Ny knockout fra Frode Hamre

Foto: hesteguiden.com

Frode Hamre vant tre løp på Sørlandet sist søndag og fortsetter seierssankingen i kveld. Sjekk våre travtips.

Det er Sørlandets travpark som gjelder søndag kveld og det skal spilles dobbel V5. Frode Hamre tar med seg en rekke kvalitetshester fra sin stall i Sandefjord og sitter også bak begge våre bankere.

4 Credit Crunch har ikke gjort mye galt i sin karriere og blir vår V5A-banker. På fire starter har det blitt to seire og to tredjeplasser. Vant meget enkelt første gang ut i regi Frode Hamre sist søndag på Sørlandet, og det virket som det var mye krefter igjen når mål ble passert selv om hesten la litt av når han kom alene foran. Dagens løp er kanskje det billigste løpet han har hatt på papiret hittil i karrierne, og Credit Winner-sønnen spinner normalt til tet her og da skal løpet kjørt. Han er fortsatt litt urutinert denne treåringen, så man kan alltids spekulere i galopp. Det gjør ikke vi.
Vår rangering V5A-3 A: 4 B: 7-8-5 C: 2-3-9-1 D: 10-6

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

I V5B-spillet handler det om 10 Anthony Boko, som riktignok har gjort seg bort to ganger som favoritt. Nest sist så travet han dårlig etter galopp, mens sist galopperte han helt umotivert på den første langsiden. Når Frode Hamre kan fortelle at de ikke har funnet noen feil på hesten og de velger å starte igjen i kveld tyder det på at Anthony Boko fortsatt er i form. Revenue-sønnen har fryktelig kapasitet og har vunnet syv av tolv starter i år. Sporet kunne kanskje vært bedre for hans del, men blir det ikke tempo i løpet så sender Frode Hamre ham nok tidlig frem. Klart beste hesten som bare vinner hvis han er på topp – noe vi tror når de velger å starte. Vå soleklare V5B-banker.
Vår rangering V5B-4 A: 10 B: 6-4-8-1 C:7 D: 5-9-3-2

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5A-1
Det er to hester som bare er dønn overlegne i dette feltet som kun teller ti hester. Vi setter 3 Grøtte Svarten først da han har fått løp i kroppen (var knallhardt betrodd i et V75-løp da) og vi tror han er kjappere i uttaket en 1 Torpa J. Fra tet så kommer Øystein Tjomsland garantert til å holde et hardt tøft tempo. Vi tror på god vinnersjanse.

1 Torpa J har det meste som skal til for å bli en topphest, men han må bli mer voksen når det er hester rundt han. Er spesielt ned startsiden Moe Odin-sønnen har sin største svakhet, og da er sjansen stor for at Grøtte Svarten overflyr han. Går disse to duellantene feilfritt, blir det et meget spennende oppgjør. De er uansett overlegne sine konkurrenter.
Vår rangering V5A-1: A: 3-1 C: 4-2-7-6-5-9 D: 10-8

Annonse: Øivind Grøstad med nye monstertips til Drammen lørdag og over 70 000 kroner innspilt

V5A-2:
9 Moneyline Volo er en fryktelig fin traver som Hans Petter Tholfsen har i sin varetekt. Vant enkelt i debuten, mens sist så galopperte hesten i fin fart i den siste svingen. Det var bra hester i mot i det løpet. Det er trolig en klink vinner feilfritt, men har fungerte altså ikke som best sist. Men Hans Petter Tholfsen er ikke blant de mest offensive kuskene (kjører ofte avventende) og vi velger å gardere storfavoritten.

5 Aqua Impression gikk i rykk og napp på Forus tirsdag, men når han fikk opp farten så flyr han en bit. Er rask fra start, så Eirik Høitomt er nok interessert i teten med Mr Pine Chip-sønnen. 2 Against All Odds har fordel av auto og det er litt kapasitet i denne treåringen.
Vår rangering V5A-2: A: 9 B: 5-2 C: 6-3-4 D:1-8

V5A-4/V5B-1:
3 El Gigant er en banditt som har stor kapasitet. Sist så galopperte han helt umotivert utvendig for leder når han skulle koble grepet. Står denne gangen helt perfekt til og er bra fra start, fra tet er vinnersjansene store. 7 Bilbao er en hest vi liker veldig godt, men han har opptrådd dårlig i hele år. Nå kommer Love You-sønnen ut etter en liten pause, og trener Per Gottling kan fortelle om fine treningsrapporter og hvis han oppfører seg er han med i toppen.

11 Bella La Stella får mye kryss på seg i debuten, men fra bakspor over full vei mot fine hester synes vi det først og fremst er en garderingshest. Hoppa har ikke startet på nesten et år. 6 Lovey Lady har ikke vunnet løp i karrieren, men hun har utviklet seg veldig fint de siste månedene. Er rask fra start så skulle Lars Anvar Kolle klare og nå teten kan det være duket for hennes første seier, form har hun hvertfall. 1 Sugar Alcore står fint til med tanke på ryggløp. Klaffer det med tempo og åpning tilslutt kan Gidde Palema-sønnen skrelle.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 3 B: 7-11-6 C: 1-9-10-12-2-8-4 D: 5

V5A-5/V5B-2:
Nytt førstevalg fra Frode Hamre, denne gang med 11 D.J`S Lover som har utviklet seg fint dette året. Bakspor betyr mindre, dette er en hest som gjør løpene sine tilslutt uansett. 7 Golden Felix trener fint og er bedre enn raden. Han er opp og ned fra start, men tramper han på den rette foten er han et tetbud. Reiser uansett til Sørlandet som optimister, sies det fra kretsen rundt hesten.

6 Zone Interdite kommer ut i ny regi der Jenny Thygesen kan fortelle om at hesten kun har gått under sal, men gått på19-tallet som fortest. Undertegnede har selv sett hesten i løp i Danmark og det er en hest med stor fart, men han er fryktelig ustabil. Outsider første gang ut i Norge. 10 Dacke Håleryd er en tøffing som alltid går til mål, så blir det litt tempo i løpet så skal Tjomsland- traveren regnes med vinnersjanse. 1 Blue Ridge Gal står perfekt til og hun er bedre enn det hun har vist i Norge. Klaffer det litt kan Holm-traveren vinne.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 11 B: 7-6-10-1 C: 3-4-2-9-5-8

V5B-3:
Monteløp med kun åtte hester til start. 1 Sibbe settes først med tanke på han gikk lett 1.28 i prøveløp for Kristine Kvasnes, som for øvrig var lyrisk etter akkurat det prøveløpet. Klarer hun å holde 2 Umulius ute på startsiden, så tror jeg Kvasnes kommer til å dra jevnt hardt unna slik at tilleggshestene får det vanskelig. 5 Høgda Svarten er en plussvariant i Monte, men 40 m tillegg på Sibbe og Umulius kan bli vanskelig. Nå er det så lite hester i feltet at det blir mindre posisjonsproblemer enn normalt. Skal regnes i toppen.

2 Umulius måtte innom galoppen på Bjerke sist så nå har det blitt galopper de to siste gangene. Han er klart best hvis han skulle komme seg til tet noe Malin Berås nok prøver på, for da minsker også galoppfaren. Disse tre skiller seg klart ut.
Vår rangering V5B-3: A: 1 B: 5-2 C: 8-7-4-6-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5B-5:
Veldig åpent løp. 5 Whatwouldtheysay var tapper sist og har trolig gått fremover med løp i kroppen. Er mange startraske i dette feltet, men når ventet tethest (3 Cantabharmoney og Alf Torfinn Skeie) også er eier også 5 Whatwouldtheysay, så er det svært sannsynlig at Tjomsland får overta dersom han vil. Fra tet er vinnersjansene fine. 6 Royale vant sist (som vårt flotte førstevalg) og har kommet tilbake etter mange problemer. Litt usikker hvor hun havner fra et spor litt langt ute på vingen. Blir uansett fryktelig mye spilt, men har svært startraske hester på innsiden.

10 Windshear har fin form og blir det tempo i løpet, (det ligger det an til å bli her) så er Windshear fryktelig hvass på en kortspeed. 4 Lomak Crown J er en hest med ni liv og sist synes jeg hesten var meget bra mot gode hester (Odysseus vant). Han er rask ut og får normalt en fin posisjon, krysses. 11 Gliding Myth har møtt for gode hester i sine to siste løp og er mer riktig ute nå, men nå er sporet dårlig så det må klaffe hvis det skal bli seier.
Vår rangering V5B-5: A: 5 B: 6-10-4-11-2-1 C: 9-7-3-12-8