Nettavisen tipper trav til Sverige og Frankrike i dag

På grunn av uværet på Sørlandet valgte man allerede i går å avlyse dagens travløp. Nettavisen tar ikke fri av den grunn og kommer med tips til to utenlandske baner.

Klikk her for tips og vurderinger til Dagens Dobbel på Solvalla.

klikk her for tips og vurderinger til Vincennes.

De kaotiske værforholdene i sør har altså medført en meget sjelden avlysning av travarrangementet på Sørlandets Travpark i dag.

Det hører med til sjeldenhetene at selv ekstreme værforhold får slike konsekvenser. For mange år siden ble V6-løpene på Jarlsberg avlyst grunnet streng kulde, men ellers kan vi ikke huske flere avlyste stevner.

Nettavisen tipper Dagens Dubbel

Omsetningen på Dagens Dobbel har hatt et fint løft her hjemme de siste månedene, men det er i Sverige dette spillet virkelig er populært.

Svenskene elsker dette spillet der man skal finne vinneren i to løp.

I Norge har man kun hatt et Dagens Dobbel-spill hver dag mens man hos søta bror også tilbyr lunsj-dobbel. Nå har Norge blitt med på karussellen og tilbyr lunsj-dobbel i felles pott med svenskene.

Kun på lørdager og de dager vi selv arrangerer lunsjløp kan man ikke spille lunsj-dobbel i Norge.

I dag er det Solvalla i Stockholm som arrangerer søndagsløpene og Nettavisen vil komme med tips og vurderinger av de to DD-løpene. Spillestopp er 15.25 og tipsene vil ligge ut ca kl. 12.

I Paris går andre avdeling av kaldblodsløpet der norske Slettvoll Rambo vant på torsdag etter at Mjølner Turbo ble disket for urent trav.

Vi kommer med løpsvurdering og trippelforslag til dagens løp som starter ca. kl. 16.30.

Moe Odin slo sønnen

Nettavisens to bankere i gårsdagens V75 fra Biri skuffet begge to. Spik Tassa fikk som vi forespeilet overta teten tidlig, men var langtnær så pigg som i de to seiersløpene og måtte fire til tredje. Her vant Thor Borg med annetvalget Bjørøy Tulla.

Ultimate Thrust fikk derimot ingen fin reise og det var ikke særlig overraskende at han ikke kunne fullføre etter sitt tøffe løp. Frode Hamre vant her helenkelt med sin fine fireåring Don Ariel tross bakspor på tillegg.

Størst sportslig interesse var det til dagens V75-finale der Moe Odin skulle hente tillegg på flere meget gode kaldblodshester, deriblant sønnen Moe Brage.

Begge hestene eies og trenes av Tor-Martin Moe og ut i oppløpet så det faktisk ut som Brage skulle stjele løpet. Odin viste dog hvem som fortsatt er sjefen da han etter en sylvass avslutning nådde igjen sønnen kort før mål.

Enorm Gomnes Glimt

Dagens kanskje aller beste prestasjon sto Erik Killingmos Gomnes Glimt for i V75-5.

Hesten var halsoperert og ifølge kusk og trener ikke testet før dagens tøffe oppgave. Gomnes Glimt sto nemlig ille til i tolvtespor bak bilen og det var flere meget gode hester imot, bl.a. storfavoritten Norborg.

Tross tredjespor i første sving og forsering til tet etter en morderisk første 500 på 21.5, holdt storebroren til Moe Brage stilen flott inn til seier på rågode 25.7.

Det er rett og slett knallsterkt av en hest med 160.000 på konto. Prestasjonen blir ikke dårligere når vi tar vinterføre, pause og et tøft løpsopplegg med i beregningen.

Det er liten tvil om at Erik Killingmo er en god trener. Han har fått til flere oppgitte travere.

Gomnes Glimt var en slik, men i fjor vant den altså 8 av 9 løp i hans regi. Halsen skrantet i de siste løpene derfor ble syvåringen halsoperert før denne starten.

Vi gleder oss til fortsettelsen og Sokna Troll-sønnen kan nok fly fryktelig fort på en sprint til sommeren. Det er ihvertfall ingen i hans grunnlag som har tilnærmelsesvis like store fartsressurser.

En annen traver som slet var Taxdodger Joe. Også denne ble en slager for Killingmo i 2006.

Den debuterte med overlegen seier på 14.8 og vant tilslutt 7 av 8 løp den sesongen, bl.a. to V75-seire.