Nye smeller i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Det har haglet med overraskelser på Bergen travpark i det siste og torsdag kan det smelle igjen. Sjekk våre travtips.

Bergen travpark inviterer til en feiende flott dobbel V5 torsdag kveld og det er en riktig spenstig meny den dyktige sportssjefen på Bergen travpark, Jan Inge Ringen, har snekret sammen. Det er slett ikke usannsynlig at det blir flotte kroner i utbetaling også denne torsdagen og bankeralternativene er omtrent helt fraværende. Vi må derfor ty til såkalt dobbeltbanker i V5-5A/V5-2B.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Lås på to hester
Det løpet holder meget svak klasse og kun åtte hester kommer til start. På forhånd er det vrient å se andre vinnere enn 3 Steggsjura og 2 M.G. Lomen. Førstnevnte har nok den største kapasiteten av disse to og nå har også fireårshoppa blitt mer stabil. Feilfritt er hun trolig vinneren her, men 2 M.G. Lomen er så grunnkapabel at han kan utfordre Vossahesten. M.G. Lomen har foreløpig ikke innfridd i regi Kåre Refsland, men nå har den godeste Refsland forhåpentligvis fått enda bedre skikk på hesten. Dog skulle 3 Steggsjura løse feilfritt og eventuelt komme seg foran, tror vi formkusk Øyvind Austevoll sitter bak vinneren i dette svake feltet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 2 C: 8-5 D: 4-7-6-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
10 Ness Tjo Oda blir stor favoritt i dette løpet og har vanligvis hevdet seg svært godt i tilsvarende løp de siste månedene. Men har blitt matchet veldig tøft i det siste og har vel heller ikke vært like god nå slutten som hun var tidligere i høst. Skal hente tillegg på bra hester her og vi føler garderinger er påkrevet, selv om hun er den naturlige favoritten. '

2 Samina Ø.K. vil ikke bli lett å hente dersom Øksnevad-hoppa for en sjelden gangs skyld skulle gå feilfritt. Få hester på strek øker sjansen for feilfri avgang og hun har 60 meters forsprang på Ness Tjo Oda. 5 Dalsjento har konservert storformen og var strålende vinner fra tet nest sist. Fulgte opp med et nytt flott løp sist og er tidlig aktuell igjen (er strøket). 1 Spiklinja vil nok prøve å lede dette løpet så lenge som mulig. Men Spiklinja er ikke dama som elsker oppløpsfighter. Dog svært travsikker, og det kompenserer en god del.

6 Hæve Alma sliter fortsatt med å finne tilbake til godtaktene fra i fjor vinter. Gikk et løp helt på det jevne sist, men vi dropper henne ikke enda. 7 Borg Trolla står litt feilt inne i dette løpet, men holder fortsatt fin form.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 2-1-6 C: 7-8-4-3-9-11

V5-2A - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ikke veldig enkelt i den andre A-avdelingen heller, men vi setter et knepent førstetips til 2 Shocking Victory. Meget solid vinner nest sist, sist ble det galopp. Vi tror Svein Ove Wassberg sitter bak den beste hesten.

Favoritt blir nok 5 Helmax Benny, men vi synes han ga seg lovlig enkelt mot dødenstravende Gladmeister sist. Den prestasjonen var ikke mer enn godkjent minus og treåringen til Tom Erga viste slett kampmoral da. Her bærer det trolig til tet igjen, og motstanden er ikke allverden. 1 Harmony Ribb ga et fint inntrykk første gang ut i Bergen og selv om motstanden er skarpere her enn sist, hoppa tidlig aktuell her.

7 Troubador G.T var forholdsvis klart slått av Shocking Victory sist, men viser endelig fremgang og kan absolutt vinne dette. Bak disse finner vi egentlig ingen seierskandidater, det måtte være 9 Triple T. Trouble som dukker opp i ny regi.
Rangering V5-2A: 2 B: 5-1-7 C: 9-3-4 D: 8-6

V5-3A - Varmblodshester 1600 meter autostart
Kun sju hester til start i eliteløpet for varmblodshester, men likevel er det blitt et fint løp. 3 Uppercut Flevo ser ut som tethesten her, og selv om vinnermaskinen til Ove Wassberg gikk i veggen på Forus nest sist (ble kjørt knallhardt fra start og fikk melkesyre så det holder i sluttfasen) og heller ikke gjorde noe toppløp sist, ser dette løpet fint ut. Fra tet er det bra sjanse for at Uppercut Flevo tar sin 53. seier i karrieren.

5 Rita Sensation fungerte ikke noe spesielt i sin første start her til lands etter Sverige-oppholdet på Jarlsberg for seks uker siden. Normalt skal jo Rita Sensation duge alle dager i uken i disse omgivelsene og hun trener fint hjemme på Jæren. 2 Shining Lantern avsluttet flott bak gode Sweet Case sist og kan få et nydelig løp her fra sitt andrespor bak bilen. Klart seiersaktuell. 1 Peter Lugar holdt klart godkjent sist på Forus etter et uryddig løp. Gudmestad-traveren er på vei opp i form nå (er strøket).

4 Conrads On Line ble testet i tet igjen sist, og viste for n'te gang at han ikke yter best derfra. Nå blir det ryggløp, det passer nok mye bedre.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 5-2 C: 1-4-7 D: 6

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester 2600 meter autostart
Svært mye blanda drops til start i dette stayerløpet, men det er vanskelig å ikke sette 2 Bugatti M. først. Vi varslet for knall og fall sist med urutinert kusk i sulkyen og det endte da også med dundrende startgalopp. Torsdag er sjefen sjøl, Ove Wassberg, tilbake i vogna og fra et perfekt andrespor kan det bli ledelse fra start til mål. Dog er stayerdistanse et spørsmålstegn og vi garderer.

12 Diamond Va Bene var maks uheldig med sportrekningen her, men møter svært billig motstand. Var ikke som best i sin siste start, men det var i et ungdomsløp med urutinert kusk. Diamond Va Bene har vist at han tåler å gjøre litt selv, og 2600 meter er trolig en fordel kontra mange av konkurrentene her.

11 M.T. Funky Dude har kommet fra Joakim Løvgrens stall på Jägerso i Malmø til Rolf Tvedts stall i Bergen. Har opptrådt svært usikkert i regi Løvgren og har slitt med sjukdom etter ankomsten til Bergen. Selv om treneren er skeptisk, skal hoppa duge her. Helt naturlig outsider første gang ut. Bak disse tre, så finnes det ni hester som skriker etter ryggløp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 12-11 C: 3-6-4-5-9-10 D: 7-1-8

V5-3B - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Ni kaldblodshester i lavt grunnlag til start i den tredje avdelingen i B-spillet og de fleste har vinnersjanse. Vi setter Forus-gjesten 4 Ree Viktor først. Femåringen etter Alm Viktor er svært vrien å få feilfritt rundt, men har varslet kraftig i sine siste starter og karrierens første seier nærmer seg nå.

6 Sogna Jentao galopperte i seierskampen sist og har foreløpig ikke travet feilfritt på fem forsøk. Torsdag prøver Odd Storetvedt seg som kusk og hun er garantert med i seierskampen igjen. Flott kapasitet er det også på 3 Skaffer Elden, men Lome Elden-sønnen er like usikker som våre to forhåndsfavoritter. 9 Veslefrikk med Fela er en treåring i flott utvikling som tok en fin seier sist. Kan gjenta.

8 Loke Faks går i sitt tempo, men har fin kapasitet. 2 Jorkvikk er også en svært uryddig herremann, som kan overraske her. 7 Rinde Kos dukker opp i ny regi og kan være garderingsaktuell direkte.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 6-3-9-8 C: 2-7 D: 1-5

V5-4B - Varmblodshester 1600 meter autostart
Ove Wassberg kan få en fin kveld på hjemmebanen torsdag kveld og 11 Victor Palema blir vårt klare førstevalg i V5-4B. Viste overlydsfart mellom galoppene sist og hadde nok vunnet uten den siste galoppen. Kanongod vinner fra dødens nest sist og dersom Victor Palema har tak i konkurrentene ut mot oppløpet, så vinner han trolig.

4 You Do Kievitshof møtte for gode hester sist og holder litt usikker form nå. Her kan det bli tidlig tetkjenning og vallaken yter klart best derfra. 3 Knödden Aubiose er i klar fremgang om dagen og satt fast sist. Her er startsporet fint og motstanden skremmer ikke. 2 Wilson Star er kraftig oppmeldt her, men skal uansett være blant de bedre i dette ujevne feltet. Sprint passer fint og til tross for et par tøffe konkurrenter kan vallaken vinne. Bak disse er det ikke mange fremtidige V75-vinnere.
Rangering V5-4B: A: 11 B: 4-3 C: 2-10-5-6-8-9 D: 1-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Varmblodshester 2600 meter voltestart
Vi setter formhesten 2 Perfect Globe først i V5B- finalen. Fireåringen fra stall Wassberg holder kanonform for tiden og gjorde et nytt toppløp sist. Meget solid vinner nest sist. Her blir det trolig tet eller lederrygg og han blir neppe mer enn et tredjevalg og er således også svært spennende i DD-spillet.

Klikk her for å se våre DD-tips

15 Ønas William har endelig fått lade batteriene etter en rekke pangløp denne høsten. Bakspor på tillegg betyr lite, hesten løser ikke noe fra start uansett. 2600 meter er selvsagt bare en fordel, og Ønas William er naturligvis en klar vinnerkandidat her. 5 Zarbara Boko skuffet voldsomt med å tape fra tet sist for forholdsvis enkle Chief Justice. Vi er slett ikke sikre på at langdistanse er en fordel og dette må være en favoritt i fare.

8 Noah Cæsar holder sin bunnsolide form og er nok på trippelen igjen og kan selvsagt også vinne. 4 Lady Cigar var meget positiv nest sist, mer på det jevne igjen sist. Vi har vært etter denne hoppa denne høsten og slipper ikke taket nå like før jul.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 15-5-8 C: 4-12-6-14-10-9-1 D: 11-13-7-3