Nytt forvandlingsnummer på gang

Foto: Hesteguiden.com

Kåre Refsland er en mester i å forbedre hester og tirsdag kommer det et nytt forvandlingsnummer på Forus. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny tirsdag
Trav Momarken: Elitehesten innfrir

Trav Jarlsberg: Safir glitrer igjen

Oddstips 1: City moser Villarreal

Oddstips 2: Suksessen fortsetter for Crystal Palace

Tre norske baner er i sving med travstevner tirsdag. Det starter med lunsjtrav på Jarlsberg, mens Forus travbane og Momarken travbane overtar scenen til kvelds. Det kjøres enkel V5 på alle tre banene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

På Forus ser det rimelig oversiktlig ut denne tirsdagen og dessverre er det forholdsvis tynne V5-felt. Vi velger å bankerspille i V5-2 hvor kapasitetshesten 9 M.G. Lomen dukker opp i regi Kåre Refsland. Refsland er en mester i å få skikk på slike hester og treningsrapportene er positive. M.G. Lomen er trolig kapabel til en tid på 28-tallet og til tross for at dette har vært en ustø krabat, kan vi aldri tenke oss at Kåre Refsland sender denne til start uten at hesten har fungert skikkelig i trening. Motstanden tirsdag er svært skrøpelig og Åsbjørn Tengsareid (som vi snakket med mandag ettermiddag) var svært optimistisk. M.G Lomen blir stor favoritt, men det får heller gå. Vi bankerspiller kapasitetshesten tirsdag.
Rangering V5-2: A: 9 B: 10-6 C: 12-11-2-5-4-7-8-1-3

V5-1 - Varmblodshester 2040 meter autostart
Stor favoritt på farten også i den første avdelingen i form av 7 Diamond Va Bene og Svein Ove Wassberg. Fireåringen har vist solid form den siste tiden og ikke utenkelig at hesten sitter tidlig i tet her, og da blir ikke Diamond Way-sønnen lett å slå. Tåler også å gjøre en bit selv denne hesten og en naturlig banker for de som velger å spille samlebonger.

2 Enzo Couer er en nykommer på Gunleif Tollefsens stall. Kommer med bra meritter fra Morten Juuls stall denne dansken, men er ifølge det vi har fått sjekket opp ikke veldig kjapp ned startsiden, og det lukter et passivt opplegg første gang ut. Enzo Couer er for øvrig en bror av Opal Viking, så stammemessig er det bra saker dette. Helt klart førsteutfordreren til favoritten. 9 Dickie Dick Dickens avsluttet flott til andreplass sist og er i svært hyggelig form om dagen. Skulle favoritten bli tatt imot på startsiden er fireåringen aktuell.

1 Gallant Victory er ingen stjerne, men vallaken er brukbra fra start og gjør sine beste løp i tet. Ikke helt umulig at Geir Mikkelsen vil velge å sitte foran her, og da kan muligens Victory Abroad-sønnen stelle i stand en overraskelse. 6 B.B. Tibur er ei flink fireårshoppe som er bra fra start. Med smørløp er hun ikke helt sjanseløs. 11 Grey Man avsluttet positivt sist og er muligens forbedret med løp i kroppen.
Rangering V5-1: A: 7 B: 2-9 C: 1-6-11-12-5-4 D: 10-8

Annonse: Rolf Lerum sier tja på Bjørkeodin og byr på en herlig tipsener i V5-3 på Forus

V5-3 - Kaldblodshester 2040 meter voltestart
Nytt holdepunkt for samlebongspillerne i den tredje avdelingen i form av Geir Gudmestads seiersmaskin 5 Bjørkeodin. Meget solid i V75 nest sist, der hesten utfordret vinneren Willyne nedover oppløpet, men slo på en ulykksalig galopp. Sist ble det vanntett seier fra tet. Er litt variabel i prestasjonene og aller best fra tet, og vi spekulerer litt.

7 Pimax er selvsagt god nok til å vinne, og var brenngod både tredje sist og nest sist. Er ikke like kjapp i vei som Bjørkeodin og må nok gjøre grovjobben selv, det er Pimax god nok til. 1 Freddi står forlokkende til på strek. God treer femte sist og god treer sist. Er nok ikke i samme klassen som de to favorittene, men fra strek og med løp på innerspor er det ikke helt utenkelig med seier. 6 Pål Stjernen var sjanseløs mot nevnte Bjørkeodin sist, men med maksimal klaff og ryggløp er ikke Pål Stjernen helt ueffen. Kapable 8 Lykkje Kristin er nesten umulig å få feilfritt rundt for tiden, men farten er det lite å utsette på.
Rangering V5-3: A: 5 B: 7 C: 1-6-8-3 D: 2-4

V5-4 - Varmblodshester 2040 meter voltestart
Elleve hester møtes i en poengjakt i V5-4, og her er det garantert ingen kommende Forus Open-hester i 2012. Fryktelig laber kvalitet på hestene her og ingen liker å gjøre særlig mye sjøl.

1 Famous Tile får enten tet eller lederrygg her og det kan være nok. Viste ikke mye i perioden hos Trond Anderssen, og har ikke vist oppsiktsvekkende ting vestpå heller. Dog litt forbedret sist og kommer altså til å få et svært fint løp her. Vårt knepne førstevalg. 2 Boggy Michell er heller ikke ei dame som skal gjøre mye selv. Litt forbedret sist, og gjorde et par ålreite løp som treåring i fjor. Med økonomoreise er det ikke iskaldt her.

3 Blueridge Pride gjorde hyggelige løp i regi Olav Mikkelborg, men ikke veldig mye mer. Dukker nå opp i regi Morten Lura og møter svært billig motstand her. 9 Petra K. gjør sin første start i regi Kenneth Handeland. Har skuffet svært mye denne sesongen, men kapasiteten er trolig best i denne poengjakten. Feilfritt skal hun være mer enn god nok. 8 Come Pete avsluttet hyggelig sist, men er avhengig av ryggløp for å ha en polett i sluttfasen. 7 Venetian Woman har vist svært lite, men billigere oppgave får ikke hoppa.
Rangering V5-4: A: 1 B: 2-3-9 C: 8-7-10-11-5-4-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5 - Varmblodshester 1600 meter autostart
Med 7 Boggy Twinstar strøket, er det kun ni deltagere igjen i V5-finalen, i et felt som holder svært ujevn klasse og vi finner maks fire vinnerkandidater.

2 Yrneo Boko har et veldig fint løp på papiret, og møter forholdsvis enkel motstand. Fra andrespor bak bilen kan Geir Mikkelsen trolig få et perfekt løpsopplegg her, og Yrneo Boko må ha en ypperlig mulighet til å ta ned denne gjengen, men vallaken er litt variabel i stridsmoralen og vi garderer litt.

5 J. Gold har vært strålende i comebacket og har løftet seg i regi Einar Nedrebø, etter at han kom fra Frode hamres stall. Tok skalpen på en så god hest som cantabharmony sist og unngår fireåringen dødens, er vinnersjansene store påny. 1 Mastery As har ikke vært som best på slutten, men det ligger igjen an til tetkjenning i kveld. Får Anders Lundstrøm Wolden dempe litt underveis, er det ikke helt utenkelig at den tidligere Lutfi Kolgjini-traveren får en etterlengtet seier.

4 Quillity's Desperado hadde avgjort vært en vinnerkandidat her på fjoreårets meritter. I år har ikke Stanley Kosmos-sønnen fungert. Kommer nå tilbake etter fire måneders pause og kan vurderes ved ytterligere garderinger.
Rangering V5-5: A: 2 B: 5-1 C: 4-3 D: 9-8-6-10