Ny seiersmaskin fra Wassberg?

(Hesteguiden.com)

Victor Palema har imponert i Bergen og torsdag kommer seieren. Sjekk våre tips til Bergen travpark.

Sportspills meny torsdag
Lunsjtrav Bjerke: Vi spiller bankerfritt
Øvrevoll: En vinner fra Wido
Oddstips: Vi må teste Häcken

Det er Bergen travpark med dobbel V5 og Øvrevoll galoppbane i Bærum som er travmenyen i Norge torsdag kveld.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

På Bergen travpark har vi svært god tro på at 7 Victor Palema vinner sitt løp i V5-4A/V5-1B. Han har virkelig gjort to gode prestasjoner etter han kom til Bergen denne femårige Adams Hall-sønnen som kom fra Åke Svanstedts stall. I sin første start på Bergen ble han hengende i tredjespor hele veien og tapte med knapp margin, mens han sist i et tøft V75-løp hentet lengder på hester som Year One og Obelix Damhus ned oppløpet. Han slo en så god hest som Beat The Wiz med mange meter. Han har trukket et dårlig spor denne trosdagen, men bare han finner seg en fin posisjon skal vinnersjansene være gode. Selv om han tilsynelatende står litt tøft inne i løpet.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

Motbudene er i første rekke 12 Montana F.H (dårlig spor - ny regi) og 2 Luigi (normalt tethesten i løpet g kjemper bra fra den posisjonen). Vi klinker uansett til med 7 Victor Palema som trenes av den dyktige rogalendingen Gaute Lura som kveldens banker i begge V5-spillene i Bergen. Nå i formiddagstimene torsdag er Luigi knepen favoritt foran vår banker.
Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 7 B: 12-2-10 C: 8-3-5-6-4-11 D: 1-9

V5-1A - Varmblodshester 2100 meter autostart
4 Ønas William er også en annen hest som virkelig fortjener en seier nå. Den sterke Gidde Palema-sønnen kjemper alltid til mål. Han var muligens litt under pari sist når han ikke klarte å ta ned rømlingen Runday's Power sist. Ønas Williams har et lignende løp denne torsdagen og vinnersjansen skal være fin. 3 Runday's Power var ute i tøft lag sist i V75 (Safir vant), men gjorde et nytt imponerende løp og slo altså nevnte Ønas Williams nest sist. Formen hans virker til å være helt på topp. 5 Gann Golden speedet som en vind uten i banen sist og slo da blant annet gode Lumiere De Nuit (som imponerte voldsomt på Forus tirsdag). Klaffer det riktig med rygger underveis kan han speede inn til ny seier. Vi synes vel disse tre skiller klart ut i et ujevnt felt.
Vår rangering V5-1A: A: 4 B: 3-5 C: 2-11-10-9-8 D: 7-6-1

V5-2A - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Et fryktelig løp som skal inn i V5-spillet dette med svært urutinerte kaldblodshester i lavt grunnlag. Vi synes 9 H.G Hlin er litt interessant hvis hun skulle gå ut feilfritt fra start. Sist galopperte hun og tapte mye fra start, og fikk et tøft løp etterpå og stod på godkjent. 3 Loke Faks er en brukbar treåring som vant sist uten egentlig å ligne en vinner noengang underveis, men konkurrentene ville heller ikke kjempe mot mål og da vant Loke Faks. Her synes vi hesten blir kraftig overspilt, men hesten er under utvikling og Lars Tore Hauge er en av Bergens flinkeste hestekarer.

11 Tun Tora går på det jevne og mangler litt toppfart, men tror dette blir en flott hoppe på sikt. Sviktet kapitalt som vår banker tredje sist, men har levert to brukbare løp etter det. 13 Veslefrikk Med Fela er hesten med det festlige navnet som kan litt når hun går feilfritt. Står i et fint spor, så hun skal regnes. 4 Ness Tjo Jervo er en toppstammet hoppe som har noe å slekte på. Når dyktige John Ragnvald Ness drar henne ut til start igjen etter to mnd pause skal hun helt klart regnes på gardering.
Vår rangering V5A-2: A: 9 B: 3-11-13-4-7 C: 14-1-12-10 D: 6-2-8

Annonse: Øivind Grøstad/Rolf Lerum har tipsformen inne med 77 000 kroner innspilt de siste dagene

V5-3A - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Et fint, men lite kaldblodsløp venter oss i dette løpet der nesten alle kan vinne. Vi setter 5 Ness Tjo Alma først da hun begynner å ligne den hesten hun var i fjor når hun tjente mye penger. Skulle Svein Ove Wassberg lykkes i å komme seg foran så skal sjansen til å seier være fin. 4 Stuve Vinn skrellvant sist på Forus, men han er avhengig av ryggreise nå når han har tjent en del penger og møter bedre hester.

1 Ness Tjo Oda står spennende til i innerspor og møter selskap hun skal duge i, men stiller et spørsmåltegn til stridsmoralen. 7 Moe Granar var ute mot Moe Brage sist og det blir for tøft, selv om han holdt farten fint nedover oppløpet. Nå skal han hente 20 meter tillegg på gode hester, men feltet er lite og skulle det bli riktige rygger i sisterunden så speeder han fort ned denne gjengen. Fartsmessig er der ingen som matcher Erga-traveren.
Vår rangering V5A-3: A: 5 B: 4-1-7 C: 2-6-3 D: 8

Annonse: Stuve Vinn var Lerums tipsener sist som 17-oddser. I kveld har Lerum en my godbit å by på

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester 2600 meter autostart
10 Kleppe Manden vinner trolig dette løpet feilfritt, men hesten kommer ut etter en liten pause da han har vært behandlet og treneren er inne på at hesten kanskje trenger et løp i kroppen. 4 Ulfaks har stor kapasitet, men har vært ustabil i prestasjonene sine den siste tiden. Står uansett så fint inne i dette løpet, at han skal krysses. 5 Lygne Pål tapte bare for gode Sagina sist og Pål Even-sønnen har virkelig gjort gode løp den siste tiden uten å få komme på seremoniplass, kanskje i kveld? 11 Torv Stjerna kommer tilbake etter tre måneders pause. Gjorde fine løp på forsommeren og dersom våre favoritter skulle tøyse seg bort, er det ikke helt utenkelig at Torv Stjerna kan vinne.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 10 B: 4-5-11 C: 7-3-6-1 D: 8-9-2

V5-3B - Ungdomskusker - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
2 Todina får dyktige Tina Storetvedt i sulkyen i dette rekruttløpet og hun skal ha en stor vinnersjanse med hesten som trenes av hennes far Odd Storetvedt. Har imidlertid vist litt sviktende fighteregenskaper i sine to siste løp og det gjør oss litt usikre.

7 Fjord Vikki slo Todina sist, men står denne gangen 20 meter dårligere til enn sist, men Fjord Vikki har enorm fart i kroppen og kan vinne igjen. Ingrid H. Olsen (datteren til treneren Claus Olsen) kusker i kveld. 1 Dag Viktoria har vært forbedret de siste startene og med ennå litt forbedring skal hun med på gardering. Står flott til her og kan få smygløpet sist, men var sjanseløs mot Todina og Fjord Vikki sist til tross for et perfekt løp.

3 Annegull er en hoppe som har både fart og styrke, men ennå har hun litt lett for å galoppere. Ove Bakkevold Reime tar neppe den lange turen fra Vigrestad til Bergen uten ambisjoner. Vinnerkandidat feilfritt. 8 Alpha Polaris gjør fine jevne løp uten å vinne, men er jevn og stabil og det er alltid en fordel i slike løp.
Vår rangering V5B-3: A: 2 B: 7-1-3-8 C: 6-4-5

V5-4B - Varmblodshester 2100 meter autostart
Et fryktelig åpent løp uten store profiler. 8 Wilson Star var meget tapper sist fra tet (men var stri). Wilson Star er meget rask fra start, så ikke utenkelig at Lars Tore Hauge klinker til her selv fra åttendespor. Nå er også distansen 500 meter kortere, det skal være en klar fordel for vallaken.

5 Shocking Gidde er rask fra start, men blir som oftest for snill hvis han skal gå i tet. Han har en fin speed hvis han får gå i en rygg. 7 Linderjet G.T ble taklet så det holdt i første sving sist, men kom fint tilbake og feilfritt er hun aktuell i toppen. 6 New Queen var positiv sist selv om hun fikk et smørløp. Er veldig speedig denne New Quick-datteren hvis hun får i en rygg underveis. Bak disse ser det svært åpent ut.
Vår rangering V5B-4: A: 8 B: 5-7-6 C: 4-2-3 D: 1-10-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5B - Varmblodshester 2100 meter voltestart
Normalt skal lillesøsteren til French Design vinne dette løpet. Det handler om 3 Te Quiero Bonita som har vært fryktelig bra den siste tiden. Det som taler i mot er at hun ikke er noe stabilt kort fra start og torsdag er det i tillegg voltestart med Rolf Tvedt som makker. Den godeste Tvedt er ikke blant de beste kuskene i Bergen, og vi spekulerer i favorittfall. Feilfritt er det dog neppe snakk om saken.

5 Flo Skywalker er svært ujevn i prestasjonene, og har foreløpig gjort sine saker klart best i tet. Motstanden er derimot litt enklere denne torsdagen og fireåringen blir vårt andrevalg. 4 Wonder Boy A kan litt på sitt beste og han er fryktelig rask fra start, så sjuåringen kan faktisk være fremme hos strekhestene direkte. 7 Steamer er veldig opp og ned i prestasjonene, men på en topp dag så speeder han fort en bit. Og Svein Ove Wassberg er garantist for at hesten får et fint løp underveis.
Vår rangering V5B-5: A: 3 B: 5-4-7 C: 11-6-8-12 D: 9-2-1