Norges største travkjendis klar for Nettavisen

Foto: Espen Løken/Nettavisen

Nå får du Ola Slåtsveens (41) eksperttips gratis på Nettavisen fire ganger i uken.

Nettavisen har siden 2006 gitt leserne omtale og gratis tips til de fleste travløpene hver eneste uke.

Nå utvider vi satsingen med tips til lunsjløpene og søndagskjøringene samt til kveldsløpene på torsdager, og vi har gleden av å kunne presentere Ola Slåtsveen som ny mann i ekspertteamet.

Lang erfaring
Sammen med den anerkjente tipseksperten Håkon Einar Hansen skal han gi tips og råd som forhåpentligvis vil gi spillerne nyttige informasjoner når kupongene skal settes opp. Nettavisen er stolte over å ha to av Norges beste travtippere i sin "stall" og håper på et lukrativt år for våre lesere gjennom våre eksperters vurderinger og tips.

Slåtsveen har bred erfaring innen travmiljøet, men han er kanskje best kjent som travkommentator gjennom over 22 år i NRK, der han startet som 19-åring. Gjøvik-gutten har gjennom en årrekke også vært løpsreferent både på Klosterskogen i Skien og Sørlandets Travpark i Kristiansand.

- Jeg har vært heldig som har fått jobbe med noe som egentlig startet som en hobby. Trav har vært livet gjennom halve livet, og jeg akter å fortsette i bransjen i mange år til. Trav er en fantastisk sport med spenning gjennom tette oppløpskamper av fantastiske individer, forteller Slåtsveen.

Ola har et et helt unikt kontaktnett i travsporten, og har således veldig god kontroll på hva som rører seg på de ulike trenerstallene. Det gir ham et ekstra fortrinn i jakten på de gode spilleobjektene.

Visste du at Ola Slåtsveen også brukes en god del som standup-artist. Hans årlige show i Skien på hotell Ibsen under de årlige påskekjøringene på Klosterskogen er blitt en skikkelig publikumssuksess, og sist påske var det nesten 400 tilskuere på hans show. Også under sommertravet i Tønsberg har Ola eget show. Favorittkjendisene han imiterer er Bjøro Håland og Arne Scheie.

Nettavisens travmagasin får du ferske tips og omtale av løpene hver eneste dag. Du kan også spille til løpene direkte på travmagasinet.

Vant 350.000kr to ganger
41-åringen har også erfaring som eksperttipper i flere aviser.

- Jeg startet som travtipper i 1988 i Fædrelandsvennen. Senere har jeg bidratt med tips til både Agderposten, TIPS, Trav og Galopp-nytt og Stallskriket. Jeg hadde også ansvaret for NRK radiosportens V75-tips da de gikk på luften for noen år siden, sier Slåtsveen, som røper at tipsene hans har gitt flere store gevinster.

- Et tipsforslag i Fædrelandsvennen gikk inn med fem rette på Sørlandets Travpark. Et spillelag fra Mandal kopierte kupongen og kunne smile fornøyd etter å ha vært i utbetalingsluken og hentet 208.000 kroner, ler den blide travkjendisen.

- Den aller største gevinsten fikk jeg gjennom et andelslag på Jarlsberg. Vi var et spillelag på ti personer, men hadde av alt glemt å ha med en mann som hadde meldt seg på. Derfor ble alle enige om å kjøre kupongen to ganger. Tre kuponger gikk inn med fem rette på Jarlsberg. Vi hadde to av dem og kunne innkassere 350.000 kroner per kupong, minnes Ola, som påpeker at man skal bruke god tid for å sette opp en god kupong.

Nyttige råd før kupongen settes opp
- Noen har flaks og kan tippe i blinde og vinne store summer. Skal man bli en god spiller og eventuelt en tipsekspert, behøver man å studere hest for hest i hvert enkelt løp. De viktigste er å finne bankeren. Mange gå i fellen ved å spille imot favorittene i mange løp. Jeg spiller ofte banker på en favoritt, men garderer alltid dersom favoritten har usikkerhetsmomenter rundt seg. Å holde seg oppdatert gjennom å se tidligere løp, sjekke hestens form og eventuelt på hvilken tid på året hestene fungerer best, kan også være svært avgjørende. Hester som har skiftet treningskvarter eller er kuskeforsterket, er også svært viktig å få med seg før kupongene komponeres, sier Ola og avslutter med følgende råd til leserne:

- Jeg har en filosofi på at man aldri må spille for mer enn hva en han råd til å tape. Og spiller man etter de store pengene i V75 og V65 er andelslag å anbefale. Flere å dele gevinsten med, men mindre tap og større vinnersjanse, sier Trav-Ola som også har god erfaring gjennom travtips.

Slåtsveen har hovedansvaret for Nettavisens tips til lunsjløpene på tirsdager og torsdager, samt til V5 torsdag (Bergen/Klosterskogen) og søndag kveld (Sørlandet). Men han vil også jevnlig bidra med tips til ukens øvrige kjøringer.