*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Optimistisk hjemmetrener i V75

Arne Nilsen er en av hjemmebanens trenere som har mange oppsitt i dagens V75 på Leangen. Her kan du lese hans vurderinger før du komponerer bongen.

Her finner du Nettavisens vurderinger til dagens V75-løp på Leangen.

Arne Nilsen har åpnet sesongen bra på hjemmebanen Leangen. Den første løpsdagen slo han til med hele fire seire. I dag kjører han i seks av V75-løpene.

I den første avdelingen sitter han opp bak Black Stallion.

- Hesten har fin form, men er hardt ute, og det er en premie som gjelder, sier Arne Nilsen.

I V75-2 kjører han Trons Victor, og her er det optimistiske toner med tanke på å vinne.

- Det virker som han holder den samme fine formen som i de to siste startene, og jeg har ambisjoner om å kjempe om seieren. Sist gikk han et godt løp, og løste bedre enn forventet fra start. Vi har en fin rygg i form av Mama's Jack fra start. Jeg tror ikke vi klarer å følge den til å begynne med, men det bør bli en fin posisjon. Det er min beste sjanse for dagen.

I V75-3 sitter Nilsen i sulkyen bak stallhesten Flying Win, som ga seg fra tet på full distanse sist.

- Da var det full distanse og bløt bane, og det er ingen fordel for henne. Nå er distansen kortere, og vi satser på et ryggløp. Dog er det først og fremst en premie som gjelder.

I den fjerde avdelingen av riksspillet er det Hellepål som er oppsittet.

- Han har trukket tolvtesporet bak bilen, noe som er en lei utgangsposisjon. Hellepål skal imidlertid aldri avskrives. Han gjør noen heroiske løp innimellom. For de som garderer litt er han aktuell.

I V75-5 er det både leit spor og hard motstand for Tarport Houston.

- Hun kom ut etter pause sist, og jeg håper at hun er litt forbedret. Vi sikter dog på en premie.

I det nest siste løpet, som også er første avdeling av Dagens Dobbel står Sopranos i bakspor bak bilen på sprintdistanse.

- Sprint er et minus for han, og jeg skulle gjerne sett at distansen hadde vært noe lenger. Hesten har stor kapasitet, og har gjort solide løp i det siste. Jeg tror han skal gjøre et godt løp igjen, men i rikstotoen er det hard motstand. Det virker hardt å gjøre noe med The Seeker og Couldn't Careless, vurderer Arne Nilsen.

Lørdag formiddag klokka 10 kan han fortelle dette om været og forholdene på Leangen.

- Det er oppholdsvær akkurat nå, men det er vel fare for litt snø utover dagen. Hvordan baneforholdene blir i ettermiddag, er det litt tidlig å si noe om ennå. Dersom banen blir slik den er nå, skal det være mulig å kjøre skoløs foran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.