Odin vant da faksen feilet

Da storfavoritten Järvsøfaks forsvant i galopp ble det seier til Moe Odin og Asbjørn Mehla i kaldblodets oppgjør på Bjerke søndag.

Jan-Olov Persson hadde laddet for et rekordraskt løp med Järvsøfaks uten sko på Bjerke. Resultatet ble galopp for Järvsøfaks og seier for Moe Odin.
- Det var kuskens feil, jeg laddet for hardt, sa Jan-Olov Persson.

Moe Odin stakk som ventet til tet, og med Järvsøfaks borte valgte Asbjørn Mehla å svare opp finske Saran Salama. De første 500 meterne gikk på 1.18.2, før tempoet ble dempet til 1.21.3 den første runden. På oppløpet utfordret en tapper Saran Salama, men Moe Odin svarte sikkert opp til mål.

En av de aller gladeste var Tor Martin Moe, deleier i Moe Odin.

- Det var synd at Järvsøfaks galopperte, men det kjennes veldig bra at Moe Odin vant. Det går ikke an å beskrive hvordan det kjennes når han vinner slik. Han er en veldig god sprinter, og det kan bli artig på Solvalla om to uker. Da skal vi forsøke å vinne Elitkampen, sier Tor Martin Moe.

Galopp også for to år siden
Järvsøfaks har galoppert i TGN-sprinten en gang før. For to år siden ble det galopp og tap for kaldblodsfenomenet. Nå hadde Jan-Olov Persson forberedt seg på å sette banerekord med han. Det hjalp ikke å ta av skoene på hesten slik som han gjorde når de satte verdensrekord for drøyt to år siden.

- Det var ikke det at vi tok av skoene som var årsak til galoppen. Jeg satset litt for hardt med han fra start og da kom galoppen. Det var min feil, men vi får komme tilbake. Nå skal vi forsøke å vinne Elitkampen på Solvalla, sa Persson.