12-3

Europaderby på to
I Europaderby (Grand Prix de l'UET 2013) som er V75-5, skal norske 1 Thai Broadway prøve å gjenta seieren fra forsøksheatet. Det har vi dessverre liten tro og all den vi trenger kryss i andre løp, må vi også gå tynt her.

Lutfi Kolgjini's derbyvinner 4 Mosaique Face var bunnsolid vinner i et av kvalløpene og fra spor fire bak startbilen skal tetmulighetene atter være gode. Det kan bære hele veien, men vi også betale for 2 Clint W. Boko som trolig er den beste hesten. Men det er ikke hver dag at den beste hesten vinner og disse to skal normalt gjøre opp om seierssjekken på gigantiske 1.754.860 SEK.

Vi skulle så gjerne også hatt råd til 12 Molle C.D. som har vært urtapper fra dødens to ganger på rad og selv om spor tolv er uggent, kommer Molle C.D. til å få drahjelp i dag og dette er real tøffing. Fra sitt perfekte startspor ligger det an til en fremskutt plassering for Thai Broadway, men vi tror ikke hesten er god nok til å vinne mot denne gjengen.
Rangering V75-5/V4-2: A: 4-2 B: 5-12 C: 3-10-8-9-1 D: 11-7

Ustabile favoritter i V75-1
I V75-1 blir 1 Djali Boko og Per Nordstrøm stor favoritt og hyperkapable 4 New Moon Face nestfavoritt og på kapasitet er de nok overlegne i Consolation åpen avdeling. Begge hestene er imidlertid vanskelige og kan være borte av løpet når startbilen slipper feltet. Per Nordstrøm får ikke godkjent for innsatsen som kusk bak Djali Boko i kvalen, da han trykket opp farten i omganger fra dødens og måtte nøye seg med tredje. Djali Boko gjorde dog et kanonløp.

Like god i kvalen var ikke 4 New Moon Face, men Lutfi Kolgjini hadde heller ingen topp styring bak hesten. Ustabile hester og kusker altså og da betaler vi også blant annet for startraske 8 Kan Ha og oppkomlingen 7 Financial Dust og storoutsideren 5 Remote Control.
Rangering V75-1: A: 1-4 B: 7-8 C: 5-3-2 C: 10-6-9

V75-3 - Svenskt Trav-Oaks. Treårige svenskfødte hopper.
1,4 mill SEK venter vinneren av det svenske hoppekriteriet og stor favoritt blir 2 D'One og Ørjan Kihlstrøm. Hun er uten tvil en av de beste treårshoppene i Sverige, men vi har friskt i minne at D'One svek som gigantfavoritt i E3-finalen på Ørebro tredje sist (17.august) og da garderer vi her.

Peter Untersteiner har kvalet inn to hopper til finalen og startraske 3 Neona Princess er en svært sannsynlig tethest her. Hoppa har utviklet seg voldsomt gjennom sommeren og kan lede rundt om. 5 Mellby Briolett slo regelrett favoritten D'One i den lange E3-finalen. Walmann-hoppa gjorde så noen løp litt på det jevne, men imponerte stort i kvalen.

9 Fly The World var kanskje den beste treårshoppa i Sverige på vårparten, men mistet så litt av formen og fikk en løpspause. Den pausen har trener Bjørn Röcklinger åpenbart brukt godt, hoppa var knakende fin i kvalen. Vi står på fire hester i V75-3, men løpet er skummelt og vi utelukker ikke at det kan smelle her.
Rangering V75-3: A: 2 B: 3-5-9 C: 10-6-11-8-12-7-4-1

V75-4/V4-1 - Walter Lundbergs memorial. 3140 meter voltestart.
Et herlig spilleløp venter oss i V75-4 og vår favoritt blir fjerdevalget 9 Air Gunner. Ørjan Kihlstrøm opp som kusk på denne finske seiersmaskinen er svært interessant og finner Ørjan de rette ryggene underveis fra 20 meter tillegg har vi god tro på vallaken vinner dette løpet.

Peter Untersteiners stallhester har gått som toget de siste månedene og 11 Sem Jafet elsker langløp og skal tidlig på. Det skal også 10 Montgomery Gel som tåler å gjøre jobben selv, også over 3100 meter.

5 Paying Guest var vårt herlige objekt i et forholdsvis billig lunsjløp på Bergsåker nest sist, og fulgte opp med en enkel seier på Romme sist. Fra strek og spor fem leder trolig Paying Guest dette løpet i det lengste. Vi garderer dog forholdsvis bredt i dette løpet som holder flott klasse.
Rangering V75-4/V4-1: A: 9 B: 11-10-5-4-15 C: 7-13-6-3 D: 1-8-14-2-12

V75-7/V4-4/DD-2 - Svenskt Trav-Kriterium. 2640 meter autostart.
Årets finale i Svenskt Trav-Kriterium er åpent og det mest åpne på mange år. Men måten 1 Nimbus C.D. vant sitt kvalløp på, er det vanskelig å ikke sette spillefavoritten først. 1.06.7 siste 400 viste klokkene på Nordstrøm-hesten i kvalet og hesten imponerte voldsomt. Fra spor en tror vi Per Nordstrøm og Nimbus C.D. sitter i føringen ut av den første svingen, og da skal det være bra vinnersjanse.

4 Amazing Man imponerte også stort i sitt kvalløp. Heiskanen-traveren fikk det riktignok sydd opp underveis, men smalt til med svensk rekord og så lysende ut nedover oppløpet. 8 Ruhuna Tea var tethest i kvalløpet som Nimbus C.D. vant og skuffet noe da i likhet med mange andre av Stefan Hultmans stallhester har gjort den siste tiden. Nå er imidlertid stallformen på vei oppover igjen og vi sager ikke Ruhuna Tea tross den litt skuffende innsatsen i kvalen.

6 Boys Going In ble utsatt for steintøft press av Djali Boko i sitt kvalløp, men viste moral ved å kontre denne ut nedover oppløpet og ta seg til finale. Skal lettes i balansen i dag og får et løp på vent nå. Visby-hesten 2 Final Oak og 3 Rokkakudo var begge gode kvalvinnere og hører også med på gardering.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1-4-8-6 B: 2-3-11-5 C: 7-9-12-10