Nittenårig jente får vår tillit

Foto: Hesteguiden.com

Martine Finsand (19) vant enkelt med Missionary Man i monte sist. Vi tror på reprise fredag. Sjekk fredagens Jarlsberg-tips.

Jarlsberg travbane inviterer til dobbel-V5 fredag og det er en meget interessant meny som tilbys spillerne med fine spilleløp over hele linjen. I V5A-spillet bankerspiller vi 6 Missionary Man som gjorde montedebut med mersmak på Sørlandet sist. Tok da enkelt ned gode Matador F.I. oppunder mål, etter å ha vært ute av taktene ut mot oppløpet. Vi spilte også Missionary Man som banker i et ungdomsløp (travløp) tredje sist, og da var hesten helt overlegen for Marius Høitomt. i kveld møter Missionary Man enklere selskap enn den gjorde sist på Sørlandet og lovende Martine Finsand må ha en topp vinnermulighet. Unge Martine har ridd 10 løp i 2010 og bokført to seire (den andre var med kaldblodshesten Tjalve, også det i monte). Missionary Man blir A-spillets klart største favoritt, men vi ser det som meningsløst å gardere, da hesten skal være sine konkurrenter helt overlegen.
Rangering V5-2A: A: 6-7-3-8-2-4-5-10-1-9

Klikk her for å se våre V5A-tips til Jarlsberg

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Andrevalget vinner?
I V5-B spillet lanserer vi et meget spennende andrevalg som banker, i form av 6 Butterfly Star i V5-4B. Den flotte fireårshoppa til Bjørn Steinseth, har hatt en trøblete fireårssesong preget av skader. Husk at Butterfly Star vant et unghestserieløp med 50 000 kroner i førstepremie i overlegen stil på Bjerke rett før jul i fjor (16.desember). Kun fire starter har det blitt i 2010, og tredje sist varslet hoppe form i et dameløp på Bjerke. Ble da sittende fast i det lengste, men spurtet frenetisk til femte når åpningen endelig kom inn på oppløpet (gode Zeppelin Boko vant det løpet foran Edenhof). Nest sist ble det disk, men sist viste Butterfly Star virkelig klasse ved å ta ned gode Xavier etter å ha blitt kraftig hindret i den siste svingen. Fredag har Butterfly Star trukket et ålreit sjettespor bak bilen, og kan muligens komme seg til tet. Dessuten har det løsnet litt for kusk Bjørn Steinseth i det siste, og når favoritten 7 Liv I Nortec (vanskelig startspor) er krysset på hele 65% av kupongene, og Butterfly'en kun på 25% prøver vi et frekt bankerspill.
Rangering V5-4B: 6-7-10-2-9-8-4-11-1-12-3-5

Klikk her for å se våre V5B-tips til Jarlsberg

Tung favoritt støter vi også på i V5-1A i form av pausehesten 10 Seier Kongen som er krysset på hele 69%. Det synes vi er kraftig overspilt, all den tid Seier Kongen har trukket et kjelkete fjerdespor og kommer ut etter over tre måneders pause. Nei, her er vi nødt til å prøve turbo-Solberg, som får sjansen bak 14 Trygfaks. Treåringen har kapasitet, og når det nå endelig kommer proffkusk bak igjen, må dette være en fin seierssjanse. Selv om ikke Trygfaks har vunnet enda på 16 forsøk. Best på fart og kapasitet er trolig 13 Vesle Tiger'n og fra et fint springspor kan Tiger'n få en fin start her. 6 Holt Kos var svak fra tet nest sist, men var mye forbedret sist og det er ikke helt utenkelig at det kan være tethesten. Vi syns også strekhestene 2 Spang Sverre (kan få et fint løp nå) og 5 Sør Bruden (mye fart her) er strekaktuelle, sammen med 9 Turbo Monar som kommer ut i regi Erik Killingmo. Vi varsler også litt for 8 Husanguten (har en viss kapasitet) og 12 Engas Tingeling (som ikke vet hvordan det er å trave feilfritt). Halvskummel innledning dette løpet.
Rangering V5-1A: 14-13-10-6-2-5-9-12-3-11-1-4-7

Erik Killingmo har nøkkelen
Vi har trolig et bankeralternativ også i V5-3 i form av nestfavoritten 2 Shanakee. Erik Killingmo varsler at han trolig kommer til å slippe føringen med 4 Rolling Star til nettopp stallkameraten Shanakee. Og vel i tet kan vel ikke Shanakee tape dette løpet. Nå skal vi være forsiktige med å ta kusker altfor alvorlig i sine forhåndsuttalelser, men det kan altså bli scenarioet. 6 Millbank kan imidlertid flytte beina på startsiden, og når Lars Anvar Kolle setter seg opp bak denne i kveld, kan det bli annerledes på startsiden. 3 Pine Pack kan være den som skummer fløten av tøff kjøring på startsiden, og kan ta ned alle til slutt. Men dersom Shanakee sitter i tet etter noen hundre meter, er trolig løpet kjørt.
Rangering V5-3A: 2-4-3-6-1-5-9-10-7-8

Uheldig sist
Ungdommer setter hverandre stevne i et ungdomsløp i V5-4A/V51B og her det markant kvalitetsforskjell på hestene. Merk at det er voltestart. Vi setter 5 X.O. Hornline først. Avsluttet voldsomt sist etter sene luker og har trukket et fint startspor. Det har også 3 K.L.M. Linedancer gjort og sammen med flinke Truls Glittum, kan hoppa legge på til to strake. Form er det også på 1 Mikado D, og fra et perfekt startspor kan Kristine Kvasnes kjøre økonomisk. 4 Dancing Girl D.E. har trukket et kjelkete startspor, men svært dyktige Dag Sveinung Dalen løser nok den floken. Hoppa var knallgod fra dødens sist. Vi nøyer oss med disse fire på kupongen, da 12 Xbok Hornline ser ut til å ha mistet formen og 6 Aladdin Tooma ser ut til være best i travritt.
Rangering V5-4A/V5-1B: 5-3-1-4-12-6-2-7-8-10-11-9

Et riktig fint hoppeløp synes vi V5-5A/V5-2B er. Og her er det mange formhester på farten. Vi tror 3 Best Chance O.D er tethesten ut av den første svingen. Hoppa til Eilert Delet har kun gått et sprintløp (det var i 2009), og vi innbiller oss at sprint er en fordel. Tapte fra tet både sist (Obtain vant) og tredje sist (gode Dumdumboy vant), men på en rask sprint kan hoppa holde unna. 5 Pixie Garbo vant mot gode hester sist, risikerer dødens i kveld, og da blir det litt sjansebetont. 9 Lucky Dior kan få det sydd opp fra sitt fine startspor, og vi likte hesten når den vant nest sist. 4 Frenchchip G.T var forbedret sist og med ytterligere fremgang i kveld, kan karrierens første seier være et faktum i den fjortende starten. 10 Vanda Palema blir litt bortglemt i kveld, men er i utmerket form og skal passes. Galopperte fra start sist, og satt fast med alt igjen både nest sist og tredje sist. 1 Naomi Laser er for øvrig strøket.
Rangering V5-5A/V5-2B: 3-5-4-9-10-8-6-2-7-11-12

Annonse: Øivind Grøstad klemmer til med en V75-banker som felles sju av ti kuponger på Biri lørdag

Urutinere hester
Unge og urutinerte hester er på farten i V5-3B. En feilfri 7 Gary Dancer er en meget sannsynlig vinner. Gjorde et pangløp til fjerde sist, etter voldsomt terrengtap på startsiden. Bilstart er nok en fordel. 9 Wixi Laylock viste stor fart mellom galoppene på Jarlsberg nest sist, men ble da disket. Sist kjørte Frode Hamre seg tidlig til tet og hoppa vant uanstrengt. Bakspor igjen og det gjør det litt sjanseartet for spillefavoritten. 12 Golden Goal var god vinner fra dødens tredje sist, etterpå det har vallaken galoppert seg bort to ganger. Men spilles på seiersløpet. 3 V.T. Noble Profile gjorde et bra løp etter galopp og dødens sist. Også travsikre 4 Zeron (hang bare med sist) og en forbedret 8 Shante får plass på vårt største forslag.
Rangering V5-3B: 7-9-12-3-4-8-6-1-2-5-10-11

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

Største favoritten
V5-B spillets klart største favoritt heter Spik Tara i V5-5B. Men førstesporet var nok ikke det kusk HC Holm ønsket seg i volta og det kan bli sjanseartet nedover startsiden her. Naturligvis har hoppa en god vinnersjanse, men tross åtte seire på tretten starter, er det en litt lunefull merr dette og vi spekulerer litt. 4 Drivia var knakende god etter pause sist i et billig lunsjløp på Drammen. Uansett vant hoppa med 30 meter og kapasitet har Spikeld-datteren alltid vist. 7 Tyri Fera trakk seg litt fra rygg på ledende Gomnes Tornado i sitt første løp etter sju måneders pause sist. Gunnar Austevoll var meldt på både Drivia og Tyri Fera, men velger altså å kjøre mindre betrodde Tyri Fera. Det er nok til å gi et varsko. 10 Nøstemai er i hysterisk form, og tapte kun for optimalt smygkjørte Klonk sist og nærmer seg stadig en seier igjen. Toppform er det også på 13 Brødsjø Stina og 15 Langaard Tiril, selv om oppgaven kan se tøff ut på forhånd.
Rangering V5-5B: 1-4-7-10-13-15-8-11-5-6-12-14-9-2-3