Norsk hest kjemper om 11,8 mill

Foto: www.reinertsfoto.com

Som første norsktrente hest er Timely Jazz klar for start på den store World Cup-dagen lørdag i Dubai.

Han skal starte i UAE Derby 27. mars over 1900 meter og møter 14 topphester. Samlet premiesum er 2 millioner dollar, hvorav 1,2 millioner dollar tilfaller vinneren, skriver Øvrevoll Galopp i en pressemelding.

V75-tips onsdag: Pliktløp for våre bankere

Femtevalg
I og med at totalisatorspill på hester ikke er tillatt i Dubai, er det i hovedsak engelske bookmakere som tar i mot spill på løpet. Foreløpig står Timely Jazz i 16 i odds og er dermet femtefavoritt i løpet.

Han møter i hovedsak hester fra Dubai, Saudi Arabia og Sør Amerika i løpet og hele fire av de 14 hestene eies av Godolphin som Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum står bak. Han er statsminister og visepresident i Emiratene og ”ruler of Dubai”.

Trener av Timely Jazz er Niels Petersen på Øvrevoll og hesten blir ridd av svenske Per-Anders Gråberg som også skal være Petersens førstejockey 2010 i Skandinavia.

Timely Jazz er en tre år gammel hingst som eies i Norge av Stall Zuccini. Bak dette stallnavnet finner vi Wibecke Nagell-Erichsen, som har vært en trofast og dyktig hesteeier i flere år. Men dette er nok den beste hesten hun har eiet så langt.

10 million dollar
Hovedløpet denne løpsdagen, The Dubai World Cup, ble arrangert for første gang i 1996 og klarer hvert år å samle de beste hestene fra hele verden. Det er det mest pengestinne løpet i verden med 10 millioner dollar i premiesum, opplyser Øvrevoll Galopp.

Jockey William Buick fra Eiksmarka ligger for tiden på fjerdeplass på jockeystatistikken i Emiratene med 18 vinnere. Lørdag rir han Lord Andrew Lloyd Webber’s Dar Re Mi i Sheema Classic. Løpet har en samlet premiesum på 29 millioner norske kroner hvorav vinneren får 17,4 millioner.