Nye friske takter!

Foto: hesteguiden.com

Vi serverte Bravo Turbo som en frisk banker som innfridde på ”marka” for fjorten dager siden, og i kveld går vi tøft ut på ny ved å lansere et tredjevalg som en vinner!

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er ikke alltid like enkelt å vurdere hester i lave grunnlag, men vi syntes 12 Store Johan ligner en vinner i den andre avdelingen i kveld. Lauvin-sønnen har et herlig driv i steget, og dagens konkurrenter (støtt på vesentlig bedre hester enn dette i alle sine tre løp i år) skal den lovende 4-åringen enkelt ta seg av i en feilfri utgave.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Det var en fremskutt plassering som gikk fløyten på galopp midt på oppløpet i den siste starten etter en tøff sisterunde via sporene (nærmest jogget 32.5 første fem hundre i andre par utvendig ved den anledningen), mens tredjevalget (34-prosenter) i spillet leverte to sterke innsatser til sølv forut for det.

Ingen i dette feltet matcher vår spenstige banker på fart, og i tillegg virker dette til å være en type som innehar fin styrke. Nå er det snakk om hjemmebane hvilket normalt er en klar fordel for slike urutinerte hester, og vi tror sterkt på at livets første triumf blir bokført i den sjette starten i karrieren i kveld!

Montekongen innfrir?
Ja, sjansene for at Kari A. Knutsen rir først over mål med 2 Kings Centaurus i den innledende avdelingen skal selvsagt være svært gode, og da bokfører i så fall den seiersvante Goetmals Wood-sønnen årets ellevte triumf (det er vel i så fall rekord for antall seiere i år blant de firbeinte?). 6-åringen har dog vært i gang veldig lenge (startet kontinuerlig siden januar), og vi sitter med en følelse av at de som har vært hakket under en av dagens største favoritter nå etter hvert begynner å nærme seg Knutsen-traverens standard.

Dagens oddstips: I kveld spiller vi hockey.

Dersom en lang sesong begynner å tære litt på skal ikke årets slager i monte være mye under pari for å gå på et nederlag, og en hest som 1 Lopez syntes vi har vist svært lovende takter i denne grenen. Super Arnie-sønnen gikk relativt frisk i mål til tredje i den nest siste starten etter sen åpning, mens det på Biri i den siste starten ble en lett triumf i et langløp på en sugen bane. 9-åringen virker til å være veldig speedig under sal, og med en fin tur i rygg på favoritten underveis ser vi ikke bort i fra at 9-prosenteren i spillet kan utfordre til slutt, i et ellers vidåpent løp bak våre to utvalgte på det minste forslaget.

Nettavisens spilleforslag til V5A-rebusen på Momarken kan du få kjøpt her!

Kings Centaurus og Kari A. Knutsen er ekvipasjen å slå i V5A-1.
Kings Centaurus og Kari A. Knutsen er ekvipasjen å slå i V5A-1.

Øvrige vurderinger
V5-3: Jevnt over svak kvalitet på deltagerne i dette løpet, og vi finner fem vinnerkandidater. 8 Jerker Vinn V.H. vant i debuten for dyktige Hedda E. Assev, mens det var tidlig galopp og game over i den siste starten (eksperimenterte med balansen, noe som ikke slo heldig ut). Kapasiteten er veldig fin på 3-åringen, og tredjevalget i spillet kan trolig klart bedre enn sin rekord på 33.1

Veldig positiv syntes vi 3 Holt Kos har vært nå på slutten, og mot ikke alt for skarp motstand skal Baan-traveren være snakk om en seriøs vinnerkandidat. Ikke helt enkel å få feilfritt rundt er 5 Turboson (flott sisterunde i tøft lag etter tidlig galopp sist), men i et lite felt som dette bør kusk Olav Mikkelborg kunne kjøre litt mer på sikkerhet. Skummel etter pause er 2 Haugestad Linnfrigg, mens 1 Alma Kim er snakk om en evig outsider i en feilfri utgave.

V5-4: Vi tror de som banker 5 Jærvsø Svarten lever farlig i dette løpet, og vi har ikke ståltro på at favoritten innfrir. 6-åringen er en type som må holdes i ”trynet”, og virkelig kjøres underveis, og når Pål Sem (ikke vunnet løp på nesten to år, og vi tror Järvsofaks-sønnen fort kan ”sovne” inn for en meget defensiv kusk), setter seg opp i sulkyen værer vi favorittfall. Etter 27-fart første tusen ved sin triumf i den siste starten stod hesten nærmest stille siste 100, og vi tror en formtoppet 10 Trons Lomen uansett kan vise seg for sterk til slutt ved denne anledningen.

Sistnevnte vant enkelt et billig lunsjløp i den siste starten, men forut for det hentet Lome Elden-sønnen mange lengder på favoritten til slutt etter terrengtap innledningsvis. Det har vært mye strul med 4 Polar Høvding (merkelig nok meldt i en bøtte med sprintløp i år som om det ikke skulle være varmt nok i ”toppen” på denne), men i den siste starten viste Antonsen-traveren litt av det han kan (avsluttet sterkt til tredje fra køplass).

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-5: Denne rebusen avsluttes med et litt småskummelt løp for varmblodshester hvor de antatt beste står litt sjanseartet til, og bred gardering er å anbefale. Dersom 11 Carribean Ås gjentar prestasjonen ved sin triumf på meget sterke 15.5 full vei volte (vant med halve oppløpet) Bjerke 18. august er det dog trolig ikke snakk om saken, men Conway Hall-sønnen sliter åpenbart litt med det helsemessige (varierer i prestasjonene).

Tidlig aktuell skal 9 Gittan Pride være dersom den fine formen (vant enkelt to ganger på rad på fine tider før pausen) er konservert etter litt hvile, og fra sitt flotte spor mener vi 2 Lovely Story skal være hyperaktuell. Staro Showbiz-sønnen hoppet seg vekk i den siste starten (og galoppen skal etter sigende skyldes en utstyrsfeil), men forut for det avsluttet 4-åringen strålende til fjerde i et tøft Derby-kval. Uefne er heller ikke 1 Skjald (foreløpig ikke innfridd i regi Kristian Malmin, men kapasiteten skal være fin), og 10 Drottning Gull (ikke helt kontroll på denne, men ut i fra raden ligner Alf Palema-datteren en hest som er i form).

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til Momarken kan du finne her!

Et rent gaveløp
Ja, det har 9 Evidence Ås i DD-2, og alt annet enn seier vil overraske oss veldig. Angus Hall-sønnen har konkurrert mot de beste hele veien nå på slutten, og selv om det ikke har blitt noen fremskutte plasseringer har Midtfjled-traveren gått helt greie løp (fullt godkjent til sjette på 14.8 full vei etter en tøff sisterunde i den nest siste starten).

Når motbudene heter Dante Topspin og Self Speed er det ikke mulig å gardere, og med en relativt fin rygg fra start ser vi ikke bort i fra at dagens største favoritt i V5B-spillet blir kjørt tidlig til tet (og da skal det i så fall være kjørt).

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her!

Evidence Ås og Per O. Midtfjeld bør ta seg av DD-2 på enkleste vis.
Evidence Ås og Per O. Midtfjeld bør ta seg av DD-2 på enkleste vis.

Tre sprintere i fokus
Vi finner tre brennhete vinnerkandidater i DD-1, og på tross av et spor litt langt ute setter vi 8 Timian Best fremst. Moe Odin-sønnen har mye motfly i regi Erik Killingmo, og med litt mer klaff på løpet ved denne anledningen skal årets tredje triumf være innen rekkevidde.

Urdårlig var 5 Tonar i den siste starten (må ha kvalt seg), men dersom Assev-traveren viser noe i nærheten av taktene ved sprinttriumfen på flotte 24.6 i den nest siste starten kan 7-åringen bli vond å slå fra spiss. På vei opp i form er 3 Eld Pål (hoppet vekk sølvet, og en lav 27-tid i den siste starten), og i den feilfri utgave nedover dagens lange oppløp kan Elding-sønnen bli tung å stå i mot til slutt.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 420 og 1150 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 4-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!