Oscar skinner på Bjerke

Oscar Ribb og kusk Eirik Høitomt er en av Nettavisens to V76-bankere onsdag kveld. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Oscar Ribb og kusk Eirik Høitomt er en av Nettavisens to V76-bankere onsdag kveld. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Hyperkapable Oscar Ribb blir en av Nettavisens to V76-bankere på Bjerke onsdag kveld.

Sportspills meny onsdag:
V4/V5 Täby: Voldsom galoppsuksess i april
V5 Bjerke: Toto runder alt og alle
Tippetips: Tøffe bortekamper for både Bayern og Barcelona
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt over TV-fotball

Bjerke travbane byr opp til en strålende travkjøring onsdag kveld. 1o løp skal avvikles og det skal avvikles både V5, V76 og V4. Fra og med forrige onsdag er det endringer i avviklingsskjemaet.

V5-spillet starter først løp 2 til 6 inngår i V5-veddemålet. De tre siste V5-løpene er samtidig de tre første V76-løpene, mens V4 inneholder de fire siste V76-avdelingene.

Innleveringsfrister onsdag:
V5 kl 18.55
V76 kl 19.45
V4 kl 20.45
DD kl 21.25

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Den sportslige kvaliteten på løpene onsdag er strålende og spillemessig er det som alltid svært interessant når det er V76 på Bjerke. Denne onsdagen spiller vi to bankere i jakten på sju rette. 

Den første dukker opp allerede i V76-2 og heter 10 Toto. Undertegnede er jevnlig i kontakt med Tom Erik Solberg og når vi pratet med ham tirsdag ettermiddag, så var han helt sikker på at han sitter bak den beste hesten. Bakspor er naturligvis et minus og sprint likeså. Men motstanderne er ikke de tøffeste gutta i klassen og det er ikke utenkelig at Solberg klemmer til direkte fra bakspor. Han må kanskje gjøre grovjobben selv uansett, men uten galopp skal ikke denne være lett å stå imot mot mål. Han blir stor favoritt, men det får gå. 10 Toto bankerspilles i både V76 og V5.
Rangering V76-2: A: 10 B: 5-11-3-2 C: 9-6-1-4-7-12-8

Har vunnet sportrekningen
I V76-5/V4-2 som er blitt et praktfullt løp, er det ofte startsporene som avgjør. 1 Oscar Ribb ble som annonsert kjørt passivt i sitt første løp etter vinterpause på Bjerke for fjorten dager siden. Havnet etter i tredje par innvendig og satt fast over mål.

Onsdag er det spor en og de tøffeste utfordrerne har dårlige spor. Oscar Ribb er kjapp fra start og svært mye tyder på at hesten forsvarer sitt innerspor her. I sin nest siste start og det siste løpet før løpspausen (på Bjerke 26/11 i fjor) tok hesten ned en tetløpende Relight My Fire og det forteller noe om kapasiteten til denne hesten. 8 Punk var overdådig god sist, men åttendespor og full vei er klare minuser her og 10 Migration har bakspor fra start. Eirik Høitomt er en mester til å løse slike oppgaver og 1 Oscar Ribb i V76-5 er Nettavisens andre V76-banker denne onsdagen.
Rangering V76-5/V4-2: A: 1 B: 10-8 C: 5-2-11-9-4-12-3-7-6

Kanskje er det en klink vinner?
I V76-7 blir Frode Hamre trolig stor favoritt med fireårige 9 Choco Sun. Hesten leverte en strålende norgesdebut i Habibs minneløp på Klosterskogen i påsken, og er en berettiget favoritt og i DD-spillet bankerspiller vi. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men hesten har bakspor, så i V76 garderer vi ganske bredt. 4 Midnight Moon skal ta seg forbi 3 WY Fi fra start, det er ikke sikkert det går. Men skulle det ikke koste skjorta, holder hesten kanonform. Et eventuelt ryggløp er heller ikke noe minus. 1 Barifant er en tøffing. Sprint og førstespor er dog meget sjanseartet, men kommer ikke hesten helt feil på det, kan han vinne.

2 Beat The Wiz står endelig fint til spormessig og kan få et svært sjeldent snilt løp. Har vinnerform i kroppen. Det har definitivt også formsterke 12 Golden Street, men sporet er tragisk. 5 Jocke og 6 Crimson Pirate står også sjanseartet til spormessig, med raske hester på innsiden, men begge er i knallform og får plass på det største forslaget.
Rangering V76-7/V4-4/DD-2: A: 9 B: 4-1-2-12 C: 5-6-3-10-11-8-7

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Tre hester gjør opp?
I V76-3/V5-5 skal to av landets beste fireårige kaldblodshester ut i et vanlig grunnlagsløp. All den tid galopprisikoen er overhengende for 1 Jærvsørappen fra innerspor, setter vi jevnaldrende 10 Kolnes Kjell først på ranken. Hesten var strålende i årsdebuten på Bjerke for drøye to uker siden og uten hjulhekt med vinneren Smedheim Solan 100 meter fra mål, hadde hesten vunnet. Med det løpet i kroppen er det garantert ikke noen dårligere utgave av Kolnes Kjell vi kommer til å få se onsdag.

1 Jærvsørappen er nok minst like bra på fart, men førstesporet er kritisk og det kan ende i galopp. Blekkan-traveren er uansett en klar seierskandidat. Gamlingen (11 år) 3 Bravo Turbo er hesten som mest sannsynlig kan utfordre ungdommen her. Hesten holder strålende form og har også et fint startspor onsdag. Bak disse er det eventuelt 4 Elegant (full vei et klart minus) og 9 Stensvik Iver som kan utfordre, men vi tror ikke disse er to er på samme nivå som vår favorittrio.
Rangering V76-3/V5-5: A: 10 B: 1-3 C: 4-9-7-2-6-5-11-8-12

Solberg innleder?
Skulle Tom Erik Solberg makte å få 2 Princess Of Love feilfritt avgårde i V76-1, tror vi han sitter bak den beste hoppa (er hoppeløp). Westergaard-hoppa innfridde som vår V65-banker på Klosterskogen langfredag og det var første gang Solberg kusket. Den dagen så hun stabil og fin ut, og trolig kan hun også være god nok til å vinne fra dødens.

7 Navarro Broline galopperte seg bort i norgesdebuten for Erik Killingmo/Tom Erik Solberg på Klosterskogen påskeaften, Solberg likte hoppa godt og fra springspor kan hun sitte fint på det direkte her. Andrevalget. 5 Wildstar var rett og slett lysende i seiersløpet for Magnus Teien Gundersen på Biri for snaue tre uker siden og en så bra hest som Gold Pride ble frakjørt mot mål. Må tas på alvor etter den prestasjonen.

På de større bongene betaler vi også for 6 Miley Goal (makset sist, men løp i kroppen har nok gjort godt), 13 Theresa D. (måtte slippe Restless Cash mot mål sist onsdag tross spareløp i lederrygg, men litt enklere imot onsdag - tillegg trekker ned), 1 Miss Endurance (helt perfekt til spormessig og er i utvikling) og 8 Sonia's Dream (skuffet ørlite sist, men har form).
Rangering V76-1/V5-3: A: 2 B: 7-5-6-13-1-8 C: 4-10-11-9-12-3-14

V76-4/V4-1 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Cato Antonsen har gjort en strålende trenerjobb med 3 Torpa Mai som står med tre strake seire. Sist på Momarken var hoppa rett og slett lysende og vant på sterke 28.5/2140 meter. Her tyder alt på tidlig tet, og da blir hun ikke lett å fange. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Vi garderer med tre tilleggshester. Også 12 Tjøtta Mari har vært et forvandlingsnummer de siste månedene og tåler det meste. Kan muligens også utnytte sporet på tillegg og tåler å bli brukt underveis. Det gjør også 8 Mjølner Lykke, selv om det ble i overkant tøft sist onsdag. Møtte da helt andre hester enn hun møter her, og treffer Flåten noenlunde fra start, er hun en klar seierskandidat her. 

På det største forslaget betaler vi også for fireårshoppa 11 Smedtora. Etter den sensasjonelle seieren på Bergen Travpark 11. oktober i fjor, og en sterk andreplass på Jarlsberg i den påfølgende starten 7/11, har det blitt galopper i de neste løpene. Har nå fått to løp i kroppen etter vinterpausen og får Geir Vegard Gundersen som kusk onsdag. Vi krysser.
Rank V76-4/V4-1: A: 3 B: 12-8-11 C: 5-10-6-2-1-4-9-15-14-13-7

V76-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Et herlig kaldblodsløp venter i V76-6, der vi setter 11 Nordby Ask svært knepent først. Var urtapper i nederlaget nest sist, og strålende i seiersløpet gangen før. Sist ble det galopp i en trang situasjon fra start.

10 Ekeld kunne ikke rå på Tin Balder sist i V75 på Bjerke (der vi lanserte Tin Balder som en alternativ banker). Er i strålende form og naturligvis en vinnerkandidat her. 1 Nume Balder er nesten garantert tethesten, men skulle vel helst hatt sprint. Lars Anvar Kolle kjenner dog både hesten og motstanderne og kan kjøre på klokken. 5 Mjølner Komet er en tøffing og tåler hardkjør underveis.

På de større forslagene betaler vi også for 9 Snonsøy Elda som var gnistrende fin vinner i årsdebuten på Leangen for halvannen uke siden.
Rangering V76-6/V4-3/DD-1: A: 11 B: 10-1-5-9 C: 12-2-8-7-4-3-6