Octopus fanger alle

Rutinerte Jan Norberg kjører to store favoritter i Skellefteå. Global Octopus og Naiad Broline. Foto: hesteguiden.com
Rutinerte Jan Norberg kjører to store favoritter i Skellefteå. Global Octopus og Naiad Broline. Foto: hesteguiden.com

Global Octopus er en av tre store favoritter når Skellefteå drar i gang spillesøndagen. Vi lar ham stå ugardert.

Etter en periode med mye stang ut for Nettavisen, ble det endelig fart på sakene igjen lørdag. I en V5-omgang som Kurt Leirvåg beskrev som hinsides vrien, fikk Leirvåg rett. Hans største V5-forslag på Nettavisens (innl.pris kr 1536) suste inn med fem rette. Det samme gjorde fire andelslag på Eksperten. Uttellingen ble storfine 27 663 kroner. I tillegg ble det klaff i V75-spillet for 14 andelslag (med navn Nettavisens Meyerfest) som hver seg betalte tilbake ca kr 5000. Totalt spilte Nettavisen inn gevinster for over 200 000 kroner lørdag.

Klikk her for å se Nettavisens tilbud av andelslag på Eksperten.

På Åby torsdag satt det store V64-forslaget her på Nettavisen klokkerent. Bankeren Rosso Pomodoro innfridde i V64-2 og la grunnlaget for seks rette på det store forslaget (1440 kroner). Totalt ga det 21 689 kroner innspilt for de som leverte forslaget. I tillegg ble det flotte V4-gevinster i Østersund onsdag og totalt over 60 000 kroner tilbake der.

Dermed har Nettavisen spilt inn over 300 000 kroner de siste dagene og forhåpentligvis kommer det mer søndag. Søndagen innledes med V4 fra Skellefteå, fortsetter med V64 fra Mantorp. Deretter overtar Danmark med internasjonal V5 fra Ålborg. Til sist skal Frode Gjesdal følge opp sin svært gode trend i Harstad når Norges nordligste travbane inviterer til internasjonal V65 søndag kveld.

Klikk her for å se Nettavisens tilbud av andelslag.

I Skellefteå søndag er det ikke vanskelig å finne utgangshester, men undertegnede gikk flere runder med seg selv før han falt ned på 11 Global Octopus som banker i V4-3/DD-2. Hesten kommer ut fra 60 meter tillegg over stayerdistanse, men skal normalt løse det.

Husk at du beholder hele gevinsten om du leverer et av forslagene i boksen under.


Flere faktorer bidrar til bankervalget. Selv om tillegget er langt, hjelper det at det ikke står hester på 40 meter tillegg. Dermed bør Global Octopus få kontakt uten at det koster all verden. Når man da vet at Global Octopus i sin nest siste start møtte hester som Digital Ink og Thai Broadway i en Breeders Crown-finale, da skjønner man at han normalt tar seg av et lunsjløp i provinsen. 

Husk at du beholder hele gevinsten om du leverer et av forslagene i boksen under.


Treneren melder at alt er bra med Global Octopus, og at han er meget godt forberedt for ikke å miste startpoeng før viktigere løp senere i vår. 

Dagens første storfavoritt er 6 Naiad Broline i V4-2/DD-1. Hun var ute mot gode 4-årshopper på Solvalla sist, og dro tomhendt hjem etter at kusken hadde stått med lua i hånden da storkuskene Kontio og Untersteiner posisjonerte seg. Nest sist vant hun sikkert, og selskapet søndag bør hun hamle opp med.

1 Esping (V4-4) kan fort lede hele veien i V4-finalen. 6-åringen galopperte i tet sist, men har aldri tapt feilfritt.