Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen satser på Mikkelborg

Olav Mikkelborg blir sentral når Biri arrangerer dobbel V5 i kveld. Roos Weber blir stor favoritt i begge V5-spill, men vi har banket en annen Mikkel-traver som ikke blir favoritt.

Klikk her for tips til V5-A på Biri

Klikk her for tips til V5-B på Biri

Olav Mikkelborg råder over en kvalitetsfylt stall på Nannestad Treningssenter og i kveld tar han turen til Mjøsbanen Biri med flere gode hester.

Roos Weber blir manges banker i V5A-5 og V5B-2 og Mikkelborg vil nok prøve å lede hele veien med åtteåringen.

Nettavisen har dog en mye friskere bankervariant, nemlig tredjevalget Umpire Boko i den fjerde avdelingen. Nederlandsimporten venter fortsatt på den første seieren i Norge, og vi har god tro på at hesten runder alle i kveld.

Hesten galopperte mye i de første løpene her til lands, men de to siste startene har femåringen travet feilfritt. Fra bakspor bør det bli feilfri avgang og vi mener det dreier seg om den beste hesten i feltet.

Hesten har gjort flere meget sterke innsatser etter galopp. Nest sist satt han fast som annen, mens han i sin siste opptreden spurtet flott til andre i et lunsjløp på Bjerke. At hesten ikke var sluttkjørt viste han etter løpet da han ble skremt og tok flere runder på egenhånd. Uten kusk og sulky tok han seg en ekstra treningstur. I kveld tror vi han runder alle selv fra tolvtespor bak bilen som et tredjevalg i spillet.

I A-spillet er det nettopp dårlige spor som kjennetegner flere av favorittene, deriblant Gundersen-duoen Angelica Goal og Elling Gunner. Vi har derfor dekket disse løpene bredt.

V5-innledningen inneholder mange usikre kaldblodshester, men siden vi har en frisk banker i Umpire Boko kan vi gardere med mange hester også i det løpet.

Samlebonger i B-spillet

Når vi skal foreslå bonger til rundt 1.500 kroner må det være med henblikk på at premiene kan bli femsifrede. Dersom vi føler at så ikke er tilfelle tyr vi heller til samlebonger.

Med Bernoldi som dagens soleklare holdepunkt samt etpar relativt gjennomsiktige løp synes vi potensialet ikke forsvarer en så høy innsats i B-spillet.

Derfor spiller vi samlebonger på de to største forslagene i kveld og satser på å ta V5 15 ganger. Det har vi lyktes med mange ganger og vært uhyre nære flere ganger de siste ukene.

Teten viktig på Biri

Biri er en tusenmetersbane, men profilen med korte langsider og lange svinger gjør at det ofte blir tungt for køhestene å runde feltet. Derfor et teten viktig og da spesielt på sprintløp.

Roos Weber, Bernoldi og Rydens Amelia bør alle ha gode sjanser til å lede hele veien i kveld. Da blir ikke premiene store, men det har vi altså tatt høyde for.