Nettavisen spilte inn 1,2 mill

Lars Anvar Kolle (her med Rafolo) blir Nettavisens bankerkusk på Leangen lørdag.
Lars Anvar Kolle (her med Rafolo) blir Nettavisens bankerkusk på Leangen lørdag.

Med banker på 2. valget Tender Love i V75-6 og ellers strålende rangering, ble det en festlørdag for Nettavisens V75-tips lørdag.

Oppdatert lørdag ettermiddag:
Det ble en fantastisk ettermiddag for Nettavisens V75-tips. Hele 46 andelslag på Eksperten gikk inn med sju rette og hadde en snittutbetaling på 26 000 kroner. I tillegg ble det selvsagt også klaff for det største V75-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 1440).

Totalt ble det drøye 1,2 millioner kroner innspilt på Leangen lørdag og spesielt gledelig var det at mange av andelslagene som gikk inn var solgt i fem andeler a kr 200. Andelshaverne som hadde kjøpt en slik andel, kunne kvittere ut 5000 kroner på sin investerte 200-lapp.

Vi har en gnistrende V75-omgang i vente på Leangen lørdag. Norsk Rikstoto byr også denne lørdagen på dobbel sjuerpott. Det betyr strålende  forutsetninger for spillerne i en omgang der det vrimler av gode objekter.

Undertegnede har hatt solide treffere på Leangen de senere årene og har et solid kontaktnett i Trøndelag. Her er litt av godbitene de siste månedene:

Mandag 8. desember serverte jeg strålende V65-tips. Det største spilleforslaget på Nettavisen (inn.pris kr 1 470) og tolv andelslag på Eksperten (alle med kostpris 950 kr og oppover) gikk inn med seks rette og ca 20 000 kroner tilbake på hvert av dem. Totalt ble det over 250 000 kroner innspilt den dagen.

Til slutt falt valget på 2 Tender Love i V75-6. Femåringen som trenes av Sigbjørn Kolnes galopperte fra seg en V75-seier sist han var på Leangen og står aldeles perfekt inne i dette løpet. Med kun to hester på strek, er det garanti tet og da skal dette dreie seg om en meget god vinnersjanse. Hesten var meget tapper toer bak gode Sweet Commander i sin siste start, og med taktikeren Kolle som kusk, er det bra sjanse for tet hele veien.

Hamre-duoen 4 The Special One U.S. og ikke minst 14 Quincy Frontline er de store motbudene. Sistnevnte hentet 40 meter på Tender Love på Bjerke 22/11, men da var det få hester med i løpet og Kolle klarte ikke å svare speedige Quincy Frontline mot mål. Lørdag er det 15 hester til start og tilleggshestene kan få det mer strevsomt. Vi tror 2 Tender Love og Lars Anvar Kolle leder fra start til mål i V75-6 og bankerspiller i både V75 og DD.

Lørdagens beste objekt

Det er ikke lett å sveive inn Kristian Bjørnerød som vinner av et V75-løp. Men det etter min mening ingen tvil om at han har beste hesten i V75-4 i form av 9 Ty Tinn. Denne hesten er bra, og klaffer det bare litt på veien lørdag, så tror vi det er en vinner. Har en flott rygg fra start i 2 Villmix og blir vår klare favoritt i V75-4. 

Tråkke 7 Bottem Viktor blir stor spillefavoritt i dette løpet. Hesten har to strake seire nå, men imponerte ikke sist. Er ikke spesielt rask fra start heller, men er en tøffing og tåler å gjøre jobben selv. Motbudet. Bak disse to er det vidåpent. Vi var lenge i tvil om rangeringen her, men valgte til slutt å betale også for 12 Raymon. Hesten holder fortsatt fin form og har en giftig speed.

Av de øvrige ni er det ingen tvil om at formsterke 1 Yr Sokken, 2 Vilmix (skulle helst hatt sprint), 11 Berg Elden (også denne er best på sprint, men Høitomt opp er skummelt), 4 Sørengjo (god fra start og en klar trippelkandidat) 3 Hvalstad Jerven (svak sist, men bra i startene forut) og 10 Hongslo Gutten (trøtnet fra dødens sist, men viste bra form før det) kan vinne dersom favorittduoen vår skulle svikte.
Rangering V75-4: A: 9 B: 7-12-1-3-10 C: 11-2-4-6-5-8

Stensen kan få en strålende lørdag
Biri-trener Andre H. Stensen er fast til stede på Leangens hverdagskjøringer og lørdag har den godeste Stensen fire gode vinnermuligheter innenfor V75. I V75-5 skal Stensen kuske formsterke 5 Gikling Lomeo. Hesten innfridde meget overbevisende som vår V5-banker på Leangen i sin siste start og så sent 27/11 i fjor, slo han 3 Tin Balder i samløp. Gikling Lomeo blir vårt førstevalg i V75-5.

Frode Hamre debuterer som kaldblodstrener bak kapable 3 Tin Balder som ligger an til å bli stor favoritt. Undertegnede kjenner eierne bak Tin Balder godt og har også svært god kontakt med Frode Hamre. Begge er spente og tildels usikre før denne starten. Tin Balder har fire ganger startet bak startbilen, to ganger fra spor sju og to ganger fra spor åtte, så det er uvisst om hvor bra han er fra start. Men sprint er normalt ingen fordel.

Det er det derimot for formsterke 4 Kolnes X.O. som kanskje ikke har like bra kapasitet som de to andre. Disse tre skiller seg uansett litt ut, selv om sprintglade 7 Gann Min også kan være en liten fidus, så står vi på tre hester i V75-5.
Rangering V75-5: A: 5 B: 3-4-7 C: 2-8-6

Stensen hele veien
I V75-7 er også Stensen høyaktuell bak meget formsterke 2 Strong Forte. Mye taler for tet her, og da kan det bære hele veien. Full vei og langt Leangen-oppløp er imidlertid to faktorer som trekker ned, og dermed blir det garderinger.

5 Thai Cardinal skuffet som storfavoritt på Bjerke nyttårsaften. Til tross for at hesten fikk teten ganske enkelt, meldte hesten skuffende pass mot dødenstravende Denver og lederryggens Chica N.L. Normalt skulle Thai Cardinal vært klar favoritt her, nå blir det outsiderplassen. 3 Thai Armani trives utmerket på Leangen, men er fortsatt litt dårlig fra start. Plukker de fleste til slutt hver gang og er en klar vinnerkandidat.

Det er også 6 Love Voice. Øverdal-brødrene fra Telemark presenterte en meget opplagt Rognfaks på Bjerke onsdag og Love Voice har dokumentert storform lenge nå. Love Voice drar også fordel av det lange oppløpet på Leangen og er slik vi ser den fjerde vinnerkandidaten i et strålende spilleløp.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 2 B: 5-3-6 C: 1-9-11-12-4-8-10-7

Flåten har ambisjoner

Jarlsberg-trener Geir Flåten hadde med en stallhest til Leangen sist det var V75 i Trøndelag, lørdag 29/11. Det var med storfavoritten Teddy Gutten Støen som undertegnede bankerspilte den dagen. Dessverre så misset Teddy'en startet og ble forbiløpt av tilleggshesten Kolnes Kjell og tross iherdig forsøk fra dødens underveis, måtte Teddy Gutten Støen nøye seg med andreplass.

Lørdag tar Flåten igjen turen nordover til Trondheim med en stallhest (Flåten som presenterte en strålende opplagt Tyri Stjernen på Bjerke onsdag). Lørdag er det 1 Kengu (V75-2) som skal forsvare stallens farger og jeg klemmer likegodt til med førstevalg på hoppa. Formen er på topp og det lange oppløpet skal være en klar fordel for henne.

Best på kapasitet er uten tvil 3 Tao Elda. Men hun galopperer titt og ofte. På papiret er oppgaven helt riktig for henne lørdag og få hester med i løpet, er også en klar fordel. Andre H. Stensen kusker og kan altså få en strålende lørdag med sine oppsitt. 2 Madicken skuffet ved ikke å klare å holde unna for Varg Riga fra tet sist. Andrespor volte er et usikkerhetsmoment, men hun er selvsagt god nok til å vinne dette.

5 Vestpol Dronninga var Eirik Høitomt svært usikker på foran den siste starten på Bjerke (20/12). Det hadde Høitomt grunn til. Dronninga var langt under pari. Likevel blir hoppa favoritt i dette løpet. Det må være feil, men hun møter ikke avskrekkende motstand her og er selvsagt god nok.

Vi står på disse fire og dropper dermed 105-oddseren 7 Jørnstu Vilja ( det var vinneroddsen når hun sjokkvant i V75 på Biri 3. januar). Motstanden lørdag er betydelig tøffere enn i det løpet hun vant.
Rangering V75-2/V5-4: A: 1 B: 3-2-5 C: 7-4-6

Voltestart et gigaminus
Det er ingen tvil om at Noralf Brækken har den beste hesten i V75-3 i form av 5 Izon Rags. Men femtespor og voltestart er et gedigent minus for hesten, og selv om det er en slags bankerkandidat, må vi gardere hesten lørdag.

1 Image Va Bene var en klar obshest for undertegnede under V75-løpene på Leangen 29/11, men da endte det i startgalopp og dagen var ødelagt. Siden har ikke vallaken vært til start. Fra førstespor er det ikke utenkelig at kusk Dag-Sveinung Dalen kan forsvare innersporet og da må hesten være høyaktuell. Motstanden ser klart billigere ut enn i løpet 29/11.

12 K.K. Andover var en vinner på direkten når Kai Johansen satt seg opp på den Magne Olsen-trente hesten på Leangen 12/01. Men Kai synes denne oppgaven ser klart tøffere ut, og det har han helt rett i. Uansett synes vi hesten skal tidlig på.

På de større forslagene betaler vi også 3 Lavec La Bene som kan sitte tidlig i tet og som trives på Leangen, samt 10 French Pride som imponerte så stort i debuten for Trude Kleveland 12. januar.

Mye spilte 8 Bettini får stå på venteliste på de flate forslagene, og vinnerhesten 9 Noss Kikki likeså (mye tøffere motstand nå). Formsterke 2 Macholine er heller ikke helt sjanseløs. Vi har imidlertid ikke ubegrenset med midler og må stenge butikken på fem.
Rangering V75-3/V5-5: A: 5 B: 1-12-3-10 C: 8-9-2-4-7-6-11

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Damene starter
Helt til sist venter omtalen og vurderingen av V75-1 der vi under sterk tvil velger å sette spillefavoritten 3 Denise F. Boko først på rangeringen. Frode Hamre mener dette er hans beste vinnersjanse på lørdag. Det kan han ha rett i, men samtidig har Denise F. Boko manglet det lille ekstra i de siste løpene. 

5 Sigma Vang hadde sørget for tidenes V75-gevinst for Nettavisen dersom hun hadde slått storfavoritten Soho i V75-løpet på Bjerke 20/12. Sigma klarte ikke å ta seg forbi og måtte nøye seg med andre. Hadde hun vunnet hadde vi fanget sju rette på ca 20 andelslag og fått godt over 100 000 kroner på tilbake på hvert av dem og spilt inn ca 2,5 mill kroner.

Nå måtte vi "nøye oss med" ca 300 000 kroner. Uansett er Sigma Vang i knallform og en vinnerkandidat. Det er også den forholdsvis klare spillefavoritten 4 Turboline D.K., men voltestart er et klart minus og så sent som på Forus tredje sist, var hun klart slått av Sigma Vang.

På det største V75-forslaget betaler vi også for formsterke 6 Kijafa. Hoppa står tilsynelatende hardt inne på penga, men på Bjerke 20/12 satt hun bom fast som trolig klink vinner i løpet som Soho vant foran Sigma Vang. Fire hester skal normalt rekke for å sende oss gjennom V75-1.
Rangering V75-1/V5-3: A: 3 B: 5-4-6 C: 9-2-7-8 D: 1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen