Nytt stortalent fra Malmin

Foto: hesteguiden.com

Kristian Malmin markerer seg ikke bare som kusk, han er også en fremragende trener. Sjekk våre travtips søndag.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: QPR kjemper desperat
Oddstips 2: Haugesund må testes
Tippetips: Vi garderer Vålerenga
Premier League: Skaderapport
Tippeligaen: Skaderapport

Det er trav både i Harstad (enkel V5) og på Sørlandet denne søndagen. I sør kjøres det som vanlig dobbel V5 når det er travkjøring på søndagene. Små felter som vanlig på Sørlandet Travpark der det er stor skille på hestemateriellet. Vi byr på to forskjellige bankere i V5-spillene på Sørlandet søndag. Vår V5A-banker er normalt overlegen på kapasitet, mens vår V5B-banker kun gått ett løp i sin karriere og avslørt flott talent da.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Overlegen kapasitetsmessig
I V5A-spillet finner vi vår banker i den andre avdelingen. 7 Alamo Boko er en fryktelig traver som har stor kapasitet i forholdet til sitt grunnlag. For halvannen måned siden var hesten ute på Sørlandet uten å fungere nevneverdig. Nå kan trener Per Gottling fortelle om en hest som de har behandlet både alternativt og med veterinær. Kretsen rundt hesten har vært lyriske etter de siste hurtigarbeidene og da gleder vi oss til å se S.J`s Photo sønnen i banen. Normalt er han overlegen sine konkurrenter og vi bankerspillet i V5A-veddemålet.
Vår rangering V5A-2: A: 7 B: 2-4 C: 8-1-3-6-5

Annonse: Øivind Grøstad med solide tips til Bjerke onsdag/torsdag og nesten 80 000 kroner innspilt

Nytt talent fra Malmin
Kristian Malmin hadde en strålende sesong i fjor og årets sesong blir trolig minst like bra. Malmin er ikke bare en god kusk, han er også en flink travtrener. Fireårige Standing Ovation har vist talent lenge, og sist fredag på Jarlsberg debuterte jevnaldrende 4 Millgoer i løpsbanen. Han var positiv da og tapte bare for en bra Victor Frei. Nå er det kun seks hester til start i dette løpet, og da blir ikke fjerdesporet så trangt. Av konkurrentene er det kun 2 Linderway G.T som har vist noe av verdi, men hun var enkelt slått av Millgoer når de møttes på Jarlsberg sist fredag. Vi er rimelig trygge på at Kristian Malmin som har en meget flott stallform løser S.J`s Photo sønnen ut fra start og da vinner han dette løpet. Banker nummer to etter S.J`s Photo-
Vår rangering V5-3B: A: 4 B: 2 C: 1-6-3 D: 5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
5 Gentle Tilly har blitt bedreog bedre med løp i kroppen, men på sine eldre dager kan han ikke gjøre så mye grovarbeid som han gjorde i sine glansdager. Blir det dårlig tempo første 1000m, er han sårbar for han er klart best med jevnt hardt tempo hele tiden.

6 Artistic Ås pliktvant sist etter at han fikk styre i tet, men Malabar-Man sønnen har vært forbedret den siste tiden og er en klar utfordrer til den store favoritten. 2 New Cowboyland står 20 meter foran de garvede elitehestene og fra tet kan det bli seier om kveldens kusk Åsbjørn Tengsareid får dirigere i front.
Vår rangering V5-1A: A: 5-6 B: 2 C: 7-8-3-1 D: 4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Monteløp.
3 Lumiere De Nuit skal etter rapportene være en meget bra montehest og når Siv Emilie Løvvold velger å ri denne, så sier det seg selv at hun har seiersambisjoner. Første gang ut under sal galopperte Lumieren midt i den siste svingen som seiersfarlig.

8 Ross Du Vernay har vært solid for Siv Emilie Løvvold, men hun velger altså bort denne i kveld. Dyktige Kristine Kvasnes setter seg opp og hun er i sitt livs form. Franskmannen taper som regel fra start, men har noen solide sisterunder. 4 Bjørn Sign er en meget dyktig montehest som er i form. Han er meget startrask og kan muligens ta sin tredje strake monteseier fra tet. 10 Chambermaid gjør solide løp i monte og må regnes selv fra et dårlig spor.
Vår rangering V5-3A: A: 3 B: 8-4-10 C: 7-9-2-6-1-5

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart. Tidsløp.
13 Brenne Svarta får tipset i et fryktelig åpent tidsløp. Sist avsluttet hun voldsomt nedover oppløpet og hentet lengder på vinneren. Unngår Lome Elden-datteren galoppen så er det en stor vinnersjanse.

11 Homme Prinsen er tilbake hos eieren som har brukt god tid på hesten. Sjuåringen har det klart høyeste grunnlaget i løpet. Bakspor og tillegg er neppe noen enkel oppgave for hesten som ikke har startet på over to år! Nå skal det sies at en enklere oppgave enn dette får neppe hesten, så han bør kjempe i toppen bare på klassen.

7 Hage Trygga kommer ut etter pause og i følge kretsen rundt hesten virker hun tung i kroppen, men på sitt beste er hun aktuell. 8 Lyngens Obelix er sterk, men mangler litt toppfart og galoppen ligger alltid på lur. Aktuell for en plass i toppen feilfritt. 6 Trø Loma er jevn og flink, men er fryktelig vanskelig å vinne med.
Vår rangering V5-4A/V5-1B:A: 13 B: 11-7-8-6 C: 2-4-5-10-12-9 D: 3-1

Annonse: Rolf Lerum har en glitrende 30-oddser i ermet i V5-5A/V5-2B på Sørlandet

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
3 Spik Elden tjente mye penger på kort tid og med to svake innsatser i bagasjen er vi litt usikre på om han holder den samme formen som tidligere. Nå skal det sies at motstanden er billigere i kveld og normalt sitter hesten tidlig i tet. Vi setter hesten først, men garderer naturligvis.

10 Firello har bra form og holdt brukbart fra tet sist (vi hadde tro på hesten da). Går ned en liten klass i kveld, men bakspor er et minus da hesten trives best i tet. 9 Havsalt er fint slag og klaffer det med ryggene underveis har han en fin speed tilslutt. Tre hester skiller seg litt ut i dette løpet.
Vår rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 10-9 C: 7-1-6-2-4-8-5 D: 11-12

V5-4B - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Cato Antonsen velger å ta den lange turen fra Mysen til Sørlandet denne søndagen, og det er kun for å kjøre stallhesten 2 Skogbryn Svarten. Cato forklarer at det mest på grunn av mangel på løp, men det må også bety klare seiersambisjoner. Svarten er bra fra start og kan sitte tidlig i tet her. Flott vinnersjanse, men formen er litt uviss.

3 Rokne Eld er en liten speedkule som er tilbake hos eieren etter et lengre opphold hos Kjell Teigen. Kretsen rundt hesten har ikke vært på bane med Lome Elden-sønnen, men han fungerer fint hjemme i intervallene. Vinnersjanse med riktig løp.

6 Lykkje Odin har stor kapasitet, men han har visst dårlig stridsmoral over lang tid nå. Nå kommer Moe Odin-sønnen ut etter pause og blir spennende å se Tom Erik Solberg opp bak denne.
Vår rangering V5-4B: A: 2 B: 3-6 C: 4-7-9-10-5-1 D: 8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
6 It`s All In The Game synes vi var solid første gang ut regi Øystein Tjomsland. Kom da flott tilbake til andreplass, til tross for startgalopp. Sjettespor bak bilen søndag, er helt greit. Denne hesten gjør normalt løpene sine tilslutt uansett. Vi tror på fin vinnersjanse andre gang ut for Øystein Tjomsland.

7 Tibur Vision imponerte med seier fra dødens sist, og det var mot bra motstand. Tibur Vision kjempet bedre enn noengang da og er en klar utfordrer til vår favoritt. Galopprisikoen er fremdeles til stede, men hesten ser mer stabil ut nå. 8 Lord Aristo har stor kapasitet og med to løp i kroppen etter lang pause må Malmin-hesten regnes selv fra et dårlig spor. 2 Thai Orlando har mye bedre form enn raden, men verken orken eller stridsmoralen imponerer.

11 Sky Air Born G.G var svak sist i tøffe omgivelser på Bjerke. Imponerte i tre strake seiersløp før det og møter "normal" motstand igjen i kveld. 1 Bella Rose var bra etter pause sist og vant etter glimrende taktisk kjøring av Svein Ove Wassberg. Fra innerspor blir det garantert et fint løp også her.
Vår rangering V5-5B: A: 6 B: 7-8-2-11 C: 1-5-3-9-10 D: 12-4