No Big Deal for Hamre

Foto: hesteguiden.com

I en omgang hvor 26 millioner kroner venter en alenevinner på Leangen på lørdag, tror vi ikke at våre to bankere for dagen lar seg stoppe til slutt. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er på Leangen travbane i Trondheim millionene skal fordels denne lørdagen, og på den arenaen har det som kjent lett for å dukke opp noen overraskende vinnere. Da er det om å gjøre å gardere i de rette løpene, og fremfor alt sette bankerne!

De sportslige høydepunktene ved denne anledningen er Troll Jahns Æresløp for kaldblodseliten hvor 100.000 kroner venter vinneren i den sjette avdelingen, og en finale i bronsjedivisjonen for varmblodshestene i V75-7, der hele 150.000 kroner venter den som står øverst på pallen til slutt.

Vi landet på to bankere denne gangen, og først ute er 3 No Big Deal i et varmblodsløp på en kjapp sprint i den tredje avdelingen. Trolig ikke 6-åringen beste distanse, men vi har fortsatt friskt i minne en sprinttriumf på 13.4 i et løp vi sjekket via ATG`s løpsarkiv i fjor.

Vant sprettlett den gangen, og på det lange oppløpet på dagens arena tror vi at Viking Kronos-sønnen er først i god tid før mål. Sendes trolig tidlig frem utvendig for lederen, og i fra den posisjonen tror vi kusk Frode Hamre skal ha god kontroll på dette løpet.

Hamre-traveren har løftet seg for hvert løp han har gått her i Norge, og i den siste starten så vår første banker for dagen helt lysende ut ved den overlegne triumfen på 15.8 full vei (og da tror vi på en topp vinnersjanse også på lørdag).

Vår rangering V75-3: A: 3 B: 1-5-6-10-9 C: 2-8-4-7-11-12

Annonse: Øivind Grøstad hadde 12.6 siste tusen på denne nylig. Lørdag feller den dagens tyngste favoritt i V75-3. Ta imot et herlig drag.

Vår andre banker for dagen dukker opp i et varmblodsløp i V75-7 som er finale i bronsedivisjonen, og da snakker vi om 10 C.C. Seventy Five. 7-åringen gikk et strålende løp til tredje på 15.8 over en sprint etter startgalopp i den siste starten på nettopp dagens arena, og når det dreier seg om full distanse ved denne anledningen, tror vi ikke at Mikkelborg-traveren lar seg stoppe til slutt.

Norvelous Hanover-sønnen holdt stabilt god form hele veien på slutten av fjoråret, og når treneren melder om at hesten har trent veldig fin forut for lørdagens dyst, ja da lar vi favoritten stå ugardert.

Som alltid i dennne typen løp blir det kjørt litt friskt innledningsvis, og det vil i så fall den sterke krabaten profitere på til slutt. De antatt tøffeste i mot står litt sjanseartet til (7 Mr. X.F. Royal og 8 Bagpipe), og da synes vi det er klar fordel for vårt valg i løpet.

Vår rangering V75-7: A: 10 B: 8-7-12 C: 1-3-6-5-9-11-4

Vi går tynt
I hhv V75-1 og i den sjette avdelingen tror vi at det kan være mulig å komme seg igjennom på relativt få hester, og i et heftig sprintløp for varmblodshester i den første avdelingen er 2 Non Stop Laser snakk om hesten å fange til slutt fra tet.

7-årshoppa har holdt strålende form i hele vinter, og i den siste starten satt Mr. Flirt-datteren bom fast med ubrukt krutt ved tredjeplassen på 15.0 over aktuell distanse.

Vi tror at sindige Hans Wilhelm Storås bak 1 Varenne S. har litt mer innsikt enn vepsen Atle Solhus som kjørte i den siste starten, og da ser seg fornøyd med rygg leder denne gangen. Da bør veien til tet ligge åpen for Non Stop Laser, og da skal det i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Dersom det mot formodning skulle bli veldig tøft tempo på dette løpet kan alltid godt avsluttende 4 Armbro Dave komme inn i matchen til slutt, og 9-åringen får da en plass på våre to største spilleforslag.

Gikk en virvlende siste 700 fra køplass underveis ved tredjeplassen på fine 13.7 over aktuell distanse i den nest siste starten, og i den siste starten bekreftet Westergård-traveren ved å bli toer bak svært gode Anthony Boko.

På vårt store system får vi også plass til 12 Le Cupole, men gjesten fra Sverige er avhengig av kraftig overpace på løpet for å kunne rekke frem til seier. 5-åringen har avsluttet voldsomt fint til henholdvis seier og tredje (på sterke 13.3 på dagens distanse) i de to siste startene, og Petterson-traveren etter vår tidligere verdensstjerne Gentle Star virker til å være en traver av rett sort (tåler å gå en bit).

Vår rangering v75-1: A: 2 B: 4-12 C: 3-6-7-8-5-1-10-11-9

I den sjette avdelingen dukker speedfenomenet 13 Moe Brage opp, og ved klaff på løpet blir trolig 10-åringen vond å stoppe på ny. Moe-traveren var et lekkert skue ved triumfen på flotte 23.3 over en sprint i den siste starten, og dette oppgjøret vant vår banker på det minste forslaget sprettlett i fjor på 24.0 (fløy formelig som en varmblodshest siste 600 den gangen).

Det må dog som kjent klaffe litt underveis for at favoritten skal kunne gå helt til topps (kan ikke gå på en for lang speed uten en rygg å gå i), og da sikrer vi oss med et par garderinger på våre tre største spilleforslag.

Vi synes at 9 Voje Faks avsluttet veldig fint til sølv på 24.7 over en sprint bak favoritten i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause i ny regi har trolig gjort godt (og Järvsöfaks-sønnen trekker trolig fordel av distanseøkningen på lørdag).

Etter en meget tøff forsering innledningsvis i den siste starten frem til ”dødens” synes vi at 14 Åsajerven må få klart godkjent for innsatsen til tredje på 23.7 i det samme løpet som de to førstnevnte, og med et litt snillere opplegg på lørdag, tror vi at 10-åringen er seiersakteull denne gangen (virker til å bli bedre og bedre nå).

Vår rangering V75-6: A: 13 B: 9-14 C: 11-8-6-3-15-12-10-5-4-2-1

V75-2, 2140 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent kaldblodsløp i den andre avdelingen, og vi garderer da følgelig bredt. Vi synes at 7 Schuvablessa så veldig fin ut ved triumfen på 31.4 full vei i den siste starten, og selv om det var snakk om et billig lunsjløp, virker det nå til at 5-årshoppa er på vei mot full form.

Vi mener desutten at Åsajerven-datteren fortsatt har alt for lite penger på seg i forhold til faktisk kapasitet, og i en feilfri utgave (ikke helt stø på beina) skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vi forventer at 1 Lauvås Spretten er forbedret med to løp i kroppen etter litt pause, og når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 5-åringen ved denne anledningen, ja så skal Millex-sønnnen krysses tidlig.

Stø på beina er ikke 10 Eng Glupa (vant et V75-løp på Leangen i begynnelsen av desember i fjor), men i en feilfri utgave rekker 5-årshoppa langt (vant lett på 32.0 full vei i billig lag i den siste starten). Vondt for å vinne løp har 2 Juvena, men formen på 6-årshoppa er i hvert fall fin (sølv på 31.4 full vei i den siste starten).

En hest vi liker veldig godt er 12 Hyper Mollyn, men kusken står ikke på vår liste over de mest alerte. 5-åringen er dog klart god nok på sitt beste, og det er også 13 Røstadspretten. Sistnevnte vant på fine 30.8 i den siste starten, og i en alder av syv år virker Løfaldi-traveren til å være i rivende utvikling.

Vår rangering V75-2: A: 7 B: 1-10-2-12-13 C: 15-3-4-5-6-14-11-8-9

Annonse: Øivind Grøstad har mottatt strålende treningsrapporter på en 15-oddser i V75-4 og da skal det spilles

V75-4, 2140 meter voltestart
Vi har nok en spillenøtt å knekke i dette kaldblodsløpet i den fjerde avdelingen, og anbefaler da også bred gardering i dette løpet. Selv om 13 Rinde Rappen varslet god form i den nest siste starten (tredje på 30.9 full med to galopper) hadde vi ikke ståltro på 8-åringen fra en vanskelig utgangsposisjon i den siste starten.

Det skulle vise seg å være en feilvurdering, og Moe Odin-sønnen avsluttet noe helt voldsomt til sølv på fine 29.1 full vei bak gode Torpa J. ved den anledningen (og med en tilsvarende innsats på lørdag skal Gulbrandsen-traveren være seiersaktuell).

Tilbake etter litt pause kommer 11 Even Oliver, og når 7-åringen står helt perfekt inne på pengene i dette løpet har nok trener Jarle M. Sørmo ventet inn dagens oppgave. Det ble tredje på 30.3 full vei i et V75-løp i den siste starten, og på sitt beste tror vi at Spikeld-sønnen er seiersaktuell (og han er da litt for lite spilt med sine 12 %).

Seiersaktuell skal også 10 Trønder Pipo være (veldig god i to seiersløp nå på slutten), mens tetløpende 5 Dona Elken (stigende form i ny regi) også må tilmåles solide vinnersjanser.

Duoen 1 Nordlirappen (treneren melder om et sterkt treningsjobb forut for lørdagens dyst, og i en feilfri utgave kan 5-åringen mye) og 9 Kolnes Germa (Gunnar Austevoll setter seg opp bak 6-årshoppa, og da kan 10-prosenteren i spillet dukke opp som troll av eske til slutt) er heller ikke borte på en god dag.

Vår rangering V75-4: A: 13 B: 11-10-1-9-5 C: 15-7-6-4-8-12-14-2-3

V75-5, 2140 meter autostart
Vi synes også at vinnerkandidatene er mange også i dette varmblodsløpet i den femte avdelingen, og på vårt store system stryker vi da ingen.

Vi synes at 4 Estrella virker til å være i rivende utvkling, og etter to imponerende triumfer nå på slutten, tilmåler vi den flotte 4-årshoppa til Frode Hamre solide vinnersjanser også på lørdag. Det er litt tøffere i mot kontra de siste seiersløpene ved denne anledningen, men vår favoritt i løpet har sett ut til å hatt fryktelig mye å gå på i seiersløpene.

Det ble fem strake triumfer på 3 Arron D`Ombree under fjoråret, og årets sesong ble innledet med en ny seier på enkle 19.7 full vei i den siste starten. Det er litt opp til bevis mot klart skjerpet motstand ved denne anledningen, men en hest som ikke gjør annet enn å vinne travløp, må selvsagt også vurderes tidlig denne gangen.

Vi er litt skeptiske til om 2 Fearless One er tøff nok til å ”taue” dette feltet rundt om på full distanse (virker litt sprinterbetont), men formen på 5-åringen er i hvert fall fin. Fin form er det også på 7 Readytorhumble, men det må klaffe litt på veien fra et spor litt langt ute denne gangen for at Anderssen-traveren skal kunne gå helt til topps.

Fra Harstad kommer 1 Patrol F. til start med tre triumfer i raden, og sammen med skrellkusk Gunnar Austevoll krysser vi da tidlig. Spennende er det også når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 10 Matador Volo, mens 6 Vabene som dukker opp fra Sverige også må vies litt oppmerksomhet. Sistnevnte avsluttet flott til sølv på 17.2 full vei i den siste starten, og 5-åringen var en type vi likte godt.

Vår rangering V75-5: A: 4 B: 3-2-7-1-10-6 C: 5-8-9-12-11

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 126, 378, 756 og 2409 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag.