Niky vant Prix de Belgique

Det ble en noe overraskende seier til Niky og Bernard Piton i søndagens Prix de Belgique på Vincennes.

Prix de Belgique er det siste av de såkalte B-løpene som arrangeres på Vincennes, før årets store høydepunkt Prix d'Amerique går av stabelen søndag 28. januar. Løpet gikk som vanlig over 2850 meter med voltestart. Etter at Pegasus Boko ble strøket, startet 13 hester fra grunndistansen, og tre fra 25 meter tillegg.

Seieren gikk noe overraskende til den franske hesten Niky, kusket av Bernard Piton. Sistnevnte ga sin hest et perfekt løp i tredje utvendig, og kunne avvente med angrepet til siste sving. En god spurt ga en sikker seier, og vinnertiden ble 1.13.6. Førstepremien i løpet var 50.000 euro.

På plassen bak fulgte Ladakh Jiel og Joseph Verbeeck på 13.7, mens Java Darche ble tredje på 13.8.

Best av de svenske hestene ble Lass Drop på fjerde. Hesten som trenes av Stig H. Johansson, ble kusket av Dominiek Locqueneux. På femte fulge nok en svenske, Super Light og Jørgen Westholm. De stakk til tet innledningsvis, men slapp etterhvert til Ladakh Jiel. På oppløpet hadde Super Light problemer med fritt fram, og virket å ha krefter på lager. Sjetteplassen gikk til fjorårsvinneren Keed Tivoli.

Norskeide Tag the Devil, som ble kusket av sin trener Åke Svanstedt, fikk et fint smygløp, men endte rett bak de premierte. Kesaco Phedo, som blir en av favorittene til Prix d'Amerique ble som ventet gitt et rolig løp i køen, og så fin ut ved målpassering.