Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen spiller Hop

Vidar Hop skulle kjøre begge våre bankere i lørdagens V75, men den ene er blitt strøket fredag kveld. Artikkelen er derfor oppdatert.

Vi står foran en strålende V75-omgang på Leangen og de gode objektene står i kø etter vår oppfatning. All den tid det er Leangen er det Kurt Leirvåg som har hovedansvaret for V75-tipsene denne gangen. Leirvåg som har Leangen som sin desiderte favorittbane har høstet en rekke flotte gevinster på Trondheims-arenaen i løpet av 2013. Jokerpotten fikk påfyll igjen sist helg og en eventuell alenevinner kan ta med seg ca 13 millioner kroner fra Leangen lørdag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl 14.10

V75 kl. 15.00
V5 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

OPPDATERT FREDAG KL 1830: 7 Single Sock er blitt strøket i V75-3/V5-5 og det var som kjent en av våre to bankere og V5-banker. Alle spilleforslagene i V75 og V5 blir dermed endret.

Tet og slutt?
Å kunne lese og forutse hvordan et travløp blir kjørt er fortsatt en kunst, og selv de mest erfarne av oss blir stadig overrasket over hvordan enkelte løp blir kjørt. Men slik vi leser V75-4, så fyker vi 5 Pearl Princess til tet. Med denne ned startsiden blir 7 Naipins Power og Vidar Hop. Frode Husbyn varsler til Nettavisen torsdag kveld, at han slipper føringen til nettopp Naipins Power og Vidar Hop i tet med en bra hest, det vet vi hva innebærer.

Da styrer Vidar Hop begivenhetene etter klokka og formsterke Naipins Power hang på monsteret Hope and Love så godt det lot seg gjøre på Bjerke sist (18.september). Nest sist var fireåringen uheldig i selve Derbyfinalen og kom i mål med krefter spart, mens Naipins Power tredje sist tok en flott andreplass i et av Derbykvalene bak Support Justice. Lørdag er det det bronsedivisjon, det er kun norskfødte, veien til tet ligger åpen, Vidar Hop kusker, motstanden skremmer ikke. Vi går til lukene på Vidar Hop og 7 Naipins Power i V75-4 på lørdag og fredag morgen er ikke hesten mer enn et andrevalg, betydelig mindre krysset enn favoritten 10 Creek's Star. Det bildet vil nok endre seg i løpet av fredagen og lørdagen og Naipins Power vil nok være favoritt i spillet når startbilen slipper V75-4 avgårde ca kl 16.05 lørdag ettermiddag. Uansett vi tror Naipins Power er vinneren av dette løpet.
Rangering V75-4/V4-1: A: 7 B: 1-10-11 C: 2-4-8-3-5-12-9-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Bagpipe hele veien
All den tid vårt herlige bankerdrag 7 Single Sock er blitt strøket i V75-3, setter vi 6 Bagpipe først utelukkende fordi vi tror Bagpipe sitter tidlig i front nå som den svært sannsynlige tethesten er strøket. Bagpipe har vært glitrende i sine tre siste løp og har ventet inn dette løpet.

11 Ultimate Lindy blir veldig stro favoritt i dette løpet. Gjorde er sterkt seiersløp fra tet sist helg, men bakspor er selvsagt noe annet, selv om motstanden er enklere enn den var forrige lørdag. Vi tror to hester rekker langt i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 6 C: 12-10-5-3-2-9-4-1-8

Annonse: Øivind Grøstad byr på en ENORM banker i jakten på V75 millionene denne lørdagen! Ta rygg på HET in søndag.

Fantastisk spilleobjekt
I V75-2 som er et strålende spilleløp blir 8 Cherubino stor favoritt. De som husker godt vil erindre at undertegnede lanserte hesten som sin V65-banker på Leangen 5. august. Den dagen ble det fest i lukene for Nettavisens spillere og Cherubino imponerte stort. Cherubino startet deretter i en Kriteriekvalifisering på Bjerke og Atle Eggan svarte opp teten mot Papagayo E. Det kostet mer enn det smakte og selv om kretsen rundt hevder at Cherubino var halssyk den dagen, er det nok minst like sannsynglig at hesten møtte overmakten den dagen. Vi betaler selvsagt for Cherubino lørdag, men vi har en helt annen favoritt å by på.

4 F.X. Pips hadde ikke undertegnede helt kontroll på forut for den siste starten (22.september) i forhold til hvor god Husbyn-hoppa var. Frode Husbyn hadde nok mer kontroll på det enn undertegnede og midt på oppløpet kunne han vinke til publikum. En såpass bra hest som Order By Plane ble regelrett frakjørt med 30 meter nedover oppløpet den dagen og denne dama er det klasse i. Jeg var i kontakt med fargerike Frode Husbyn torsdag ettermiddag og han kunne nærmest garantere at hoppa kan 15.5 over full vei. F.X.Pips blir neppe mer enn et fjerdevalg lørdag og dette kan faktisk være en klink vinner. Vi kommer til å bankerspille hoppa på noen av andelslagene på Eksperten, men garderer her på Nettavisens kupongforslag.

Først og fremst med 2 Hambler's Amigo som har løftet seg noen hakk i det siste. Folkehesten Klosterskogen har en fin oppgave foran seg lørdag, men vi er ikke sikre på starthurtigheten til Jessen-hesten. Uansett første motbud. Med på gardering skal også 5 Speedmeister (bom fast på Momarken nest sist, enkel seier i et treårsløp på Leangen sist), nevnte 8 Cherubino og kanskje også 9 I Have A Dream og 10 Mrs Daisy.
Rangering V75-2/V5-4: A: 4 B: 2-8-5 C: 9-10-3-1-12-11-7 D: 6

Solhus i første
Vi er ikke mye i tvil om at Atle Solhus sitter bak den beste hesten i V75-1 i form av seiersmaskinen 7 Eikprins (vunnet ni ganger på 21 forsøk hittil). Eikprins er stort sett uøm for posisjoner underveis, er både speedig og sterk og går de fleste distanser. 2100 meter er definitivt ikke noe minus og kommer Eikprins noenlunde på det fra et litt sjanseartet sjuendespor bak bilen her, tror vi Atle Solhus seiersdefilerer etter V75-1.

1 Storsjarmøren bankerspilte vi i Østersund sist, men kusk Arne Nilsen fikk ikke fart på hesten fra start og det ble et kronglete løp undervei. Storsjarmøren måtte se seg slått av nettopp Eikprins den dagen, men var heroisk i nederlaget og er den fremste utfordreren til Eikprins. 2 Rapp Odin er klart bedre enn raden og har et fint løp på papiret her og skal med på gardering. Vi må spille tynt i V75-1, men på videre gardering er hester som 8 Lykkje Svarten (solid i seiersløpet på Bjerke sist, opp en klasse nå), 10 Sterkar (har flott kapasitet denne om han vil) og spørsmålstegnet 5 Scott Odin (hvor god er denne egentlig) alle aktuelle.
Rangering V75-1/V5-3: A: 7 B: 1-2-8-10 C: 5-4-11-12-6 D: 9-3

Annonse: Øivind Grøstad byr på en ENORM banker i jakten på V75 millionene denne lørdagen! Ta rygg på HET in søndag.

20-meterne gjør opp
I V75-5 som er et hoppeløp for kaldblodshester med kun 12 hopper til start over tre distanser, synes vi 20-meters hestene står bra til. Kapable 6 Tao Elda viste hva som bor i henne på Biri i sin siste start. Møtte da bra hester, men slo seg likefullt forbi til sikker seier. Klar favoritt i V75-5 for oss og et bankeralternativ.

Men 8 Snonsøy Elda er neppe mye dårligere og kanskje enda mer speedig. Hoppa galopperte grovt fra start i sitt siste løp, men kom fryktelig tilbake og hadde nær slått en feilfri Husankongen. Hadde vi satt Husankongen inn i dette løpet hadde den blitt stor favoritt. En feilfri Snonsøy Elda er garantert med i seierskampen her. 10 Jentungen gjorde et kanonløp sist. Fikk det riktignok sydd opp i lederryggen på Holterjerven, men avgjorde direkte når Gunnar Austevoll la hoppa i angrep ut mot oppløpet. En så bra hest som Tangen Jerven var sjanseløs til å svare. Jentungen skal regnes svært tidlig her på den prestasjonen.

Gunnar Austevoll kusket Jentungen den dagen, men han velger likevel å kuske 7 Sør Bruden her. Vi er ikke sikre på at Austevoll har valgt rett, men sammen med fortsatt formsterke 11 Høiby Krissa hører Sør Bruden med på gardering. Fra strek så kan 5 Eng Glupa være en fidus på gamle meritter, men hoppa ser helt formløs ut om dagen. 12 Lykke Berit er vi usikre på nå.
Rangering V75-5/V4-2: A: 6 B: 8-10-7-11 C: 5-12-4-3-9-1-2konku

Er du tøff nok Baldini?
Hadde gjestekusk Frode Hamre stukket i den siste svingen med tetløpende Baldini så hadde trolig hesten vunnet Norsk Travderby anno 2013. Men Frode hadde en tilsynelatende pigg konkurrent i ryggen og valgte å passe denne til ut i oppløpet. Det kostet nok seieren, men uansett gjorde Baldini et strålende løp. Lørdag sendes 3 Baldini til ulvene og ikke minst yankeene til Frode Hamre (fire stykker av dem). Baldini følger imidlertid bilen og vi er veldig sikre på at Baldini sitter i føringen ut av den første svingen. Baldini blir ikke favoritt, og i DD-spillet må vi teste Baldini til flotte oddser.

Frode Hamre har snakket varmt om 4 One In A Million gjennom hele året, men fortsatt ikke fått rett i sine spådommer. Lørdag får Eirik Høitomt sjansen bak fireåringen og vi gir hesten en sjanse til lørdag, selv om han atter skuffet på Bjerke i sin siste start. Forutsetningene spormessig er ihvertfall perfekte lørdag. 1 Underpaid Hanover hadde ikke sin beste dag sist og har blitt steintøft matchet på slutten. Spillernes favoritt skal selvsagt med på gardering. Vi garderer bredt i dette løpet som både sportslig og spillemessig er en perle av et travløp.
Rangering V75-6/V4-2/DD-2: A: 3 B: 4-1-6-8 C: 12-7-11-10-9 D: 5-2

Hester er av kjøtt og blod
I troen på at hester fortsatt er av kjøtt og blod og med tanke på at storfavoritten 6 Elmer gjør sin femte start i et V75-løp i løpet av de siste sju ukene og har reist mye, må det da være mulig å spille denne vekk lørdag.

Undertegnede er ikke den som liker å lansere favoritter og i fem av de sju V75-løpene lørdag lanserer jeg hester som ikke er favoritter fredag formiddag. Så også i V75-7 der mitt store objekt må bli 11 Tord Viking som gjorde en helt makaløs siste 500 på Bjerke sist onsdag. Tord Viking har trøblet litt gjennom sommeren, men innsatsen sist bar bud om en innbringende vinter og har Tord Viking tak i konkurentene inn på Leangens lange oppløp, blir han vond å stå imot.

6 Elmer skal selvsagt med som første gardering. Garberg-duoen 4 Even Oliver og 5 Storm Odd er begge tidlig aktuelle fra strek, mens 12 Pondus utfordrer fra tillegg. De som spekulerer videre kan vurdere 13 Solør Stegg (har egentlig en fin oppgave her), 15 Norheim Jærv (litt billigere imot nå, men Eilefsen opp trekker ned) og muligens Harstad-hesten 7 Ulfaks.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 11 B: 6-4-5-12 C: 13-15-7-3-1-10-9-8-2-14

Kommentarer til denne saken