Norges nye verdensstjerne

Support Justice sammen med trener og kusk Geir Vegard Gundersen.
Support Justice sammen med trener og kusk Geir Vegard Gundersen. Foto: hesteguiden.com

Merk dere navnet Support Justice. Made in Norway og Norges nye internasjonale travstjerne. Trener og kusk Geir Vegard Gundersen vant også varmblodsderby.

Bjerke travbane har bydd på makeløs travsport denne søndagen. Med klassiske storløp på rekke og rad og det er travsportens blå bånd som har stått i fokus.

Med pengestinne løp for norskfødte treåringer og fireåringer har det vært gedigne førstepremier å kjøre om for både kusker, hesteeiere og travtrenere og det er uten tvil Norges største travdag for norskfødte hester.

Kan vinne alt
Med all respekt for alle de hestene som har vunnet et av disse løpene søndag, så var det Geir Vegard Gundersens fantastiske femåring, Support Justice, som likevel ble snakkisen. Hesten som i sitt forrige løp banket den svenske femårseliten på Solvalla i storløpet Jubileumspokalen og dro med seg gedigne 1 mill SEK i førstepremie, luftet seg igjen søndag i et av rammeløpene.

Helt ukjørt
I Karsten Buers æresløp smalt likegodt hesten til med Norgesrekord da den sprang inn til 1.11.6 over distansen 2140 meter og det så faktisk ikke ut som trener og kusk Geir Vegard Gundersen "kjørte en meter" nedover oppløpet og hesten så mer eller mindre ubrukt ut over mål.

Om tre uker reiser hesten til Frankrike for å være med i travløp i Europas ledende travnasjon og neste år er det Oslo Grand Prix og Elitloppet på Solvalla som er de store målene.

1 million til Viking
I varmblodsderbyet der det ventet en million til vinneren, galopperte forhåndsfavoritten Papagayo E. fra start og fikk siden et tungt løp utvendig for ledende Viking Va Bene. 13-oddseren Viking Va Bene holdt stand fra tet og tok en overraskende seier sammen med Geir Vegard Gundersen som hadde en strålende dag på Bjerke søndag. Hesten trenes av den fremgangsrike Bjerke-treneren Sigbjørn Kolnes.

23 strake seire
Ellers fra Bjerke søndag så er det verd å merke seg at vidunderhoppa Lannem Silje tok sin 23 strake seier når hun banket gutta i Kaldblodsderby for fireåringene og fikk med seg 750 000 kroner for den seieren.

Kriteriet til Telemark
Johan Herbjørn Undem
tok en svært populær seier i varmblodskriteriet for treåringer med Telemarkshesten Undone som i tillegg satt norgesrekord for treåringer i samme slengen.

Superduell i kaldblodskriteriet
Kaldblodskriteriet for treåringer ble vunnet av Røroshesten Smedheim Solan etter en virvlende duell med Jærvsørappen og i Hoppekriteriet for fireårige varmblodshopper ble en overlegen triumf for Bjørn Goop og Claudia B.R.

Momarken-trener Jan Roar Mjølnerød med base i Halden fortsetter å plukke storløpsseire og tok seg av Kaldblodskriteriet for treårige kaldblodshopper med supertalentet Brenne Rødi

Kaldblodsderby for fireårige hopper ble en parademarsj for den store favoritten, Vesle Frøken Støen og Thor Borg, som fikk 375 000 kroner for seieren.