Nye gevinster på gang?

Foto: hesteguiden.com

Nettavisen holder strålende tipsform, og i jakten på nye gevinster banker vi et fjerdevalg i en vrien rebus på Momarken i kveld.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Sportspills traveksperter holder nemlig utmerket form om dagen, og til løpene på Momarken i kveld ser det unektelig veldig spennende ut. Forrige søndag ble det nesten 16 000 kroner innspilt på Jarlsberg, torsdag ble det drøye 13 000 kroner på Klosterskogen, søndag ble det rundt 5 000 kroner på Bergen travpark og mandag var det ny fullklaff på Leangenda V5-B forslaget satt klokkerent til drøye 13 000 kroner i utbetaling. Og med dobbel V75 denne uken (onsdag på Bjerke) og (lørdag på Jägersro) skal vi gjøre vårt ytterste for å opprettholde tipsformen.

Les også:
Travtips Forus: Tre soleklare bankerkandidater
Oddstips: Målrikt i Sparta Amfi

Tapte 850 000: Solhus kjørte oppløp en runde for tidlig

Vi syntes 3 Ara Faks i den fjerde avdelingen har en helt skreddersydd oppgave foran seg i kveld (står nydelig inne på pengene i dette løpet), og med dokumentert form i kroppen har vi god tro på at årets første triumf kan være innen rekkevidde. Etter en strålende fjorårssesong med mer enn 300.000 kroner innkjørt har det buttet litt i mot for Järvsöfaks-sønnen i år, men nå i høst har 7-åringen vist en sterkt stigende formkurve.

Det ble galopp i tet mot gode hester (Frisli To Jo og Lome Stjernen & Co) i Sverige i den siste starten (femte på 25.8 full vei), men forut for det gikk vår spenstige banker flotte løp hele veien. Dagens konkurrenter viser tvilsom form, og når 26-prosenteren i spillet tidligere har vist at han stortrives på dagens lange distanse har vi kanontro på seier i kveld.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Det er småskummle løp hele veien i denne rebusen, og vi blir litt overrasket dersom det ikke skulle dukke opp en smell eller to. I innledningen støter vi på et ruglete løp for kaldbloshester i lavt grunnlag, og på vårt store system helgarder vi. Det er neppe noen som matcher 7 Vitori Mollyn på fart, men viljen er ikke er ikke spesielt fremtredende hos 4-åringen. Hjørnerød-traveren viste frem 30.0 1600 meter før han heiste nødflagget ut i oppløpet i den siste starten, og selv om dagens distansen trolig er den optimale tør vi ikke å stole helt på Frigg Mollyn-sønnen.

Positiv til sølv på fine 31.2 over en sprint etter lang pause i den siste starten var 8 Kolberg Stjerna, og normalt skal ikke Pål Even-datteren være noe dårligere med løp i kroppen. Langslått etter et tøft løp utvendig var 3 Valle Tora av sistnevnte i den siste starten, men fra dette sporet kan det kanskje ligge an til en litt snillere reise for den fartsfyllte Lome Kongen-datteren.

Fra Sverige kommer 4 Pålstegg med fin form, og når vi også krysser av for 5 Brenne Svarte (fullt godkjent til femte etter tidlig galopp i den siste starten) på våre to minste spilleforslag har vi et godt håp om å være i gjennom dette løpet.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til Momarken kan du finne her!

Et flott stayerløp venter oss i den andre avdelingen, og vinnerkandidatene er mange. En hest vi liker skarpt er 7 Orion Hindø, og på sitt beste tror vi 4-åringen legger dette feltet på rygg. Great Challenger la inn en sisterunde ned mot 14.0 via sporene til sølv i den siste starten, og på kapasitet mener vi Glittum-traveren er snakk om den beste hesten.

Hysterisk form holder 2 Mentor Ås, og selv om Conway Hall-sønnen kommer ut på en distanse som foreløpig er litt ukjent for 7-åringen tør vi ikke avskrive ham av den grunn. Sprintere takler ofte langløp bedre enn 2100 meter (blir som regel en rolig mellomrunde på 2600 meter), og dersom kusk Morgan Ivarsson får bestemme tempoet en bit i front kan fort den tredje strake triumfen sitte der.

Tilbake etter lang pause med uviss form kommer 11 Quayside, men Coktail Jet-sønnen får stå som en stor outsider på sine fine kapasitet (hadde en veldig fin periode på samme tiden i fjor). Etter å ha gått flotte løp i til dels tøffe omgivelser i årgangsløp satt 9 Lovely Lady litt fast til slutt i den siste starten, og med et optimalt smygspor i kveld krysser vi tidlig av for Hr. Siem-datteren.

Kvaliteten på hestene i ungdommsløpet i den tredje avdelingen er ikke mye å rope hurra for, men vi mener to hester skiller seg litt ut på kapasitet. Prøvde seg i to tøffe løp tidligere i høst her til lands gjorde 3 Unitron uten å få noen uttelling, men i den fjerde siste starten hoppet Storstadsbusen-sønnen vekk en lav 17-tid full vei. 3-åringen gikk et helt greit løp til fjerde i Sverige i den siste starten, og med lovende Marius Høitomt i sulkyen skal det være snakk om en naturlig favoritt.

Truls S. Glittum forsyner seg som regel grovt i disse løpene, og bak 2 C.C. Herkules sitter trolig den fremadstormmende ungutten bak en hest med solide vinnersjanser. Kings Sugarboy-sønnen er foreløpig ingen kløpper fra start (og det gjelde å kjøre feilfritt), men slik det så ut ved femteplassen på 18.1 full vei i den siste starten virker 3-åringen til å være en hest som holder farten oppe hele veien inn til mål (og den egenskapen kommer du langt på i dette løpet).

Nettavisens spilleforslag til løpene på Momarken kan du få levert her!

Dunkel form på de fleste av deltagerne i et heftig sprintløp i finalen, og bred gardering er å anbefale. Ille til spromessig står 8 Script Kiddy S.C., men Gigant Neo-datteren er en av få hester i feltet som viste litt form i den siste starten. 5-årshoppa sprintet flotte 14.9 ved fjerdeplassen ved den anledningen, og 13-traveren er etter vårt skjønn den klart mest spennende i løpet med sine skarve 13 %!

Det kommer et lass med hester fra Sverige med tvilsom form i dette løpet, og etter å ha sjekket en del av hestene via ATG`s løpsarkiv ble vi ikke så veldig mye klokere. 6 Invento Vita skal dog være snakk om en habil sprinter på sitt beste, og Golden Sund-sønnen skal etter det vi har sett være den beste av "skrotet" som dukker opp fra den andre siden av kjølen.

På sitt beste burde 11 Advocate Hall være hyperaktuell i et løp som dette, men det begynner å bli en stund siden Striking Sahbra-sønnen har vist seg fra sin beste side (en lusen 2-prosenter skal det dog ikke være snakk om...).

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 320 og 1328 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!