Norske seire på tre svenske baner

Mandag kveld var det kjøring på de svenske travbanene Färjestad, Romme og Halmstad, og det ble norske seire på alle banene.

Per Dave Holtung hadde tatt med seg Horgen Lotta til Färjestad, og hun startet i en kvalifisering til Sleipner Cup. Som vanlig satt Geir Vegard Gundersen i sulkyen. Hoppa fungerte dårlig i Drammen for en uke siden, men var fin denne gangen og spurtet inn til en klar seier.
Det ble mye norsk i dette løpet. På de neste plassene fulgte Vethe Elden, Horgen Sisu og Hjelset Stjerna.

I et annet løp ble det seier til Royal Albert Hall. Den norskfødte og norskeide 5-åringen tok en suveren seier. Det var hestens fjerde strake seier. I sulkyen satt Dagfinn Aarum.

På Romme gjorde Nong Lin sin første start i regi Olle Goop. Hoppa fikk et fint løp i annet utvendig, og en god spurt ga en sikker seier med en halv lengde. Vinnertiden til den 5-årige hoppa ble gode 1.12.7 over 1640 meter med bilstart.

Også på Halmstad ble det norsk seier. Pål (Paul i det svenske registeret) Skjaker har kommer tilbake etter 10 år i Nord-Amerika, og har nå etablert seg i Gøteborg-distriktet. Hadelendingen kjørte sitt siste løp i Norge så langt tilbake som i 1996. Som kjent var han på visitt i Skandinavia i fjor, da han hadde Snazzy Millie med i Elitloppet.
Nå kjører han på amatørlisens, og satt i sulkyen bak Menai Eden, som trenes av kameraten Jon Walter Pedersen. Skjaker ga hesten et fint løp i tredje innvendig i høyt tempo, og gikk ut i annetspor 600 igjen. Etter en fin avslutning avgjorde de rett før mål. Seiersmarginen ble skrevet til nese, og vinnertiden ble 1.13.8 over 1644 meter auto.

Allerede i morgen tirsdag setter Skjaker seg opp i sulkyen igjen. Denne gangen i et lunsjdubbelløp på Åby. Lucille Bullwinkle er ei hoppe han tok med seg fra Canada, og hun blir en av favorittene i løpet.

NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!

>> Les mer på Nettavisens travmagasin