Ny norsk triumf?

holdt unna for Voje Faks i kval til Vincennes, jarlsberg 31.1.09
holdt unna for Voje Faks i kval til Vincennes, jarlsberg 31.1.09 Foto: hesteguiden.com

De norsk hestene var enerådende i det første oppgjøret i Paris. Vi tror det går like bra søndag.

Klikk her for vårt trippel-forslag

Vi ble mektig imponert over 8 Voje Faks og Geir Flåten i torsdagens seiersløp på Vincennes. Den fintstammede Järvsöfaks-sønnen var knusende overlegen etter å ha overtatt teten, og 6-åringen vant på flotte 24.6/2100a.

I søndagens returoppgjør er imidlertid forutsetningene litt annerledes da spor fire er byttet ut med åtte - samt at hesten denne gang blir eierkjørt. Nå virker dog kåringshingsten svært travsikker, og Harald Øverdal kan nok kopiere fjorårsvinner Bjarne Syversen å lose familiehesten inn til ny seier.

Tet denne gang
Vi velger imidlertid å kopiere spillet fra torsdag og spille to hester på første- og andreplass på trippelen. 3 Trollgutt fikk en håpløs innledning på løpet sist, og måtte bakke sist. Denne gang er sporene ombyttet, og trolig vil Gunnar Austevoll sikte inn føringen denne gang. Derfra kjemper Spang Best-sønnen meget godt, og vi ser ikke bort fra at han kopierer seieren fra kvalløpet på Jarlsberg 31. januar. Da holdt han relativt enkelt unna for dødenstravende Voje Faks.

Vi snakket med kretsen rundt Trollgutt, og alt sto bra til med 6-åringen. Ja, alle de norske hestene hadde tatt reisen og torsdagens løp på beste måte. Vi tror derfor på ny norsk jubel søndag, og isåfall den 10. seieren i løpenes åtteårige historie .

4 rekker holder?
På trippelspillet satser vi altså igjen på at Trollgutt og Voje Faks springer først over mål, men vi nøyer oss også med kun to hester på tredje. Det betyr at vi kan spille med høy rekkepris og få bra betalt selv om trippelen blir favorittpreget.

7 Rubin var tapper annen på torsdag, og hesten er på skikkelig tur. Vi er dog litt skeptiske til ny kusk på den ikke altfor lettkjørte krabaten. 8-åringen er heller ingen kløpper fra start, men hesten går helt til mål når formen er inntakt.

Svenske 4 Stamping ble sjenert til galopp sist. Søndag står imidlertid seiersmaskinen (10 av 18 i fjor) adskillig bedre til spormessig, og vi leser at kusken er meget optimistisk. 9-åringen var nemlig veldig frisk før galoppen, og to tette starter skulle heller ikke være noen bakdel. Havner ikke Bo Landgren for langt bak tror vi svensken kan nekte nordmennene en seierstrippel.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to tripler på 100 og 400 kroner med hhv 25 og 100 kroners rekkepris.

Vi har dessverre ikke mulighet til å lage hurtigspill så dere må selv fylle ut bongene til løpet som starter kl. 16.20.