*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Orker å ta opp kampen

Foto: (Hesteguiden.com)

Kampen Blessen har overlegen fart, men variabel vilje. Torsdag tror vi han vil. Sjekk våre travtips.

09.02.12 13:16

Sportspills meny torsdag:
Trav Bergen: Ingen walkover for Bork Odin

Oddstips: Lazio ikke til å stole på

Bjerke travbane kjører sitt vanlige lunsjtrav torsdag og avslutter dermed sitt trippeltrav denne uken. Det er som vanlig en krevende og svært interessant meny som tilbys spillerne. Under tirsdagens lunsjtrav bankerspilte vi Holterjerven (som vant lett) og også under torsdagens lunjstrav finner vi vår banker i V5-omgangens eneste kaldblodsløp.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om 3 Kampen Blessen i V5-2. Cato Antonsen som trener og kjører, presenterte to fine stallhester under tirsdagens kveldskjøring på Momarken. Både Silva Star Nevele og Mr. Brown får sine daglige treningsdoser av Cato og hans sønn Gøran Antonsen og stallhestene fortsetter dermed å levere varene. Når det gjelder Kampen Blessen så stod han med tre strake seire før han var mer på det jevne i et V75-løp nest sist. Sist i Drammen ledet Kampen Blessen i det aller lengste, men kapable og sterke Elve Jokeren slo seg forbi på de siste metrene. Da var distansen 2100 meter.

Torsdag er det tilbake på yndlingsdistansen sprint. Hesten har i følge våre rapporter fungert strålende i et hurtigarbeid etter den siste starten. Vi registrerer at Erik Killingmo har fått 7 Hunstad Elden i trening (Killingmo er flink å forbedre hester) og at gode Gurifax har fått bakspor.

Det er nok mest slik at Kampen Blessen konkurrerer mot seg selv. Vil han springe, vinner han dette løpet. Vi synes hesten var klart godkjent sist, og i en svært vanskelig V5-omgang satser vi på at Kampen Blessen og Cato Antonsen innfrir i V5-2.
Rangering V5-2: A: 3 B: 7-9 C: 2-1-10-8-6-5 D: 4

V5-1 - Varmblodshester 1609 meter autostart.
Ingen enkel innledning på V5-spillet. Sprint og flere av forgrunnsfigurene står i vanskelige spor. Vi klemmer til med et frekt vinnertips til 5 Just Do It. Fjerde sist hadde vi et svært positivt notat på hoppa, da hun avsluttet flott til fjerde i et løp Orchidea S.L.M. vant. Sist spurtet hoppa frenetisk for Kristian Malmin til andreplass bak suverene Nordea Lavec. Malmin setter seg opp igjen og startsporet er flott.

Vi hadde ikke veldig god tro på 8 Steamer sist, men vallaken vant enkelt og overbevisende fra tet. Fra åttendespor blir det neppe tet nå, men hesten så så fin ut sist at han skal tidlig på. 7 Sassy Kosmos blir trolig spillernes favoritt etter to gode prestasjoner mot svært svak motstand. Her er det opp minst en klasse og startsporet er vrient. Skjør favoritt i våre øyne. Kjetil Roe er ikke vår favorittkusk, men hans seks år gamle hoppe 9 Ciba er i knallform. Skulle den godeste Roe ha is i magen og kjøre på smygen i det lengste, kan denne dama speede fort.

11 American Sine ble offensivt kjørt i et svakt V65-felt sist onsdag, men holdt koken flott til tredje. Ellevtespor og sprint er ikke optimale betingelser, men Americanese-sønnen tåler å bli brukt underveis og varslet form sist. 1 Johnny V. sjokkerte med å vinne tirsdag, da ingen av konkurrentene ville til mål. Fra innerspor er det ikke helt iskaldt, men motstanden er klart skjerpet nå. 4 Bonaparte M.M. spurtet i hundre meter sist etter perfekt smygløp, men ga seg for lett. Nå testes trolig vallaken i tet igjen, det er vi skeptiske til.
Rangering V5-1: A: 5 B: 8-7-9-11 C: 1-4-10-6-3-12-2

Annonse: Øivind Grøstad er i knallform om dagen og hentet nye 40 000 kroner under onsdagens V65 på Bjerke

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det var en strålende opplagt 1 Chickamauga som avla årsdebut på Bjerke for en snau måned siden. Fra fjerdespor spant den fine fireårshoppa rett til tet og hadde siden ingen problemer med å holde unna. Kusk HC Holm er litt usikker på om hoppa kan forsvare sitt innerspor her og galopprisikoen er tilstede. Uansett bør det være en bra vinnersjanse.

10 Borderline kommer tilbake etter fem måneders pause. Den Trond Anderssen-trente femåringen viste flotte takter ved flere anledninger i fjor. Sprint og bakspor er ikke optimale forutsetninger, men Borderline skal være blant de beste i dette feltet. 2 Jet Speed vant et V65-løp på trøtte bein 20. april i fjor. Har vel ikke fulgt opp etter det, men er normalt kjapp i vei og møter ikke avskrekkende motstand her.

5 Zidane Transs R. var sjanseløs mot Chickamauga sist, men kan være småfarlig med klaff underveis og at favoritten gjør seg bort. 9 Rebella Mariella var meget flink tredje sist, fulgte opp med en sterk seier fra dødens nest sist. Sist skuffet hoppa som favoritt. Perfekte rygger fra start her, og skal ikke glemmes.
Rangering V5-3: A: 1 B: 10-2 C: 5-9-8-3-6-7-4 D: 11

Annonse: Øivind Grøstad har en deilig feeling i V5-4 og byr på en svært spennende vurdering

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Gunnar Austevoll kjørte offensivt med 1 Beak's Super News og tidlig frem i dødens sist. Det tok litt mot på slutten, men vallaken holdt fart og stil helt hjem. Det var hestens første start på sju uker. Her kommer Austevoll til å prøve å forsvare innersporet og skulle han klare det, tror vi på bra seierssjanse.

11 Pols Pålster blir stor favoritt etter sin oppvisning sist. Det var imidlertid fra tet, nå er det bakspor og sprint og det er noe annet. Erik Killingmo har gjort en flott jobb med denne vallaken og Pols Plåster kan selvfølgelig vinne igjen. 10 Hitch Hiker kom flott tilbake etter startgalopp sist (selv om hesten fikk et smørløp innvendig). Han er kapabel denne Super Arnie-vallaken og vi slipper ham ikke helt enda.

4 Super Wave (skuffet endel på slutten, men er kapabel) og 9 Evaporate (gikk for full maning sist som fjerde og fikk maks) er aktuelle for de som vil gardere ytterligere.
Rangering V5-4: A: 1 B: 11-10 C: 4-9-5-12-8-2 D: 6-3-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Det er ytterst sjelden vi ser eliteløp (dog stengt ved en million innkjørt) i en poengjakt, men det er tilfelle i V5-finalen på Bjerke denne torsdagen. Vi setter et svært knepent vinnertips til 6 Beat The Tag, men med flere svært startraske konkurrenter på innsiden, kan Stenberg-traveren havne på vingel ned startsiden. Uansett er Tagliabue-sønnen blant feltets mest kapable og da får han vinnertipset.

7 Gidde R. Icke er neppe bak på kapasitet, men sjuendespor er vrient. Gunnar Austevoll får en sjelden sjanse bak vallaken og på gode dager springer også Gidde R. Icke fra dødens. Klar vinnerkandidat. 9 King Coral hadde en strålende sesong til tross for at kun startet ti ganger i fjor. Med over 320 000 kroner innkjørt ble det bra snitt per start. Hesten holder V75-klasse på sitt beste og har trukket et flott smygspor.

4 Atlantic Ås fikk fjerde sist etter innvendig løp, og hadde ingenting spart over målstreken. En av flere halvoutsidere. 10 Big City Rambler trener flott og har vallaken en av sine bedre dager, går han til mål. 1 McCormick er spillernes uvenn. Slår til med et pangløp i ny og ne, og står nydelig til i førstespor. Ikke helt ufarlig hvis hesten forsvarer sitt innerspor.
Rangering V5-5: A: 6 B: 7-9-4-10 C: 1-2-3-8-5-12 D: 11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag