Den første travuken i 2022 byr på V75-løp på Bjerke tirsdag kveld og på Jarlsberg travbane lørdag. På Bjerke er det 3 mill kr ekstra til alenevinner, mens det er hele 10 mill til alenevinner i lørdagens V75-omgang på Jarlsberg. Onsdag er det V86 på Solvalla/Jägersro med hele 18 millioner i premiepotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det handle om nettopp tirsdagens V75-omgang på Bjerke. Det er årstiden tatt i betraktning bra kvalitet på tirsdagens V75-løp og flere av løpene er ganske så krysskrevende. Således spiller jeg med to bankere i kveldens omgang, hovedbankeren kommer nær sagt som vanlig fra Frode Hamre.

Storfavoritten innfrir
Frode Hamre ble overlegen kuskechampion på Bjerke i fjor og han innledet året med tre seire på landets hovedbane på 1. nyttårsdag. I kveld har Hamre den klart største favoritten i 6 A Perfect Dutchess i V75-2. Den nyss blivne fireårshoppa vant V75-finalen på Bjerke 13. desember i overlegen stil og tok med det sin tredje strake seier. Har en svært overkommelig oppgave foran seg i kveld og det luktet tidlig tet. 6 A Perfect Dutchess blir min hovedbanker i kveldens V75-omgang på Bjerke.
Rangering V75-2: A: 6 B: 2-5 C: 8-3-1-4-7

Malmins talent vinner igjen
Jeg tar også sjansen på å bankerspille 1 Pandora Trot i V75-5. Hoppa har innledet karrieren på beste tenkelige vis med to vanntette seire. Var suveren i debutløpet på Bjerke i november og fulgte opp med en svært enkel seier på Bjerke tre uker senere. Bilstart er nytt for hoppa, men hun har sett svært stødig og travsikker ut og Kristian Malmin har veldig god tro på sin hest i kveld. Motstandsmessig er det opp fra seiersløpene, men her er det nok garantert mye å gå på. 1 Pandora Trot blir min andre V75-banker på Bjerke i kveld.
Rangering V75-5/V5-1: A: 5-4-6 C: 11-9-12-3-2-8-7-10

Du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

V75-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Et noe uoversiktlig kaldblodsløp innleder kveldens V75-omgang og jeg tar med fem og seks hester på de ulike V75-forslagene.

6 Nordby Fyr har ikke den beste programraden, men blir likevel min knepne favoritt. Fått ett løp i kroppen nå etter lang pause og møter svært overkommelig motstand i kveld. 10 Åsvinn S.K. er uten tvil feltets mest kapable hest. Gjør sin første start i regi Knut Arne Ødegaard i kveld og har kapasitet til å blåser rundt et slikt felt.

2 Haugestad Jannehelen galopperte fra seg en tid på 30-tallet på Jarlsberg i sin siste start. Gjort flere hyggelige løp i Sverige før det og feilfritt er hoppa aktuell i toppen her. Det er også 4 Valle Rappa som dog har et vrient fjerdespor i volta å hanskes med. 7 Tysvær Felix gikk endelig feilfritt sist, men skuffet litt med kun å bli fjerde. Billig motstand i kveld og tas med på samtlige V75-forslag.

5 Komnes Faksen er under utvikling og gjorde et fint løp bak en forbedret Alm Herakles sist på Bjerke. Med ytterligere litt fremgang, kan han dukke opp i seiersstriden i V75-1.
Rangering V75-1: A: 6 B: 10-2-4-7-5 C: 1-9-3-8

V75-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Et ganske fint kaldblodsløp i lavt grunnlag venter i V75-3 og her står jeg på fire hester på samtlige V75-forslag.

2 Alm Herakles var endelig tilbake som en vinner sist og imponerte da tross tidlig galopp. Vallaken som trenes av Lars O. Romtveit er bra og blir min knepne favoritt foran 3 Hjortefot som innfridde som min herlige tipsener i seiersløpet på Bjerke nest sist. Ble sjenert til galopp sist, men kom bra tilbake.

5 Båtsmann ble offensivt kjørt av Hanna Herbjørnrød på Momarken i romjula og fikk litt stive bein mot mål. Det var mot bedre hester enn det han støter på i kveld. Min outsider. 1 Hassel Frøkna var god i to strake seiersløp i september, men fungerte ikke deretter som best i de tre neste løpene. Dukker opp i ny regi i kveld og er god nok om hun er tilbake på sitt beste. De fire hestene blir mine utvalgte i V75-3.
Rangering V75-3: A: 2 B: 3-5-1 C: 9-6-4-7-8

V75-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Fire hester på de to minste V75-forslagene og fem hester på de to største forslagene, er min løsning på V75-4.

4 Alm Tanaka har sett helt rå ut og fikk sin fortjente seier på Jarlsbertg like før jul. Imponerte da og imponerte også nest sist med å bli svært tapper toer bak høykapable Lome Pilen. Har Undem-hoppa konservert formen gjennom jula, skal det være bra vinnersjanse påny. 6 Haugs Loppa tok sin første seier i 2021, da hun tross tidlig galopp kom tilbake til seier. Det var en bra prestasjon og motstanden er ikke spesielt tøffere i kveld.

2 Satri Ø.K. var klart forbedret sist og står spennende til på strek i kveld. Legger hun seg til fra start, øker vinnersjansene. Tredjevalget. 5 Maifrøkna tok en sterk seier på Färjestad sist og er bra. Tar hun i hele veien i kveld, kan hun vinne igjen. 8 Smedrappa holder stabil form og avslutter stort sett alltid solid. Tas med på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-4/V5-1: A: 4 B: 6-2-5-8 C: 9-1-7-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V5-3/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Frode Hamre-trente 6 Glazier's Vici har gjort to strake seiersløp i Hamre-regi. Imponerte voldsomt i debuten i hans regi, men var ikke like fin sist tross enkel seier. Er tøff og sterk og god nok til å vinne fra dødens om han er på sitt beste. 6 Glazier's Vici blir min DD-banker på Bjerke i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nestfavoritten 5 Mikkel H.R. er det klare motbudet. Jeg hadde troa på Østre-hesten i V75-4 på Momarken i romjula, men vallaken ble overflydd fra start. Avslutter bra når åpningen kom ut mot oppløpet, men likevel sjanseløs på å slå Okashi Cheri. Mikkel H.R. er tetfavoritt i kveld og tas med på samtlige V75-forslag. Ytterligere to hester får plass på det største V75-forslaget. 4 J.T.'s Moneypenny var ikke som best sist, men kanongod i en rekke løp før det. 1 Easy Winner hang med til maks sist bak en meget god The Baron. Med litt forbedring i kveld, er ikke hesten sjanseløs.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 6 B: 5-4-1 C: 10-3-7-9-2-8

V75-7/V5-4/DD-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
2 Garli Kongen gjorde furore i Sverige i fjor og vant ni løp over grensen da. Tjent mye penger og ga seg lett fra tet som stor favoritt på Färjestad nest sist og forsvant direkte i startgalopp som hardt betrodd i et V65-løp på Bjerke 2. juledag i sin siste start. Blir stor favoritt i V75-finalen, men jeg værer favorittfall og tar med åtte hester på de to største V75-forslagene.

6 Kul Stilling tok en overraskende seier sist og kan vinne igjen. Er lynrask fra start, så får vi hva kusk Ole Johan Østre velger å gjøre. 7 Magnat galopperte 600 meter fra mål i seiersløpet til Kul Stilling sist. Viste meget solid form i startene forut. Tredjevalget. 10 Ludvik måtte gi tapt for lederryggens Kul Stilling sist, men gjorde slett ikke noe dårlig løp. 4 Ängsodin fikk maks som fjerde i seiersløpet til Kul Stilling sist, men har fart nok til på vinne i kveld. 8 Langlands Balder har kanonform, fra åttendespor må det uansett klaffe underveis.

1 Tangen Lea og 3 Sitje Rapp har begge trukket fordelaktige startspor i dette løpet. Ikke helt utenkelig at de kan vinne på en maks dag og den duoen får plass på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 2 B: 6-7-10-4-8-1-3 C: 11-9-5-12