Ny seiersmaskin fra Refsland

Foto: Hesteguiden.com

Kåre Refsland har presentert en rekke forvandlingsnumre. Tirsdag kommer et nytt fra hans suksessrike stall. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny tirsdag:
Lunjstrav Drammen: Tid for Dorado
Oddstips 1: Bayern fikser avansement
Oddstips 2: Ny nedtur for Liverpool

Det er altså Forus travbane som er vertskap for tirsdagens doble V5-spill og det er meget fin kvalitet på løpene denne tirsdagen. Vi finner to forskjellige bankere i vår jakt etter fem rette. I A-spillet bankerspiller vi talentet Røster i V5-2A direkte ut i regi Kåre Refsland, mens vi byr på en sjansebanker fra Rune Wiigs formsterke stall i B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

Når Kåre Refsland sender hester til start er de som regel meget godt forberedt og de kommer kun til start hvis de er seiersaktuelle på direkten. Vi er rimelig sikre på at Kriteriedeltakeren som han sender ut denne Tirsdagen er en vinner på direkten. 11 Røster er navnet på Kriteriedeltakeren fra i fjor og han viste jo veldig fin kapasitet i mange av løpene hos Tom Erga. Nå har hesten stått hos Kåre Refsland en god periode og hesten har levert en del fine jobb. Det er fem måneders siden Røste Bo-sønnen startet sist og han trenger normalt løp før storformen er tilstede, men tror neppe Røster trenger toppform for å vinne dette løpet for på fart er en han overlegen konkurrentene. Banker mener vi selv om han møter gode 8 Pingo Ø.K.
Vår rangering V5-2A: A: 11 B: 8-10 C: 12-5-4-1-7-3-2 D: 6-9

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

Wiig i form
Rune Wiig smalt til med to V75-seire lørdag. En rågod Above Gold innfridde vårt bankertips, mens overraskelsen Safir vant veldig lett fra tet. Rune Wiig er altså i kuskeform og stallhestene presterer (Safir er ikke stallhest dog). 7 Obedience er vår friske banker i B-spillet som neppe blir noe favoritt. Nå når 10 Pippi Gammelsbæk er strøket var vi ikke i tvil. Obidience var bra nest sist, mens sist så galopperte han som pigg etter et passivt løpsopplegg.

Danskeimporten er bra fra start og så si alle hestene på innsiden skal ha ryggløp over stayerdistansen. Slik undertegnede leser startsiden så skal det være en bra mulighet for at Wiig kan kjøre seg tidlig til tet. Blir det slik så vinner han dette løpet! Blir det ikke tet. så skal det uansett være en bra mulighet for Wiig-traveren. Obedience ligger an til å bli et andrevalg i V5-spilet slik rangeringen ser ut i ellevetiden tirsdag formiddag.
Vår rangering V5-5B: A: 7 B: 9-12 C:4-6-2-3-1-8 D: 5-11

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
13 Pan D.K har blitt mer stabil hos Gunleif Tollefsen og avslutter alltid løpene sine meget sterkt. Skal regnes med en solid vinnersjanse uansett løpsopplegg. 10 Pay Me S.H er trolig den beste hesten i feltet, men han binder seg litt for mye sammen med hester enda. Har hatt en fin treningsperiode der han har gjort tre banejobb uten noen spesielle farter, men skal være godt nok forberedt til å vinne feilfritt.

12 Dickie Dick Dickens har gått mest på det jevne på slutten, men går ned en liten klasse og på sitt beste har han klasse til å vinne. 11 Son Of A Preacherman er i toppform. Fungerer aksjonen slik den skal så er han tøff og går helt inn til kassen. 3 Gallant Victory er ingen stor vinnerhest, men er meget kjapp i uttaket og gjør sine klart beste løp i tet. Med kun to strekhester kan teten være innen rekkevidde, men da må Pål Buer treffe mye bedre på volten enn han har gjort de siste ukene. 8 Caressa Star er ingen stjerne, men satt faktisk fast med krefter igjen sist.
Vår rangering V5-1A: A: 13-10 B: 12-11 C: 3-8-2-14-7-1 D: 5-9-6

Annonse: Rolf Lerum har ikke tro på Luigi og lanserer en helt annen vinner i V5-3A på Forus

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
5 Luigi møte for gode hester i V75 sist, men nå tilbake i hverdagstrav er vinnersjansen meget stor. Gromgutten til Charlotte Karolin er meget kjapp fra start og nromalt sitter gamlingen i tet på et tidlig tidspunkt her. Fra tet vinner han normalt dette løpet,da det er få som kan gjøre noe jobb selv.

Men det er ikke helt utenkelig at at 1 Bambino Avanti kan svare ut Luigi fra start hvis Tengsareid ønsker å sitte foran. Om han klarer det er uvisst, men uansett så blir det et optimalt opplegg for Love You-sønnen her. 8 Whatwouldtheysay gjorde en meget fin figur etter lang pause sist. Spurtet flott mellom hester og det med krefter igjen. Dårlig spor, men kapasitetshesten til Alf Torfinn Skeie skal regnes. 3 Cull De Sac er aktuell hvis kjøres i rygg og det tror vi Tjomsland har forstått nå. Sist så stoppet hun veldig fra tet, men får hun spare speeden er hun hvass på en kortspeed. 4 Shanti`S Lorentz K kommer ut etter en liten pause, men skal etter rapportene våre trene fint. 2 Ride Pointer kan være en liten fidus, dersom det blir ryggløp i det aller lengste.
Vår rangering V5-3A: A: 5 B: 1-8-3-4 C: 2-7 D: 6

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
14 Tomdin Ø.K er den klart beste hesten på kapasitet, men han er en evig banditt da han ofte må innom galoppen. Bakspor på tillegg er bare en fordel for da kan Øksnevad bare skritte rolig ut i sitt eget tempo. Han han tak i konkurrentene i sist runden er vinnersjansen fin. 13 Tangen Jenny er i kjempe form, men tror Tjomsland ville ønsket seg noe helt annet en bakspor med Bokli Balder-datteren. Skal klaffe, men hun har form for seier.

2 Ull Vilde hadde fin fart over mål sist og hun er den beste strek hesten av de alle, men Kjetil Djøseland har ikke vunnet løp i år og det har blitt snaue to stallseire de siste seks månedene og da er det vrient og få hestene inn på bestilling. 8 Kolberg Kim er kjapp fra start så Pål Even-sønnen, er sikret en fin reise. Er i bra form så han må krysses (er blitt strøket).

12 Baytor er ikke enkel og få først i mål, men han fortjener virkelig en seier nå. Springspor gjør at han kan få en meget fin start. 7 Omer Borken venter undertegnede på, men er ikke enkel å sveive slike inn på bestilling. Skulle det klaffe optimalt for hest og kusk kan det gå.
Vår rangering V5-4B/V5-1B: A:14 B: 13-2-8-12 C: 7-9-3-11-1 D:4-6-5-10

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
11 Ann's Jets T. er hesten i feltet med stor H, men han er ikke den som liker å gjøre for mye jobb selv og sist var han direkte svak. Kanskje kostet det litt for mye at han var med på startrushet. Fra bakspor slipper han denne gange, det er trolig en klar fordel. Dog er stridsmoralen svært variabel og garderinger må til.

9 Sarzaparilla holder fin form og hun fortjener snart en seier. Hun er uansett helt avhengig av ryggreise for at hun skal vinne. Holder vel ikke helt toppform, men motstanden er ikke veldit tøff her. Det rapporteres at 1 Rex Palema skal kjøres i rygg og det samme må jo 2 Norwegian Håleryd. Da bør teten være innen rekkevidde for 5 Thunderstruck som er blitt kjappere fra start med årene og kan vinne dette løpet fra tet selv om formen er litt på det jevne.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A:11 B: 9-5 C: 8-1-6-4 D: 7-3-2-10

V5-3B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
11 Neslands Thea blir stor favoritt i dette løpet, men var aldeles ikke på topp i sin siste start i Bergen og sviktet da som 1,4 oddser. Har fått to måneders pause etter det løpet, og normalt vinner Neslands Thea dette lettt. Men pause og svakt løp i sin siste start, gjør at vi garderer.

9 Jærvsø Emelinda viste veldig fin fart mellom galoppene sist og kommer denne gangen ut med sommersko rundt om. Det skal etter rapportene være en stor fordel. Må krysses. 7 Tangen Rikke står 20 meter foran den nevnte duoen og Elding-datteren er i brukbar utvikling. Fra et perfekt springspor er nok Geri Mikkelsen rimelig lysten på en god start og skulle hun komme seg foran er hun spennende.
Vår rangering V5-3B: A: 11 B: 9-7 C: 10-2-5-3 D: 6-1-4-8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-4B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
10 Bork Odin blir dagens største favoritt og han skal normalt ha en veldig fin sjanse til å vinne dette løpet like overbevisende som han har vært i sine løp for Refsland. Moe Odin-sønnen har speedet inn til seier i alle sine løp enten tilslutt eller ved og svepe feltet runden igjen. Normalt er det en sikker vinner, dersom han ikke må brukes for mye underveis. Men han skal tross alt hente 40 meter på 5 Erga Svarten og det er ikke enkelt. Klarer Atle Erga å lose Erga Svarten ut fra start uten å tape for mye, er vi rimelig sikre på at Sarpen-traveren går en 25-tid på distansen.

11 Moe Granar er ikke i sin beste form, men skulle han få slikke ryggen til Bork Odin i sisterunden kan han speede ned alle. 9 Mjølner Faks kommer ut etter skadeavbrekk og trenger normalt løp i kroppen før formen er der. Nå er som regel Jærvsøfaks-sønnen alltid godt forberedt når han kommer tilbake.
Vår rangering V5B-4: A: 10 B: 5-11-9 C: 4-8-7-6-1-2 D:3