Nye storutbetalinger på gang?

Foto: hesteguiden.com

Det har vært mye fine utbetalinger den siste tiden og kveldens løp på Momarken er slett ikke lettløste. Sjekk våre Momarken-tips.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Etter at de antatt tøffeste i mot har blitt strøket i den tredje avdelingen i A-spillet tror vi veien ligger åpen for 3 Øyjann, og på en distanse som trolig passer midt i blinken denne gangen mistenker vi at den lynhurtige 9-åringen ikke lar seg fange til slutt ved denne anledningen. Eier Kjell Øyhaugen er med som glad passasjer (ser ikke ut til å være lett å stagge denne krabaten), men i kveld tror vi Gausdalingen også kan smile over mål.

Det har blitt to klart godkjente trippelplasser på full vei nå på slutten (holdt sterkt etter passeringer på 28.7/30.2 i den siste starten), og selv om dagens lange oppløp ikke er å foretrekke tror vi dagens konkurrenter ikke har føling med vår første banker for dagen når de svinger ut i oppløpet (og da tror vi det holder helt hjem). Trolig en lav 30-tid inne på en sprint, og de øvrige i dette løpet er ikke i nærheten av å kunne prestere noe lignende.

Vår rangering: A: 3 B: 4-8 C: 5-10 D: 2-7-9

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-1, 2140 meter autostart
Vi finner seks vinnerkandidater i innledningen på denne rebusen i dette kaldblodsløpet, og fremst setter vi 9 Rydell. Kunne ikke få fatt i en seig Max Reodor i sitt siste sulkyløp, men det var uansett en sterk sisterunde via sporene til slutt montespesialsiden leverte ved den anledningen.

Det blir dog trolig en tung tur rundt også denne gangen, og en hest som 1 Idbalder tror vi kan vise seg å bli svært vond å fange fra spiss. Med ikke alt for startkjappe konkurrenter på utsiden (de med mest fart i beina står litt langt ute) tror vi på tet for sistnevnte, og fra den posisjonen vet vi fra tidligere av at Roos-traveren forsvarer seg mesterlig. Et løp kun på det jevne etter tidlig galopp etter litt pause i den siste starten, men løp i kroppen kan ha gjort godt.

Kanonform holder 2 Ravnfaks om dagen, og dagens lange oppløp er en klar fordel. Fløy for livet hele veien i den siste starten, men når de andre ble litt trøtte til slutt stanget faktisk 9-åringen i rygger til slutt ved sjetteplassen på fine 26.4 over en sprint. Uefne er heller ikke duoen 5 Pirka (positiv sist) og 6 Gjærla Rasken (uforandret fin form), mens fartsfyllte 7 Eirik holder dunkel form (trives dog veldig godt på dagens arena).

Vår rangering: A: 9 B: 1-2-7 C: 5-6 D: 4-3-8

Annonse: Kr 62 013 innspilt fredag på Biri og kr 39 094 innspilt mandag på Leangen. Tirsdag så tømmer Grøstad lukene påny.

V5A-2, 2140 meter autostart
Veldig vanskelig å skille en rekke lovende ungdommer i dette varmblodsløpet, og for å være på den sikre siden krysser vi av for seks hester på samtlige spilleforslag. Vi ble ikke mektig imponert av 1 K.L.M. Skyline i debuten for Per O. Midtfjeld ved seieren på enkle 20.6, men hingsten har en stamme som forplikter (og det meldes om modified sulky og draskylapper ved denne anledningen). En spennende nykommer er 4 Per Cassa snakk om i regi Jens K. Brenne, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen krysser vi tidlig.

Steget unna til en enkel seier på 19.0 full vei i den siste starten gjorde toppstammede 7 Alegra, og dagens lange oppløp passer trolig Brinch-traveren som hånd i hanske. Sterk til slutt var også 8 O.M.X. Twenty ved triumfen på 18.9 i den siste starten, mens både 2 High Cartier (trolig klart forbedret med løp i kroppen) og 6 Deacon (avsluttet som en vind siste biten til sølv sist) også forventes å kunne kjempe helt i toppen.

Vår rangering: A: 1 B: 4-7-8-2-6 C: 5-9-10 D: 3-11-12

V5A-4/V5B-1, 1640 meter autostart
Jevnt over svak kvalitet på deltagerne i dette sprintløpet for varmblodshester, og på våre store system helgarderer vi. Det ble en veldig tøff innledning for 2 Be My Power fra et spor litt langt ute i den siste starten før han havnet i rygg leder i tøft tempo, og det ble da naturlig nok litt stive bein til slutt. Veien til tet blir billig i kveld, og da skal i så fall sjansene være gode for at det kan bli ledelse rundt om mot billig motstand.

Tilbake etter litt pause kommer 7 Himself, og på prestasjonene før litt hvile skal Stordal-traveren være seiersaktuell i et løp som dette. Strøket inne et spor nå, og i et lite felt skal det ikke være snakk om at det blir posisjonsproblemer underveis.

Vår rangering: A: 2 B: 7-4-5-6-8 C: 9-1-3

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Kvaliteten på deltagerne i dette kaldblodsløpet er heller ikke mye å rope hurra for, og vi kan fort få en smell. Stabilt gode resultater før litt pause leverte 5 Hunstad Elden, og selskapet er ikke verre en at det kan bli seier direkte etter litt hvile. Avsluttet positivt til sølv bak den suverene vinneren Fruttis Jo gjorde 4 Gjærlan i den siste, men på dagens lange oppløp må det klaffe med fine rygger til langt inn på oppløpet for at det skal kunne bli seier.

Veldig fin kapasitet er det på 2 Vestby Kvikken, men Sagholen-traveren har ikke fungert som best etter litt pause nå på slutten (skal dog være av de bedre i en feilfri utgave her). Det ble for tungt for 7 Husankvikken mot gode hester til slutt etter litt pause i den siste starten, men løp i kroppen etter lang pause kan ha gjort godt. Fart som rekker langt har 8 Danield, men galoppene kommer tett der i gården.

Vår rangering: A: 5 B: 4-2-7-8 C: 6-12-11 D: 9-10-3

V5B-3, 2140 meter autostart, monte!
En rekke av deltagerne i dette løpet debuterer i denne grenen, og da er det ikke så helt enkelt å ha stålkontroll på løpet. Det ble dog en veldig overbevisende seier for 9 Lady Lizz på fine 18.8 med draskylappene spart i debuten under sal på Biri i den siste starten (sprintet unna på lett bein til slutt), og dette er i bunn snakk om en grunnkapabel frøken. Vi satser således på at Anderssen-traveren følger opp den fine innsatsen sist i kveld, og ved suksess bokfører i så fall både hest og rytter årets andre triumf.

Tapte klart for favoritten i det tilsvarende løpet gjorde 5 Not Available N., men ved garderinger skal Goetmals Wood-sønnen være tidlig aktuell. Selv om tiden ikke var så sprek for 6 Mr. News i prøveløpet på 22.5 holdt han gode hester som Advocate Hall og Sierra Victory bak seg ved den anledningen, og da bør Super News-sønnen vurderes tidlig av de som garderer ytterligere.

Vår rangering: A: 9 B: 5-6 C: 1-2-3-4-7-8-10 (Umulig å lage en seriøs rank på de øvrige...)

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Momarken kan kan du få levert her.

V5B-4, 1640 meter autostart
Vi støter på et vidåpent sprintløp for varmblodshester i dette løpet hvor flere av deltagerne holder høy klasse, og på vårt store system helgarderer vi. Vunnet sportrekningen har 1 Dynamic Prospect gjort, og dersom Gunnar Austevoll klarer å forsvare innersporet bør det dreie seg om en solid vinnersjanse. Tilbake etter lang pause som gjelder (men som regel alltid godt forbredt), og på en arena Victory Party-sønnen ikke har tapt løp på tre forsøk tidligere er det snakk om en grei favoritt.

Veldig positiv før litt pause var 3 Mojito Bar i regi Cato Antonsen til tredje (avsluttet fort fra køen) og seier (lett i billig lag), og når den dyktige treneren melder om en ytterligere forbedret utgave til kveldens dyst krysser vi tidlig. Fine resultater har 2 Kapten Morgan å vise til fra Sverige, og sporet kan ikke kusk Morgan Ivarsson klage på i kveld. Nydelig til med tanke på et optimalt smygløp står kapable 9 Ill Sentry, mens den formsterke duoen 10 Fifty Cent og 12 Cadabra Tooma også bør regnes tidlig på tross av sjanseartede utgangsposisjoner.

Vår rangering: A: 1-3 B: 2-9-12-10 C: 5-6-4-7-8-11

V5B-5, 2100 meter autostart
En relativt tung favoritt med sine 78 % blir 6 Yumbo Yob i finalen, og selvsagt skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Avsluttet voldsomt fint til femte på 16.7 etter sen luke i et løp Kejser K.D. var en suveren vinner fra tet i den siste starten, og dersom innledningen på løpet i kveld ikke blir alt for tøff kan årets første triumf for seiersmaskinen til Cato Antonsen som vant hele ni løp i fjor være innen rekkevidde. De fleste av de triumfene kom dog fra tet, og den posisjonen mistenker vi at ikke storfavoritten får denne gangen.

Vi er nemlig veldig inne på at 1 Pippi`s Tibur forsvarer sitt innerspor, og da mistenker vi i så fall at champion Høitomt kan styre begivenhetene fra start til mål. Det ble litt feil i de to siste startene før litt pause, men nå kommer Soir Des Tibur-sønnen ut med nyladede batterier (og han herdet fra tøffere lag enn favoritten). Kanonform på denne tiden i fjor, og da snakker vi om hesten å spille i Dagens Dobbel. Matchet i tøffe lag mot Loverboy Pellini & Co ble 8 H.P. Speranza før litt pause, og da mener vi speedkula til Anders Tovengen skal være tidlig aktuell i et løp som dette.

Vår rangering: A: 1 B: 6 C: 8 D: 11-4-3-2-10-9-7-5

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 384 og 1332 kroner (abc-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag på hhv 120, 360 og 1152 kroner (abc-system over fire bonger) til B-spillet ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.