Ordner kremdobbel?

knipset på Bjerke 21.01.09
knipset på Bjerke 21.01.09 Foto: hesteguiden.com

Vi har sjekket opp en spennende nykommer i Dagens Dobbel-spillet på Leangen i kveld.

Klikk her for Nettavisens DD-forslag

Det er ganske svak kvalitet på V5-løpene i Trondheim denne mandagskvelden, men i de to DD-løpene inneholder flere kapable travere.

Dansk laban
I den første avdelingen kommer det en interessant danskeimport til start. 9 Laban C.N. er en seksåring med fine meritter, og vi tok en prat med eier og trener av 6-åringen, Arne Grindflaten. Han kunne fortelle at han var meget fornøyd med hesten som han kjøpte for tre måneder siden. Axwill-sønnen er relativt liten av vekst, men har et flott trav. Den tidligere eieren av elitehesten Alm Sannar har vært etpar ganger inne på Leangen å kjørt hurtig med hesten - og både han og kusk Edvard Kristiansen var godt fornøyd.

- ikke umulig at han kan vinne direkte, men det er alltid usikkert første gang ut.

Selvsagt er det ingen garanti for at tredjevalget tar seg av dette stayerløpet, men noen sjanser må man ta her i livet. Hesten var helt fresh og fin når den kom fra Danmark (med tre trippelplasser på rappen), og har trent fint. Den travsikre hingsten står dessuten flott inne i grunnlaget og sporet kan man heller ikke klage på.
Vi så hesten i et sprintløp på Färjestad i april i fjor. Da sto Jeppe Juels hest i spor elleve og smøg med i fjerde innvendig i hardt lag (passeringer på 11.8/15.5). Etter hinder ut i oppløpet hadde Laban god fart i mål på flotte 14.9a - kort fra fjerdeplassen. Det er flere gode hester i feltet, men vi ser klart mest verdi i danskeimporten.

14 år og åtte starter
Dersom Edvard innfrir med vår DD-banker kan han gjøre kvelden fullkommen ved å styre 1 Åslandia inn til seier i den andre avdelingen. Hoppa født i 1995 debuterte først i 2004, og radet opp fire seire på fem starter. Bl.a. vant hun V75 på hjemmebane (slo bl.a. Tollnes Kongen). Så ble hun borte i fire år før hun var ute i V75 17. januar - ble dyktig sliten da, men det løpet kan fort ha gjort underverker. Tredjevalget er selvskreven på bongene, men det er selvsagt for usikkert å la henne stå alene.
Eier og trener Frode Isdahl har vært tålmodig med hoppa som er etter hans gamle elitetraver Åslands Kvikk. Landskampvinneren vant 45 løp og tjente nærmere 2 millioner på 90-tallet, men ble aldri kåret. Isdahl har dog to avkom med egne hopper, og i tillegg til Åslandia vant Åslands Knut hele 9 av 30 starter og travet 27.6.

En annen kapabel traver som har vært borte fra løpene er 2 Faste Hellin som kommer ut i regi Magne Olsen. Den startraske 7-åringen meldes fin i trening, og står svært forlokkende til i kveld. Her ligger det an til tidlig tetkjenning for Eng Svarten-sønnen som vant tre av åtte løp i fjor.

Fra 20 meter tillegg jakter flere seiersvante travere, men flere av dem holder svært usikker form. Derfor velger vi kun å ta med 7 Vill Spik som var god til fjerde i V75 sist. Gangen før vant 5-åringen overlegent, og favoritten kan fort ta årets andre seier for dyktige Atle Solhus.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to 3-rekkers spilleforslag til hhv 90 og 300 kroner.

Det er for tidlig å anslå hva dd-oddsene vil bli, men med et tredjevalg banker bør det bli hyggelig å gå i utbetalingsluka om våre antakelser slår til.